Fibromialgie, spiere sonder krag

Alhoewel hul simptome soortgelyk is aan dié van algemene siektes soos   artritis  , word   fibromialgie   geklassifiseer as ‘n vorm van   rumatiek in die spiere, ligamente en senings   rondom die gewrigte. Die belangrikste manifestasies daarvan is intense pyn in die aangetaste gebiede,   probleme met slaap   en   oormatige moegheid  .

Verwante beeld

Die   fibromialgie   is al beskryf deur die Wêreld Gesondheidsorganisasie (WGO) en   chroniese rumatiese siekte   wat gekenmerk word deur veroorsaak erge pyn in een of meer dele van die liggaam soos die nek, skouers, rug, arms, heupe, elmboë, knieë en enkels; op dieselfde manier veroorsaak dit   buitensporige moegheid  , tot die mate dat die betrokke persoon nie eens minimale pogings duld nie.

Fibromialgie is naby

Die pyn wat veroorsaak word deur   fibromialgie   affekteer meestal die gebiede waar die spiere aan die been of ligamente heg, en is soortgelyk aan dié wat veroorsaak word   deur artritis  ; dit kan egter nie die gewrigte vervorm of agteruitgaan nie. Dit is algemeen dat die siekte in ‘n enkele streek teenwoordig is, wat gewoonlik in die skouers of nek voorkom en dan na die res van die liggaam strek; genoemde ongemak kan wissel, afhangende van die tyd van die dag, klimaatsverandering, liggaamlike aktiwiteit en spanning.

Ander belangrike simptome is   moegheid   en   slaapstoornisse  , aangesien die meeste pasiënte kla oor swakheid en swak slaap, toestande wat pyn verhoog. Daarbenewens is ongeveer ‘n derde van pasiënte met depressie, gemoedswisselings, duiseligheid, tinteling of gevoelloosheid in die hande en voete, kolitis (ontsteking van die dikderm of dikderm wat by die rektum aansluit), diarree, hardlywigheid en soms , migraine.

begin

Die   oorsake van fibromialgie  is onbekend, maar wetenskaplikes glo dat die bestudering van hierdie siekte nie ‘n siekte op sigself is nie, maar ‘n verandering vir organiese reaksies op stres en depressiewe episodes.

Daar is ook berigte oor   fibromialgie   wat voorkom na infeksies wat veroorsaak word deur bakterieë of virusse, motorongelukke, egskeidings, finansiële probleme of skoolopleiding, of as gevolg van sekere siektes, soos     sistemiese lupus erythematosus ( kwaal wat skade aan gewrigte, spiere, vel en byna alle organe veroorsaak). Ander faktore wat volgens die teorieë en navorsing geassosieer word met die voorkoms van die toestand, sluit die volgende in:

 • Abnormaliteite in die brein. Die breinstudies wat op pasiënte gedoen is, toon dat daar in sommige dele van hierdie orgaan (wat verband hou met die sensasie van pyn) ‘n vermindering in bloedvloei is; Verder word gesê dat die werking van neuro-oordragstowwe (stowwe wat optree as boodskappers van neurone, soos serotonien, wat verantwoordelik is vir die regulering van die gemoedstoestand en die welstandstoestand), anomalieë het.
 • Gesinsgeskiedenis Daar is opgemerk dat daar verskillende mense in dieselfde familie is.
 • Motor immuniteit. By sommige pasiënte is die produksie van teenliggaampies geïdentifiseer wat die organisme self aanval, veral die neurologiese en hormonale stelsels; daar is egter geen bewyse dat dit ‘n primêre oorsaak van fibromialgie is nie.
 • Chroniese slaapstoornis. Daar word vermoed dat ‘n swak slaapkwaliteit gevolge hê in die streke van die immuunstelsel (die een wat ons teen eksterne aggressie verdedig) wat inflammasie, pyn en moegheid beheer.

Dit is belangrik om te verduidelik dat hierdie faktore nie siektes veroorsaak nie, maar dit word aanvaar dat hulle waarskynlik verantwoordelik is vir die ‘ontwaking’ by mense wat aan verborge abnormaliteite ly in die regulering van pynreseptore (geleë in die senuwees).

Hoe word fibromialgie opgespoor en wat kan gedoen word?

As die bogenoemde simptome aanwesig is, is dit nodig om na die rumatoloog (‘n spesialis in siektes wat die gewrigte en weefsels in die omgewing beskadig) te gaan, wat altyd rekening sal hou met die geskiedenis van die persoonlike en familiegesin, wat ‘n sielkundige profiel en ‘n beskrywing van elkeen moet insluit hierdie faktor kan ‘n aanduiding wees van ander veranderings as   fibromialgie  , soos veranderinge in liggaamsgewig, liggaamlike besering, aansteeklike siektes, spierswakheid, veluitslag en verslawing (alkohol, tabak of dwelmmiddels).

Vervolgens sal die spesialis ‘n akkurate fisiese ondersoek doen, wat bestaan ​​uit druk uit te oefen in die gebiede waar pyn gewoonlik voorkom; Daarbenewens kyk dit naels, vel, gewrigte, spiere en bene. Daar moet op gelet word dat wanneer die pasiënt met fibromialgie gevra word vir kliniese toetse en x-strale, hulle normale resultate toon; Dit is egter nodig om   artritis

   of   lupus uit te sluit  , toestande wat met hierdie instrumente opgespoor kan word.

Sodra die dokter geen twyfel het oor die teenwoordigheid van fibromialgie nie, beveel hy ‘n paar maatreëls aan om die simptome te verlig en die lewensgehalte van die pasiënt te verbeter, omdat daar tans geen behandeling is wat hom beslis sal genees nie. Die beheerprogram wat deur rumatoloë voorgestel word, sluit gereeld in:

 • Medikasie-administrasie Pynstillers word ingesluit om pyn en in sommige gevalle antidepressante te verminder, aangesien dit serotonienvlakke in die brein verhoog en dit die simptome van die pasiënt verbeter.
 • Vermy faktore wat die simptome vererger. Oor die algemeen, as daar veranderinge is tydens loop (byvoorbeeld as een been korter is as ‘n ander), sal dit nodig wees om dit met behulp van spesiale modelle of skoene reg te stel; Daarbenewens moet u probeer om gemaklike houdings aan te neem wat nie die spiere verstrengel nie en vermy om swaar voorwerpe op te lig.
 • Gewigsbeheer Vetsug veroorsaak dat spiere en senings styf hou en styf bly, daarom word dit aanbeveel dat diegene wat in hierdie situasie na die dieetkundige en / of endokrinoloog kom, ‘n gewigsverliesprogram vir haar opstel.
 • Psigoterapie. Terapeutiese metode wat bestaan ​​uit die hulp, leiding en onderrig van die pasiënt om homself te versterk en sy integrasievermoë te herstel, sodat hy stresvolle situasies op die regte manier kan hanteer, vrye angs kan bewerkstellig en depressiewe episodes kan oorkom; Dit kan ondersteun word deur die toediening van antidepressante of angsstowwe, ‘n behandeling wat deur die psigiater gemonitor moet word.
 • Oefening. Fisieke aktiwiteit is baie nuttig, aangesien dit die spiere help om die kwale wat deur die siekte veroorsaak word te versterk en te verbeter, maar dit is baie belangrik om die advies van ‘n terapeut of ‘n instrukteur te hê om te verhoed dat die persoon wat beseer is, beseer is of baie moeite doen.

Alhoewel daar geen genesing vir   fibromialgie is nie  , moet daar op gelet word dat die toestand van die pasiënte in die meeste gevalle aansienlik verbeter het as hulle die dokter se voorskrifte volg.

28 thoughts on “Fibromialgie, spiere sonder krag

 1. A person necessarily help to make seriously articles I’d state.
  That is the very first time I frequented your web page and up to now?
  I surprised with the research you made to make this actual publish extraordinary.
  Magnificent job!

 2. First off I want to say awesome blog! I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind.
  I was curious to know how you center yourself and clear your head before writing.
  I’ve had a tough time clearing my thoughts in getting my thoughts out there.

  I truly do enjoy writing however it just seems like
  the first 10 to 15 minutes are usually lost just trying to figure out
  how to begin. Any ideas or hints? Appreciate it!

 3. Just wish to say your article is as amazing. The clarity in your post is
  just spectacular and i could assume you are an expert
  on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

 4. When I initially commented Ӏ seеm to hɑvе clicked the -Notify me ᴡhen neww comments are ɑdded- checkbox
  and now еach time a cօmment іs ɑdded І receive 4
  emails ᴡith the sаmе comment. Тhere has to be an eqsy method уou can remove mme fom that service?

  Тhanks a lot!

 5. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s equally educative and interesting,
  and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is something too few men and women are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy that I came across this in my search for something relating
  to this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *