Vær oppmerksom på folk: ikke ignorere disse dødelige symptomene på fibromyalgi

Usynlige symptomer på fibromyalgi som du rett og slett ikke kan ignorere

Fibromyalgi er en menneskelig sykdom som forårsaker utbredt kronisk smerte og større respons av smerte til trykk. Det påvirker mer enn 5 millioner amerikanere og tallene øker. Tilstanden forårsaker mange ubehagelige symptomer og betraktes som en “usynlig sykdom” siden det ikke forårsaker problemer på utsiden. Symptomene på fibromyalgi kan imidlertid få alvorlige konsekvenser hvis de ikke behandles. Av denne grunn bør du være oppmerksom på symptomene på fibromyalgi som du kan se nedenfor:

1. Smerter og følsomhet rundt leddene.

En av de viktigste symptomene på fibromyalgi er smerte og ømhet rundt leddene i kroppen, spesielt hvis presset påføres. Smerten er imidlertid usynlig og ofte forvekslet med en annen sykdom.

2. Tingling sensasjon

Fibromyalgi kan også forårsake en prikkende følelse i ulike deler av kroppen på grunn av press på nerver.

3. Kronisk tretthet

Kronisk tretthet er et av de mest kjente symptomene på fibromyalgi. Leger tror det kan skyldes en virusinfeksjon som kan forårsake hormonell ubalanse, søvnproblemer og andre helseproblemer. Hvis du føler seg sliten hele tiden og begynner å føle seg sløv og svak, ikke ignorere den, da det kan være et tegn på fibromyalgi.

4. Utmattelse

Depletion er et av de vanligste symptomene på fibromyalgi. Pasienter med fibromyalgi lider av søvnmangel som resulterer i tretthet og utmattelse.

5. Humørsvingninger

Symptomene på humørsvingninger i fibromyalgi kan få deg til å føle deg veldig dårlig i ett øyeblikk og lykkelig i den andre.

6. Hormonelle endringer

Symptomene på hormonelle endringer i fibromyalgi innebærer en ekstremt høy eller lav produksjon av hormoner på grunn av sykdommen. De går ofte ubemerket, men de bør kontrolleres av en profesjonell så snart du ser dem.

7. Følelse av følelse

Fibromyalgi forårsaker nummenhet på grunn av spasmer og stive muskler. Denne nummenhet kan irritere nerver og forårsake tap av følelse. Mange mennesker og til og med leger hopper over disse symptomene på fibromyalgi eller ignorerer det, men du bør vite at det kan være et symptom på fibromyalgi.

8. depresjon

Depresjon er et annet symptom på fibromyalgi som kan forårsake angst og hodepine. Det er et av de viktigste symptomene på tilstanden og bør tas opp tidligere enn senere.

9. Sårbein

Pasienter har rapportert bein smerte som en av symptomene på fibromyalgi. Smerten og følsomheten i beinene er forårsaket av en forstyrrelse av blodtilførselen forårsaket av tilstanden. Smerter i beinene kan gjøre deg i stand til å sovne og vil sikkert også påvirke mobiliteten din.

10. Forstyrrende mareritt

Selv om det er vanlig for noen mennesker, kan mareritt ofte oppstå som følge av fibromyalgi. Du kan oppleve veldig levende og forstyrrende drømmer, og du vil definitivt ha problemer med å sove. Tilstanden kan også forårsake hypersomnia eller overdreven søvn, dette er symptomene på fibromyalgi.

11. Manglende evne til å uttrykke seg selv

Noen pasienter med fibromyalgi kan ikke uttrykke seg gjennom de riktige ordene og har en tendens til å glemme navn og ansikter. Du kan også oppleve vanskeligheter med symptomene på fibromyalgi etter ledetråder og miste retning. Noen pasienter har også opplevd kortsiktig hukommelsestap.

12. Overfølsomhet.

Fibromyalgi kan øke følsomheten mot lukt, lyse og høye lyder. Du kan også lide av alkoholintoleranse og følsomhet overfor noen matvarer.

13. Vanskelig tilnærming

Vanskelige symptomer på fibromyalgi tilnærming Tilstanden vil gjøre det veldig vanskelig å konsentrere seg og kan forårsake synproblemer og blinde flekker.

14. Angst

Angst er ofte forbundet med fibromyalgi og bør ikke ignoreres. Det blir vanligvis ignorert og anses ikke å være relatert til fibromyalgi, men du bør konsultere en lege for å finne ut den sanne årsaken.

15. Svimmelhet

Fibromyalgi kan forårsake svimmelhet og følelsesløshet, noe som kan skade mobiliteten og føre til at den faller.

16. Forvirret mental tilstand

Tilstanden vil få deg til å bli forvirret oftere enn før, du kan glemme hvem du er og hva du gjør.

17. Kløhet

Du kan ikke være klar over det, men kløhet er et vanlig symptom på fibromyalgi, spesielt hvis det ledsages av å være sløv og lat.

18. Kramper

Kvinner som lider av fibromyalgi kan møte krampe gjennom hele kroppen. Selv om de ikke er forårsaket av tilstanden, bør kramper kontrolleres av en profesjonell.

19. Svakhet

Fibromyalgi har en tendens til å svekke folk over tid, i tillegg til å forårsake mange andre problemer.

20. Minnetap

Hvis du lider av sykdommen, kan du oppleve tap av minne og begynner å glemme ting oftere enn før.

21. Kronisk hodepine

Fibromyalgi kan forårsake alvorlige hodepine og migrene.

22. IBS (irritabel tarmsyndrom)

IBS er et vanlig symptom på fibromyalgi og kan forårsake magesmerter, diaré, kvalme og andre fordøyelsesproblemer.

Loading...

One thought on “Vær oppmerksom på folk: ikke ignorere disse dødelige symptomene på fibromyalgi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *