Rengör ditt lymfsystem och undvik fibromyalgi, fetma, svullnad och mer.

Naturliga metoder för rening av lymfsystemet

Sanningen är att de flesta aldrig har hört talas om lymfatiska dräneringar eller till och med lymfsystemet. Detta beror på att du inte pratar om det ofta; emellertid gjorde 2012 amerikanska forskare detta uttalande: “… lymfsystemet är inte mindre viktigt än blodcirkulationssystemet för människors hälsa och välbefinnande”. Läs vidare för att lära dig mer om detta system som har blivit lite utforskat men med samma vikt som något system i vår kropp. Upptäck hur rengöringen av  lymfsystemet ger många fördelar för din hälsa.

hur man rengör lymfsystemet

Forskare fann att lymfsystemet är avgörande för både vävnadsreparation och kontroll av inflammation i de flesta organen i människokroppen.

Obstruktionen av dränering av lymfsystemet, ger upphov till försämrat immunförsvar eller till och med tumörer i lymfatiska ganglierna. Även om du tränar din kropp varje dag, är det också nödvändigt att träna ditt lymfsystem, vilket hjälper det att dränera ordentligt. Att behålla lymfsystemet i bra form är nödvändigt för optimal hälsa.

Varför du måste avgifta ditt lymfsystem

Du vet förmodligen redan att vi utsätts för en stor mängd toxiner varje dag, för att vara mer specifika för 82 000 olika toxiner.

När toxiner ackumuleras och du inte har gjort avgiftning blir vårt system och organ överbelastade och äventyrar vår övergripande hälsa.

Här kommer  lymfsystemet att  spela. Lymfsystemet renar vätskan som omger kroppens celler genom att avlägsna föroreningar och avfall. Detta hjälper kroppscellerna att fungera ordentligt.

Ett ohälsosamt lymfsystem kan leda till allvarliga hälsoproblem som fibromyalgi, multipel skleros, kronisk trötthetssyndrom, fetma, smärta och obehag, uppblåsthet och problem med matsmältningen.

Naturliga metoder för djup rening av lymfsystemet

Drick tillräckligt med vatten

Din kropp behöver ungefär en matsked vatten per kilo (0,45 kg) för att hålla sig ordentligt hydratiserad och hålla lymfevätskan rinnande ordentligt.

Ät tillräckligt med grönsaker

Få tillräckligt med vitaminer C och B. Undvik mat som är svåra att smälta, särskilt feta livsmedel, animaliska produkter och särskilt socker. Undvik bearbetade livsmedel som innehåller konstgjorda konserveringsmedel, aromämnen och färger. Ät råa nötter, spannmål och avokado för att få de essentiella fettsyrorna som ditt lymfsystem behöver.

Ät råa frukter och grönsaker

Ät råa frukter och grönsaker, som innehåller enzymer som arbetar kraftigt för att rensa lymfsystemet. Drick sockerfri tranbärsjuice utspädd för att emulgera fettet i lymfsystemet.

örter

Ta rengöring av örter ensam eller i te eller tinktur för att rengöra lymfsystemet. Några av de örter som är användbara för rening av lymfsystemet inkluderar astragalus, kryddnejlika, echinacea, den gyllene tätningen, phytolacen och den vilda indigoen.

Rengöring av lymfsystemet med örter

Följande sex örter kan tas ensamma eller i kombination med två eller flera örter i te eller tinktur.

Echinacea

Echinacea spp .) Inte bara är det en stark immunstimulering, Echinacea kombinerar bra med talusen för att minska trängsel och svullnad i lymfsystemet.

Avkok med 2 tsk torkad echinacea per kopp vatten. Koka och simma i 15 minuter. Drick 1 kopp, tre gånger om dagen. Eller ta en tesked av tinktur tre gånger om dagen.

Astragalus

Astragalus membranaceus ). Kineserna har använt astragalus, som de refererar till som  huang qi , i mer än 2000 år.

“Huang qi” betyder “att stärka vital kraft”. Förutom att stärka livskraften är talus en utmärkt rengöring av lymfsystemet. Tillsammans med echinacea, lindrar det trängsel och inflammation i kroppen.

Astragalus finns huvudsakligen som en tinktur, eller i form av en kapsel eller tablett. Eftersom kraften kan variera mycket med denna ört, är det bäst att följa förpackningsanvisningarna för optimal dosering.

blad

Galium aparine ). Känt främst som en rengöring av blod och urinvägar, förbättrar bladen också lymfsystemet och minskar trängsel och inflammation i vävnaderna.

Denna ört förbättrar lymfsystemet förmåga att behandla toxiner och kombinerar väl med fytoplank (se nedan).

För knivte, använd 2 till 3 teskedar av torkad ört (stammar och småblad) per kopp vatten. Drick en kopp tre gånger om dagen. Som ett alternativ, använd 1/2 till 1 tsk tinktur tre gånger om dagen. Undvik användning av blad om du lider av diabetes eller har diabetiska tendenser.

Guldtätning

Hydrastis canadensis ). Förutom att de har antiinflammatoriska egenskaper, stimulerar den gyllene tätningen lymfatisk rengöring. Använd 1/2 till 1 tesked torkad ört per infusionskopp. Drick 3 koppar om dagen eller ta 1/2 till 1 tsk tinktur tre gånger om dagen.

Fitolaca

Phytolacca americana ). Phytolac är en användbar ört för att förbättra lymfflödet. Det fungerar bra för adenit, tonsillit, laryngit, inflammation i körtlarna, påssjuka, mastit.

Ta en tesked 1/3 av den torkade rotan per kopp vatten och låt koka i 15 minuter för att avkoka. Ett annat alternativ är att ta en tesked 1/8 till 1/4 av tinkturen, tre gånger om dagen. Öka inte dosen – örten har kraftiga laxerativa effekter som kan vara skadliga i stora doser.

Varning:  Phytolaccus kan vara giftigt. Örken ska endast användas under överinseende av en kvalificerad expert i korrekt användning av denna ört. Phytolac ska inte användas av gravida och ammande kvinnor eller hos personer med lymfocytisk leukemi eller gastrointestinal irritation.

Wild Indigo Root

Baptisia tinctoria ). Den Wild Indigo hjälper till att förstöra skadliga mikrober i kroppen och rensar lymfsystemet, förbättrar lymfflödet och minskar svullnaden i lymfkörtlarna.

För att få en kraftfull växtbaserad rengöringsprodukt, kombinera indigrot med blad och phytolac. Den kan tas som avkok med 1/3 tesked torkad rot per kopp vatten.

Koka över låg värme 15 minuter och drick en kopp tre gånger om dagen. Eller ta 1/4 till 1/2 tesked tinktur tre gånger om dagen. Använd inte vild indigo om du är gravid eller ammar.

Övning är avgörande

kvinna-doing-övningar vikter

Kroppen har inget organ annat än hjärtat för att pumpa lymfkörteln. Det betyder att lymfan är baserad på djup andning och övningar för att röra sig.

Medan du utför rengöring av lymfsystemet, var noga med att öka aerob träning – försök med snabb promenader, studsar på en mini-trampolin eller jogging (länk). Dessutom är det viktigt att ta tid att träna djupt andning och övningar för att hjälpa till att pumpa lymf med färskt syre.

Fördjupad rengöring av lymfsystemet är nyckeln till effektiv långsiktig viktminskning och stor hälsa. Det är också nyckeln till att uppleva bra hälsa och liv  utan smärta .

Rengör ditt lymfsystem med lymfatisk dränering

 1. Placera dina fingrar på nacken strax bakom öronen, med en hand på vardera sidan av nacken.
 2. Håll nackskinnet ordentligt fast, arbeta med fingrarna ner i nacken och bort från dina öron. Ta 10 massor att arbeta från öronen ner.
 3. Placera dina händer på insidan av dina axlar längs nyckelbenet, med en hand på vardera sidan av nacken.
 4. Skjut huden längs övre delen av axlarna inuti kragen och massera inåt fem gånger.

Du kan göra det själv eller någon annan, men försök att få en full massage som innehåller lymfatisk dränering.

Obs!  Kvinnor som är gravida eller ammar bör inte rensa lymfkörtlarna, eller personer med diabetes eller andra kroniska hälsoproblem, utom under överinseende av en kvalificerad sjukvårdspersonal.

Hur duoxerar ditt lymfsystem med ricinolja

Förfarandet är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att applicera oljan på olika delar av huden. För lymfatisk stimulering appliceras endast ricinolja på underlivet.

Ta en bomullstyg ihop i flera lager och kallpressad ricinolja. Mätta tyg i oljan och applicera den på huden. Du kan lämna hela natten. Castorolja kommer att öka cirkulationen av lymfatiska vätskor, minska inflammation och förbättra matsmältningssystemet.

Svett i ett bastubad

Perspiration är ett av de bästa sätten att bli av med toxiner. Bastubad ökar temperaturen på vår kropp, vilket stimulerar svettkörtlarna. Toxiner som koppar, bly, natrium, kvicksilver och andra farliga kemikalier utsöndras genom svett.

Loading...

13 thoughts on “Rengör ditt lymfsystem och undvik fibromyalgi, fetma, svullnad och mer.

 1. I think that what you published was actually very reasonable.
  But, think on this, suppose you added a little information? I am not saying your information is not good, however what if you added a post title that makes people desire more?
  I mean Rengör ditt lymfsystem och undvik fibromyalgi, fetma, svullnad och mer.
  – FIBROMYALGIA is a little vanilla. You should glance at Yahoo’s home page and
  note how they create article headlines to get people to click.
  You might try adding a video or a related pic or two to grab
  readers excited about everything’ve got to say. In my opinion, it
  could make your blog a little bit more interesting.

 2. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a
  blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this
  your broadcast provided bright clear idea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *