Fibromyalgi påverkar hur de pratar och uttrycker sig

Talproblem kan vara ett symptom på fibromyalgi. Patienter rapporterar ofta ett antal kognitiva prestandaproblem, inklusive minnesförlust, koncentrationsproblem, svårigheter att tala, svårigheter att förstå bokstäver och siffror, oförmåga att hitta ordet som de letar efter, tänka på en sak, säga eller skriva någonting olika etc.

Bildresultat för talande bild =

manifesterar talproblem hos personer med fibromyalgi, särskilt hos kvinnor. Det är ett problem för många som ger fibromyalgi och syns också i myalgisk encefalomyelit. Patienter har ibland problem med sin åsikt och uttryck. Det är något som är svårt för dem att acceptera först, men i slutändan kan patienten och hans miljö lära sig att leva med honom.

Orsaker till talproblem

Ångest och ångestattacker kan orsaka en rad problem som kan leda till talproblem och svårigheter att föra dina tankar till din hjärna. Trailerat tal är när dina ord säger en ordningsblandningsordning. Det är känt som dysartri, och problemet är inte riktigt i dina egna ord.

Problemet är vanligtvis med de muskler som används för att prata. Det är samma sak som händer när du dricker för mycket alkohol och dina muskler fungerar inte bra. Det är möjligt att det du har är ångest och ångest kan orsaka talvårigheter och andra symtom som liknar talproblem.

En av huvudorsakerna till att vissa människor förvirrar ord är att ångest gör det väldigt svårt att fokusera hjärnan. Andra ganska vanliga problem kan också påverka talet. När vi till exempel är trötta, är vi mer benägna att visa talproblem, eftersom hjärnan inte fungerar med samma smidighet som när vi vilar.

Tal är också biverkningen av många läkemedel som används för att behandla ångestsjukdomar. Faktum är att dessa läkemedel fungerar som muskelavslappnande medel och det är svårare att flytta musklerna i mun och ansikte.

Fibromyalgi påverkar din konversation?

Om någon talar till dig och verkar ha problem att prata, eller om du talar och ord blandas i meningar kan det vara ett symptom på fibromyalgi och myalgisk encefalomyelit. Dessa två villkor har likheter och är också svåra att känna igen en person, eftersom de ofta inte visar några fysiska symptom.

Det är viktigt att komma ihåg att om du är i sällskap med en person med en av dessa sjukdomar kommer du sannolikt att drabbas av smärta och många andra symtom, till exempel ångest, som kan få dig att känna att något går fel i din hjärna.

Vår hjärna är kanske den viktigaste delen av vår kropp, och djupt ner är många ångestsyndrom oroliga för att deras hjärna kommer att misslyckas. De oroar sig för att något är fel i sin hjärna som en tumör eller multipel skleros, och denna oro kommer att orsaka ett annat oroligt tal. Dystobier är ett exempel på ångestsymtom som kan vara otroligt skrämmande för offret.

Det är vanligt hos personer som lider av ångestattacker, men i de flesta fall säger det inte något om hjärnans hälsa. Du kanske har problem med att tala tydligt. Det verkar som att tungan sväller och inte reagerar normalt. Du kanske märker att det verkar ha en lisp. Den värsta situationen är för människor som behöver prata i arbetet. De behöver kommunicera tydligt.

Ord går inte bra och personen kan inte hitta orden, även de vanligaste. Ibland blandas fullständiga meningar någonstans mellan hjärnan och munnen. Han verkar också vara andfådd mycket snabbt och hans ord bleknade. Dessutom känner de att de inte andas djupt. Då tenderar de att vara försiktigare när de tänker innan de pratar och försöker fokusera mer. Du vet vad du menar, men det specifika ordet kommer inte att komma ut och de förvirrande fraserna.

Vissa människor har ständigt torr mun och första gången de vaknar på morgonen känns halsen stängd, grov, torr och de brukar behöva dricka en kopp eller två te innan de känner att de kan prata rätt. . Känslan av förtryck i halsen är ett mycket vanligt symptom på fibromyalgi.

kände smärta i nackbenen, känslan kan känna som ont i halsen eller ett hårt band runt halsen. Även svälja är mycket svårt, men lättad över tiden, det mesta behöver du bara ta en eller två koppar te eller annat varmt te, men det är väldigt tråkigt.

Det kan också finnas långtidseffekter av höga doser av mediciner och kanske dags att justera dosen eller till och med byta till olika mediciner eller ens försöka naturliga alternativ om din läkare instämmer.

Loading...

4 thoughts on “Fibromyalgi påverkar hur de pratar och uttrycker sig

  1. I’m no longer positive the place you’re getting your information, however good topic.
    I needs to spend a while finding out more or working out more.

    Thank you for magnificent information I was looking for this information for
    my mission.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *