Duizeligheid, gebrek aan evenwicht en watervallen tijdens uitbraken van fibromyalgie

Bij fibromyalgie zijn duizeligheid, gebrek aan evenwicht en vallen veel voorkomende klachten. Voor sommige mensen zijn ze een kleine ergernis die zich af en toe voordoet. In andere gevallen kunnen ze ernstig slopend zijn en regelmatig letsel veroorzaken. Valpartijen, en vooral veelvuldig vallen, is een serieus probleem.

Het laatste dat je nodig hebt als je al een constante pijn hebt, is de hele tijd gewond raken. Frequente valpartijen of evenwichtsproblemen kunnen ook leiden tot valangst.

Die angst kan je op zijn beurt weer bang maken om actief te blijven, zelfs binnen jouw grenzen. Volgens een studie in   Clinical Rheumatology , 73% van de mensen met fibromyalgie zijn bang voor fysieke activiteit, en bijna 75% heeft problemen met de balans.

De val is geen symptoom, het is meer een gevolg van duizeligheid en gebrek aan evenwicht. In deze toestand kunnen vallen en evenwichtsproblemen ook verband houden met veranderingen in de manier waarop we lopen. Dus, waarom brengt fibromyalgie deze problemen met zich mee? En wat kunnen we eraan doen?


Fibromyalgie en duizeligheid

Bij fibromyalgie treedt duizeligheid vaker op als deze snel stijgt. Het plotselinge begin van duizeligheid kan ervoor zorgen dat hij op zijn benen slingert, schommelt of zelfs laat vallen of flauwvallen.

Duizeligheid en flauwvallen in deze toestand kunnen verband houden met een bepaalde subgroep, volgens een studie uit 2017, gepubliceerd in   European Journal of Pain  .

Naast duizeligheid en flauwvallen, deze subgroep had ook de hoogste niveaus van de pijn en een verscheidenheid aan symptomen en aandoeningen die elkaar overlappen, met inbegrip van cognitieve disfunctie “fibro-mist”, prikkelbare blaas, vulvodynia, en rusteloze benen syndroom.

Onderzoek suggereert dat dit symptoom als gevolg van een storing van het autonome zenuwstelsel SNA, genaamd disautonomía.El SNA is betrokken bij veel belangrijke functies in het lichaam, inclusief hartslag, bloeddruk, ademhalingssnelheid, lichaamstemperatuur, het metabolisme en de spijsvertering Duizeligheid veroorzaakt door dysautonomia kan worden aangeduid als hypotensie van neurologische oorsprong of orthostatisch tachycardiesyndroom. 

In wezen, deze dingen betekenen dat het hart en de hersenen niet goed communiceren met sí.Lo zou moeten gebeuren is dat wanneer hij opstaat vanuit een liggende of zittende houding, de SNA verhogen van uw bloeddruk om de zwaartekracht te bestrijden en te houden een voorraad genoeg bloed in zijn hersenen. 

Bij dysautonomia gebeurt dit niet zoals het zou moeten. In tegenstelling hiermee kan de bloeddruk zelfs omlaag gaan als je staat en het resultaat is duizeligheid of duizeligheid.

De hartslag versnelt als de bloeddruk daalt Duizeligheid kan gepaard gaan met hartkloppingen, wazig zicht, verhoogde hartslag, pijn op de borst en een soort flauwvallen, genaamd vasovagale syncope.

Echter, niet iedereen die duizeligheid heeft geassocieerd met fibromyalgie valt flauw. In een onderzoek uit 2008 zeiden onderzoekers dat duizeligheid en hartkloppingen vaker voorkwamen dan flauwvallen. 


Saldo- en loopproblemen bij fibromyalgie

Naast de mogelijkheid van vallen, suggereert onderzoek dat mensen met fibromyalgie anders lopen dan gezonde mensen. Een onderzoek uit 2009 wees uit dat ongeveer 28 procent van de mensen met deze ziekte een abnormale manier van lopen hebben.

In een functioneel prestatieonderzoek van 2017 zeiden de onderzoekers dat gang en evenwicht in deze toestand ernstig waren beschadigd. 

De verschillen omvatten:

♦ aanzienlijk kortere paslengte

♦ Langzaam tempo

♦ de manier waarop het lichaam zwaait tijdens het lopen

De onderzoekers merkten op dat verschillen in gang en evenwicht erger waren bij mensen die meer pijn, stijfheid, vermoeidheid, angst en depressie hadden.

Ze aanbevolen dat de artsen te evalueren gang en houding van patiënten met fibromyalgie om het beste type van de revalidatie en preventie van vallen voor games.This studie vinden maakt deel uit van een groeiende hoeveelheid wetenschappelijke literatuur om problemen met het evenwicht en autorijden in deze toestand die vallen veroorzaken.

Het evalueren en behandelen van deze symptomen heeft echter mogelijk geen hoge prioriteit voor uw arts. Als u zich zorgen maakt, moet u ze vermelden op uw volgende afspraak.


Verlicht duizeligheid en het risico op vallen van fibromyalgie

Hoe succesvoller u bent bij het behandelen van uw fibromyalgie, deze symptomen mogen geen probleem zijn. Als u echter meer aandacht nodig heeft of als u geen effectieve behandelingen voor fibromyalgie heeft kunnen vinden, heeft u verschillende opties.

Voor duizeligheid als gevolg van orthostatische hypotensie of hypotensie van neurologische oorsprong, kan uw arts medicijnen aanbevelen die helpen. Deze kunnen benzodiazepines en bètablokkers omvatten. Sommige van deze medicijnen kunnen ook helpen bij het verlichten van andere symptomen van fibromyalgie.

Uw arts kan ook aan veranderingen in de stijl vida.Si roken, onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift reumatologie   Joint, Bone, Spine  suggereert vertelt ons dat stoppen met roken kan helpen verlichten flauwvallen en andere symptomen van fibromialgia.Cuando is van balans en gang, fysiotherapie is een veel voorkomende behandeling. U kunt ook vragen uw arts of het veilig is voor je zoiets als yoga, tai chi of qigong.Hasta zoeken naar manieren om deze symptomen te verbeteren, de moeite waard 

Hoe succesvoller u bent bij het behandelen van uw fibromyalgie, deze symptomen mogen geen probleem zijn. Als u echter meer aandacht nodig heeft of als u geen effectieve behandelingen voor fibromyalgie heeft kunnen vinden, heeft u verschillende opties.

Voor duizeligheid als gevolg van orthostatische hypotensie of hypotensie van neurologische oorsprong, kan uw arts medicijnen aanbevelen die helpen. Deze kunnen benzodiazepines en bètablokkers omvatten. Sommige van deze medicijnen kunnen ook helpen bij het verlichten van andere symptomen van fibromyalgie. Uw arts kan ook veranderingen in de levensstijl aanbevelen.

Als u rookt, suggereert een onderzoek in het reumatologische tijdschrift   Joint, Bone, Spine  dat stoppen met roken kan helpen bij het verlichten van flauwvallen en andere symptomen van fibromyalgie. Als het gaat om evenwicht en gang, is fysiotherapie een behandeling gemeen. U kunt uw arts ook vragen of iets als yoga, tai chi of Qigong veilig voor u is. Totdat u manieren vindt om deze symptomen te verbeteren, is het de moeite waard om 

Loading...

7 thoughts on “Duizeligheid, gebrek aan evenwicht en watervallen tijdens uitbraken van fibromyalgie

 1. Good post. I learn something totally new
  and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.
  It’s always exciting to read articles from other
  authors and practice something from other sites.

 2. I do not know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing problems with your site.
  It looks like some of the written text on your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them too?
  This may be a issue with my web browser because I’ve had this happen previously.
  Cheers

 3. I truly love your website.. Very nice colors & theme. Did you create this web
  site yourself? Please reply back as I’m trying to create my own personal website and would like to find out where you got this
  from or exactly what the theme is named. Many thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *