20 manieren om je voor te stellen hoe een fibromyalgie-aandoening voelt

De meeste mensen geloven niet in fibromyalgie zeggen dat het ‘s allemaal in je hoofd. Je hebt ook te maken met deze persoon in je leven. Op een bepaald moment vragen mensen naar hun ziekte. Daarom is het tijd om uit te leggen hoe fibromyalgie is omdat hij niet heeft ervaren wat we ervaren. Fibromyalgie is het moeilijkste deel van de mensen die het niet begrijpen. We vroegen de vraag aan onze online community Facebook ”    Leven met fibromyalgie en chronische ziekten    ”  ,  zeggen: Hoe zou u uw gevoel van fibromyalgie beschrijven?

Fibromyalgie is een grote stimulans om elke dag te leven. Wanneer je wakker wordt en beweegt, haal er het beste uit. Als je wakker wordt en niet kunt bewegen, doe het dan niet. Neem een ​​pauze, lees een boek, bekijk een film. Het is misschien niet wat je wilt, maar dat is wat je die dag moet doen. Morgen is een nieuwe dag en het kan anders zijn dan gisteren. Bedankt dat je morgen bent omdat veel mensen dat niet doen. Ik weet dat het moeilijk is om zo te voelen als je de hele tijd in doodsangst verkeert, maar er gebeurt altijd iets goeds.

Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe vreselijk het is om een ​​hel te zijn. Het geeft me het gevoel dat er geen leven meer is. We hebben echter enkele van de pijnbeschrijvingen verzameld die onze leden hieronder vertellen.

Dat is wat de community met ons deelt:

1.    Stel je de ergste griep voor die je hebt gehad en vermenigvuldig deze met 10, stel je dan voor dat overreden of aangereden door een auto mij kan vertellen hoe een goede dag met fibromyalgie is. Een slechte dag daagt elk begrip uit.

2.     Ze maakten een griep van 10K en sneden al het gras met een schaar. Dat soort pijn. Maar iedereen verwacht dat je het de volgende dag opnieuw doet, omdat je er niet ziek uitziet.

3.   Pijnen die zich rond je lichaam verplaatsen. Kies een plaats en houd je adem in totdat deze passeert en ga gewoon naar een andere plaats. Ze vechten om te doen alsof ze je niet mogen en proberen niet te gillen of huilen. Je voelt je moe, maar je kunt niet slechts één versie van de droom slapen waarin je alles hoort en de adrenaline volledig ontwaakt. Als je hart ontroerd en uitgeput is, kom dan terug als je kunt. De toppen van de vingers en tenen worden soms gevoelloos en kunnen de kou niet verdragen. Je spieren samentrekken en draaien, proberen te ontspannen en niet gespannen, omdat er hoofdpijn kan optreden. Je hebt een depressie en ik ontsnap persoonlijk in de muziek of in de verbeelding om veel te verwerken. Je kunt niet altijd goed praten en het is moeilijk om helder te denken en je te concentreren. Ja, dat is genoeg voor nu. Alleen een idee

4. Met Beth W     voel ik me een tinnen man. Dat is perfect, de blikken man, die in ALLE gewrichten gesmeerd moet worden. En iemand die een fakkel vasthoudt aan ALLE pijnlijke spieren. Met mijn hoofd in een bankschroef. Ja, dat vat het allemaal samen, wat een ellendig bestaan.

5. Marjie C    – Ik voel me een gevangene in mijn eigen lichaam! Je weet nooit wat marteling is

6. Jessica C    : Ik voel me alsof ik geraakt wordt door een vleermuis. Mijn spieren voelen alsof ze worden neergeslagen en weggegooid. Ik heb het gevoel alsof ik de hele dag op een 2 × 4 zit, de griep en de dood …

7. Vickie M     : Ik voel dat ik een beetje elf in mijn lichaam het runnen van een ijspriem en ik raakte de gewrichten en spieren, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

8. Kimmie G-     Als een drievoudige aanhangwagen haalde hij me in; Hoe verander ik mijn heupen? Ik knipte mijn taille omdat de onderste helft niet vriendelijk is; De slechtste pool van X van het ergste type griep 2 trof de mensheid en een periode van geheugen ter grootte van een knoop … Anders voel ik me geweldig!

9    . Tracey W:     Ik heb een geest die graag de delen van mijn lichaam inknijpt alsof iemand zijn vingers in de huid graaft en je spieren stevig vasthoudt.

10.     Een handvat is ondersteboven, een rugzak van 20 kilo weegt op de schouders, heupen, knieën, enkels, voeten en handen, pijn. Aan de top van deze pijn is er een tintelend gevoel, alsof je voet in slaap viel … behalve als je gewoon de voet over het hele lichaam trekt. Zijn ogen zijn pijnlijk van spanning, zijn huid is gevoelig voor aanraking, zijn neus is gevoelig voor geuren. Het gebrek aan rustgevende slaap houdt je gevoelloos en moe.

11. Kerryn E: is     als een kater en een dronkaard, maar ook ziek griep na een intensieve full body oefeningen en 10 rondes met Mike Tyson, maar verloren en leven op een andere planeet, omdat ik een vreemdeling ben in vergelijking met anderen zij bezitten het U kunt mijn leven niet begrijpen als

12.     Het is een hel! Het doet pijn elke dag. De pijn blijft maar bewegen. Net als je denkt dat er geen andere plek is waar je je pijn kunt doen, doet je huid pijn. Het is net een Mack-truck die je blijft raken. Ik heb uren nodig om te baden, make-up en droog mijn haar. Als ik klaar ben, moet ik gaan zitten en uitrusten. Het is moeilijk om ‘s nachts te slapen omdat je geen positie kunt vinden die je geen pijn doet.

13.     Pijn die van top tot teen toeneemt alsof iemand hete vloeistof door de keel stroomt en door de binnenkant van je lichaam beweegt. Het moeilijkste deel probeert in alles positief te blijven. Je weet maar nooit of het op een dag zich zal manifesteren als IBS, migraine de volgende dag en Epstein Barr. dan de depressie heb ik elke dag meer symptomen. Ik heb die vreselijke littekens op mijn huid waar de jeuk zo intens werd dat ik mijn huid brak en bloedde. Hij liet verschrikkelijke sporen achter die verbrandden. Ironisch genoeg komt het branden van binnenuit.

14. Een     ondraaglijke brandende pijn in mijn hele lichaam die aanvoelt alsof ze me verbranden. Sterke pijn in voeten en hielen die op gebroken glas lijken te lopen. Neem de vermoeidheid die je voelt en vermenigvuldig het met 100. De griep vermenigvuldigt zich met 10. Brandende pijn als het de huid raakt. Pijn, dat drugs niet helpen. Ik kan niet zoveel pijn en vermoeidheid werken. Ik verloor bijna alles waar ik zo hard voor had gewerkt en wachtte twee jaar op de goedkeuring van mijn handicap. Leven met een ernstige en slopende pijn en ziet er nog steeds normaal uit, ik voel me schuldig omdat ik niet kan werken omdat mensen me als een zwerver behandelen en ik wil gewoon niet werken.

15. Sandra L –     Een dief die mijn leven heeft gestolen. Geen twee dagen zijn hetzelfde. Je weet nooit wat je gaat gooien. Elke dag is iets nieuws, een nieuwe pijn, een nieuwe uitbarsting. Als je in bed ligt vecht je tegen je lichaam om de dag door te brengen. Niemand zou moeten leven, het bestaat niet. Pijn is een ondraaglijke pijn die de meeste mensen niet aankunnen. We hebben geen andere keuze dan het te accepteren. De medische ruimte stelde ons echt teleur.

16. Tracy W: Toen     iemand de touwen in al mijn spieren en pezen vond, ging hij naar de dij. Ik voel me heel kalm en het zal geen wig zijn.

17.     Stel je een nylon koord voor. Draai het tegen de stroom in. Zie je deze kleine openingen? Giet in gemalen glas en zand. Draai nu de kabel dicht. Voel je het zand dat voorkomt dat het nylon terugkeert naar het oorspronkelijke punt? Stel je nu voor dat het nylonkoord elke spiervezel, pees en ligament is in je vingers, handen, polsen, enkels, voeten en vingers. Trek je schoenen aan Handschoenen Is het ongemakkelijk?

Probeer nu te gaan. Het rijden. Standing. Aankoop van boodschappen. Het klinkt vreselijk, toch? Stel je nu voor dat je geen opluchting hebt. Op sommige dagen voegt u elk deel van uw rug toe aan de lijst. Voeg misselijkheid toe. Voeg migraine toe. Je wilt gewoon slapen, maar de droom komt niet.

Je hoofd voelt saai aan. Meestal verliezen ze woorden in het midden van de zin. Je kunt niet helder denken. Mensen denken dat je stom bent, zelfs als je dat niet bent. Voeg mentale gezondheidsproblemen toe aan de mix. Voel je je overweldigd? Dat is een goede dag, morgen kan het nog erger zijn. Dat kun je niet plannen. Je ontvangt geen waarschuwing.

18    . Als ik een crisis heb, voel ik me als het zuur dat door me heen stroomt en mij van binnenuit verbrandt. Maar ik probeer de ‘normale’ dagen, de pijn niet te herkennen; Ik doe gewoon wat ik moet doen, maar altijd om te stoppen met alles te zijn wat ik weet dat het zou kunnen zijn.

De nerveuze pijn is vreselijk en hoewel ik pijn heb in de nek, heupen, schouders, handen en voeten die vrij constant zijn, krijg ik af en toe een steek in de maag of borst die uit het niets komt en het neemt mijn adem weg. De laatste keer dat ik me goed voelde, was gedurende een hele dag toen de arts steroïden voorschreef. Ik had geen pijn en het was mooi, toen begon het mijn maag te verbranden en krampen te veroorzaken. Ik moest het medicijn stoppen. Echter, geheugenproblemen en vermoeidheid storen me meer. Misschien omdat mijn moeder Alzheimer heeft en ik bang ben dat ze me zal vangen.

19. Janice R –     Ik heb het gevoel dat ik gebonden ben aan twee paarden en verschillende kanten op ga. Mijn armen naar een paard, mijn benen naar anderen. Mijn pluggen voelen uit de verbinding. In tijden van uitbraken wordt het verschrikkelijk. Andere keren is het niet zo erg, maar het heeft nog steeds pijn.

20 juni J –     Ik voel dat iemand in mijn hoofd danst en kiest wat en wanneer te verdoven, te stunten en duizelig te worden.

Loading...

46 thoughts on “20 manieren om je voor te stellen hoe een fibromyalgie-aandoening voelt

 1. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering if
  you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?

  I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems
  finding one? Thanks a lot!

 2. You actually make it appear really easy with your presentation but I to find
  this matter to be really something which I think I’d by no means understand.
  It seems too complex and very vast for me.

  I’m having a look forward to your subsequent put up,
  I’ll try to get the grasp of it!

 3. Excellent post. I was checking constantly this weblog and I am inspired!
  Very helpful information specially the closing part :
  ) I care for such information much. I was seeking this particular
  info for a long time. Thank you and best of luck.

 4. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.

  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info.

  Thanks for the post. I will certainly return.

 5. I got this web site from my buddy who informed me concerning
  this site and at the moment this time I am visiting this web
  page and reading very informative posts at this place.

 6. Hello! This post could not be written any better!
  Reading this post reminds me of my previous room
  mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to
  him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 7. Please let me know if you’re looking for a article writer for your site.
  You have some really great articles and I believe I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love
  to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please shoot me an email if interested. Kudos!

 8. Wonderful beat ! I wish to apprentice even as you amend your site, how could i subscribe for a
  blog web site? The account helped me a applicable deal.
  I have been tiny bit acquainted of this your broadcast provided vibrant clear idea

 9. I simply couldn’t depart your web site before suggesting that I actually loved the
  standard info a person supply for your guests?
  Is gonna be back often to investigate cross-check new posts

 10. Great site you have here but I was curious if you knew of any forums that
  cover the same topics talked about here?
  I’d really like to be a part of online community where I can get
  comments from other experienced people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know.

  Kudos!

 11. Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to
  shoot you an e-mail. I’ve got some suggestions for your
  blog you might be interested in hearing. Either way, great website
  and I look forward to seeing it grow over time.

 12. I was more than happy to discover this site. I want to to thank you for
  your time just for this wonderful read!! I definitely appreciated every little bit of it and i also have you book marked to see new information in your website.

 13. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?

  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!

  Cheers

 14. Hello! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several
  weeks of hard work due to no back up. Do you
  have any methods to prevent hackers?

 15. I do accept as true with all of the concepts you have offered for
  your post. They are really convincing and can certainly work.
  Still, the posts are very quick for newbies. Could you please lengthen them a
  little from subsequent time? Thank you for the post.

 16. First off I would like to say terrific blog! I had a quick question in which I’d like
  to ask if you don’t mind. I was interested to find out how you center
  yourself and clear your head before writing.
  I have had a hard time clearing my thoughts in getting my ideas out there.
  I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15
  minutes tend to be lost just trying to figure out
  how to begin. Any ideas or hints? Kudos!

 17. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate
  to this brilliant blog! I guess for now
  i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to new updates and will talk about this website with my Facebook group.
  Chat soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *