Zijn antihistaminica echt werkzaam tegen jeuk met fibromyalgie?

Jeuk is slechts een van de symptomen die gepaard gaan met fibromyalgie. En als u een van degenen bent die hier last van heeft, weet u dat het zowel stresserend als irriterend is. Het verstoort je slaap en belemmert je om dingen te doen die je normaal zou doen. Sommigen beweerden dat antihistaminica de oplossing kunnen zijn voor jeukende fibromyalgie. Maar is het echt effectief? Lees verder om erachter te komen.

Beeldresultaat voor Zijn antihistaminica echt effectief voor jeuk met fibromyalgie?

Mogelijke oorzaken van jeuk aan fibromyalgie

Niemand weet precies de exacte reden voor jeuk bij fibromyalgie. Er zijn echter enkele theorieën die dit zouden kunnen verklaren:

 • Sommige mensen geloven dat de jeuk iets te maken heeft met de opeenhoping van zware metalen door middel van een dieet. Volgens hen heeft dit ook bijgedragen aan sommige andere fibromyalgiesymptomen. Een daarvan is jeuk.
 • Anderen beweren echter dat jeuk te maken heeft met formulering. Dit is een stoornis waarbij je hersenen dingen zullen voorstellen die er niet echt zijn. In dit geval zal het een gevoel van jeuk voorstellen, zelfs als er geen jeuk aanwezig is.
 • Experts op het gebied van chronische jeuk zijn van mening dat hypersensitieve zenuwvezels die verkeerde signalen naar de hersenen sturen de oorzaak zijn van fibromyalgie-jeuk

Wat doen antihistaminica?

Antihistamine is een soort medicijn dat is ontworpen om de natuurlijke reactie van het lichaam op allergie te blokkeren. Wanneer uw lichaam wordt blootgesteld aan allergenen, zal het histamine gaan vrijmaken. Dit is een soort chemische stof die het lichaam zal stimuleren om vocht uit cellen vrij te maken. Dit zal ook een verstopte neus en celontsteking veroorzaken. Al deze kunnen leiden tot een gevoel van jeuk, wat meestal te wijten is aan geïrriteerde huidcellen.

Het immuunsysteem van je lichaam helpt je te beschermen tegen gevaarlijke stoffen. De histamine die uit je lichaam vrijkomt, verstopt je neus en luchtwegen. Vaak laat je lichaam echter histamine vrijkomen omdat het onschadelijke stof als gevaarlijk vergiftigt. Antihistaminica blokkeren de afgifte van histamine door het lichaam, zodat u comfortabel kunt ademen en jeuk kunt voorkomen.

Omdat fibromyalgie jeuk echter niet waarschijnlijk veroorzaakt wordt door histamine, werken antihistaminica misschien niet altijd voor het verlichten van fibromyalgie-jeuk.

Zijn antihistaminica echt werkzaam tegen jeuk met fibromyalgie?

Er is niet veel goede beoordeling met betrekking tot het gebruik van antihistaminica bij fibromyalgie-jeuk. Het is dus moeilijk om te bevestigen of antihistaminica een effectieve remedie zijn of niet.

Anekdotische informatie die door fibromyalgiepatiënten wordt verstrekt, beweert echter dat het effectief, maar in beperkte mate kan zijn. De informatie suggereert ook dat niet alle antihistaminica even effectief zijn. Over-the-counter antihistaminica zoals Benadryl kunnen verlichting bieden voor jeukende fibromyalgie. Het is echter effectiever in de nacht wanneer de bijwerkingen van slaperigheid patiënten in staat stellen om beter te slapen. Aan de andere kant vonden de meeste fibromyalgiepatiënten actueel antihistaminica minder effectief in het verlichten van jeuk.

Deskundigen zijn van mening dat geneesmiddelen die werken op zenuwen zoals anticonvulsiva betere verlichting bieden bij fibromyalgie-jeuk in vergelijking met antihistaminica. Andere zelfzorgmethoden die effectief zijn voor het behandelen van fibromyalgie-jeuk zijn:

 • zoals het houden van de huid hydrateren
 • gezond en
 • het vermijden van medicijnen die bijwerkingen van jeuk kunnen veroorzaken, zoals aspirine
Loading...

6 thoughts on “Zijn antihistaminica echt werkzaam tegen jeuk met fibromyalgie?

 1. Hello, Neat post. There is a problem together with your web site in web explorer, might
  test this? IE nonetheless is the market leader and a huge element of other
  people will miss your excellent writing because of this problem.

 2. I’m really enjoying the design and layout of your website.

  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable
  for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Exceptional work!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *