Yrsel, brist på balans och nedgångar under fibromyalgiutbrott

I fibromyalgi yrsel, brist på balans och fall är vanliga klagomål. För vissa människor är de en mindre irritation som uppstår ibland. I andra kan de vara kraftigt försvagande och orsaka regelbundna skador. Fall, och speciellt ofta fallande, är ett allvarligt problem.

Det sista du behöver när du redan har konstant smärta blir skadad hela tiden. Frekventa fall eller balansproblem kan också leda till rädsla för att falla.

Den rädslan kan i sin tur göra dig rädd för att vara aktiv, även inom dina gränser. Enligt en studie i   reumatologi Clinic , 73% av personer med fibromyalgi är rädda för fysisk aktivitet, och nästan 75% har problem med balansen.

Nedgången är inte ett symptom, det är mer en konsekvens av yrsel och ostadighet. I detta tillstånd faller och balansproblem kan också vara relaterade till förändringar i hur caminamos.Entonces, varför fibromyalgi innebär dessa problem? Och vad kan vi göra åt det?


Fibromyalgi och yrsel

I fibromyalgi uppträder yrsel oftare när den stiger snabbt. Plötsliga yrsel kan orsaka gungande på fötterna, vinglar, eller kanske till och med få den att falla eller svag.

Yrsel och svimning i detta tillstånd kan relateras till en viss undergrupp, enligt en studie från 2017 som publicerades i   European Journal of Pain  .

Förutom yrsel och svimning, denna undergrupp hade också de högsta nivåerna av smärta och en mängd olika symptom och tillstånd som överlappar, inklusive kognitiv dysfunktion “fibro-dimma”, irriterad urinblåsa, vulvodynia och restless legs syndrome.

Forskning tyder på att detta symptom beroende på en dysfunktion av det autonoma nervsystemet SNA, som kallas disautonomía.El SNA är involverat i många viktiga funktioner i kroppen, inklusive hjärtfrekvens, blodtryck, andningsfrekvens, kroppstemperatur, ämnesomsättning och matsmältning .the yrsel som orsakas av dysautonomi kallas neuralt medierad hypotoni, postural ortostatisk takykardi eller syndrom. 

I huvudsak dessa saker gör att hjärtat och hjärnan inte riktigt kommunicera med sí.Lo skulle hända är att när han får upp från en liggande eller sittande ställning, SNA öka blodtrycket mot gravitationen och hålla ett förråd tillräckligt med blod i hans hjärna. 

Med dysautonomi sker detta inte som det borde. Däremot kan blodtrycket faktiskt gå ner vid stående och resultatet är yrsel eller ljushårighet.

Pulshastigheter så låga tryck arterial.El yrsel kan vara associerad med hjärtklappning, dimsyn, ökad puls, bröstsmärta och svimning typ som kallas vasovagal synkope.

Men inte alla som har yrsel i samband med fibromyalgifainter. I en studie 2008 säger forskare att yrsel och hjärtklappning var vanligare än svimning. 


Balans och gångproblem i fibromyalgi

Förutom möjligheten till fall, föreslår forskning att personer med fibromyalgi går annorlunda än friska människor. En studie från 2009 visade att cirka 28 procent av personer med denna sjukdom har en onormal gång (sätt att gå).

I en funktionell prestationsstudie av 2017 sa forskarna att gång och balans var allvarligt skadade i detta tillstånd. 

Skillnaderna är:

♦ betydligt kortare stridlängd

♦ Långsam takt

♦ hur kroppen svävar när man går

Forskarna observerade att skillnader i gång och balans var värre hos personer som hade mer smärta, stelhet, trötthet, ångest och depression.

De rekommenderade att läkare utvärderar marsch och deras patienter med fibromyalgi för att hitta den bästa typen av rehabilitering och förebyggande av fall för dem. Denna studie är en del av en växande kropp vetenskaplig litteratur som visar balans och gångproblem i detta tillstånd som kan orsaka faller.

Men utvärdering och behandling av dessa symtom kanske inte har hög prioritet för din läkare. Om du är orolig, var noga med att nämna dem vid nästa möte.


Lindra yrsel och risk för fall i fibromyalgi

Ju mer framgångsrik du är i behandling av din fibromyalgi, dessa symtom borde inte vara ett problem. Men om du behöver mer uppmärksamhet eller om du inte har kunnat hitta effektiva behandlingar för fibromyalgi, har du flera alternativ.

För yrsel på grund av ortostatisk hypotension eller hypotoni av neurologiskt ursprung kan din läkare rekommendera mediciner som hjälper. Dessa kan inkludera bensodiazepiner och betablockerare. Några av dessa läkemedel kan också hjälpa till att lindra andra symptom på fibromyalgi.

Din läkare kan också rekommendera livsstilsförändringar. Om du röker, förklarar en undersökning som publiceras i den gemensamma reumatologiska tidskriften   Bone, Spine  att sluta röka kan hjälpa till att lindra svimning och andra symptom på fibromyalgi. av balans och gång, är fysioterapi en vanlig behandling. Du kan också fråga din läkare om något som yoga, tai chi eller qigong är säkert för dig. Innan du hittar sätt att förbättra dessa symtom är det värt att ha 

Ju mer framgångsrik du är i behandling av din fibromyalgi, dessa symtom borde inte vara ett problem. Men om du behöver mer uppmärksamhet eller om du inte har kunnat hitta effektiva behandlingar för fibromyalgi, har du flera alternativ.

För yrsel på grund av ortostatisk hypotension eller hypotoni av neurologiskt ursprung kan din läkare rekommendera mediciner som hjälper. Dessa kan inkludera bensodiazepiner och betablockerare. Några av dessa läkemedel kan också hjälpa till att lindra andra symptom på fibromyalgi. Din läkare kan också rekommendera förändringar i livsstil.

Om du röker, föreslår en undersökning som publiceras i reumatologidokumentet   Joint, Bone, Spine  att sluta röka kan hjälpa till att lindra svimning och andra symptom på fibromyalgi. När det gäller balans och gång är fysisk terapi en behandling vanligt. Du kan också fråga din läkare om något som yoga, tai chi eller qigong är säkert för dig. Innan du hittar sätt att förbättra dessa symtom är det värt att ha 

Loading...

6 thoughts on “Yrsel, brist på balans och nedgångar under fibromyalgiutbrott

 1. Hi there! This post could not be written any better!

  Looking through this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept talking about this. I’ll send
  this information to him. Pretty sure he will have a
  great read. Thank you for sharing!

 2. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website provided us with valuable information to work on. You have done a formidable
  job and our whole community will be thankful to you.

 3. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It’s the little changes that will make the largest changes.
  Thanks for sharing!

 4. Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a
  quick shout out and say I really enjoy reading your articles.

  Can you recommend any other blogs/websites/forums that go
  over the same subjects? Thank you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *