Er antihistaminer virkelig effektive for Fibromyalgi kløe?

Kløe er bare ett av symptomene som kommer med fibromyalgi. Og hvis du er en av dem som lider av dette, vet du at det er både stressende og irriterende. Det forstyrrer søvnen din og hindrer deg i å gjøre ting du normalt ville. Noen hevdet at antihistaminer kan være løsningen på fibromyalgi kløe. Men er det virkelig effektivt? Les videre for å finne ut.

Bilde resultat for er antihistaminer virkelig effektive for Fibromyalgi kløe?

Mulige årsaker til fibromyalgi kløe

Ingen vet egentlig den eksakte grunnen til kløe i fibromyalgi. Det er imidlertid noen teorier som kan forklare det:

  • Noen tror at kløen har noe å gjøre med opphopningen av tungmetaller gjennom kostholdet. Ifølge dem har dette også bidratt til noen andre fibromyalgi symptomer. En av disse er kløe.
  • Andre hevder imidlertid at kløe har å gjøre med formasjon. Dette er en lidelse der hjernen din vil forestille seg ting som egentlig ikke er der. I dette tilfellet vil det tenke seg en følelse av kløe, selv om det ikke er kløe tilstede.
  • Eksperter innen kronisk kløe tror at overfølsomme nervefibre sender feil signaler til hjernen, er årsaken til fibromyalgi kløe

Hva gjør antihistaminer?

Antihistamin er en type stoff som er designet for å blokkere kroppens naturlige respons på allergi. Når kroppen din er utsatt for allergener, vil den begynne å frigjøre histamin. Dette er en type kjemikalie som vil oppmuntre kroppen til å frigjøre væske fra celler. Dette vil også utløse tett nese og cellebetennelse. Alle disse kan føre til en følelse av kløe, som vanligvis skyldes irritert hudceller.

Kroppens immunsystem bidrar til å holde deg beskyttet mot farlige stoffer. Histaminet som frigis fra kroppen din, tetter opp nesen og luftveiene. Men ofte, slutter kroppen din med å frigjøre histamin fordi det feiler ufarlig stoff som farlig. Antihistaminer blokkerer kroppens frigjøring av histaminer slik at du kan puste komfortabelt og forhindre kløe.

Men som fibromyalgi kløe er ikke sannsynligvis forårsaket av histaminer, kan antihistaminer ikke alltid fungere for å lindre fibromyalgi kløe.

Er antihistaminer virkelig effektive for Fibromyalgi kløe?

Det er ikke mye god anmeldelse om bruken av antihistaminer på fibromyalgi kløe. Det er derfor vanskelig å bekrefte om antihistaminer er en effektiv kur eller ikke.

Imidlertid anekdotiske opplysninger gitt av fibromyalgi pasienter sier det kan være effektivt, men på begrensede måter. Informasjonen antyder også at ikke alle antihistaminer er like effektive. Over-the-counter antihistaminer som Benadryl kan gi litt lettelse for fibromyalgi kløe. Det er imidlertid mer effektivt om natten når bivirkningene av døsighet gjør at pasientene kan sove bedre. På den annen side fant de fleste fibromyalgi-pasienter aktuelle antihistaminer å være mindre effektive for å gi lindring for kløe.

Eksperter mener at narkotika som virker på nerver som antikonvulsiva midler, vil gi bedre lindring på fibromyalgi kløe i forhold til antihistaminer. Andre selvpleiemetoder som er effektive for å håndtere fibromyalgi kløe inkluderer:

  • som å holde huden fuktig
  • sunn og
  • unngå narkotika som kan forårsake bivirkninger av kløe, f.eks. aspirin
Loading...

One thought on “Er antihistaminer virkelig effektive for Fibromyalgi kløe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *