Fibromyalgi | “Jeg smiler på bildene, men jeg går ikke en dag uten smerte.”

Georgina Harvey er 28 år gammel og brukte ikke en eneste dag uten smerte i fibromyalgi. Her er ditt vitnesbyrd.

Når var den siste gangen du hadde smerte?

Uansett, en hodepine, et skulderkontrakt, nyrestein eller et slag mot tåen, er sjansen for at du er helbredet.

Men tenk på hvor vanskelig det er å stå opp hver dag, og vite at dette ubehag ikke vil gå bort.

Dette er livet til folk som lever med kroniske smerter. Mange er frustrert fordi deres symptomer virker usynlige for andre og ofte forstår og undervurderer de ikke folk. September er måneden med internasjonal oppmerksomhet for smerte og for bedre å forstå hva det betyr å leve konstant med denne sykdommen, har BBC Three invitert Georgina Harvey, en 28 år gammel engelsk kvinne med fibromyalgi, til å dele vitnesbyrdet hennes.

“Det er som om alle nerveender har blitt brent.”

“En morgen i juli 2016 våknet jeg normalt, men da jeg prøvde å flytte, følte jeg meg veldig sterk smerte i kroppen min.

Det er som om alle nerveender er brent og jeg kunne skrike.

Smilet på bildene viser ikke smerten som Georgina Harvey led hver dag i fire år.

Min mor kom løpende til rommet mitt, tok meg til siden og ble hos meg til sensasjonen forsvant. Vi visste at vi hadde et utbrud av fibromyalgi, men det er det verste jeg har kjent siden diagnosen for to år siden.

Mitt problem begynte med behovet for å strekke nakken når jeg var 19, kort etter min konvalescens.

Etter det utviklet hun en gjennomtrengende følelse av prikken i skuldrene og en dyp smerte i ryggen.

Jeg trodde det skyldtes dårlig stilling, men i en alder av 21 var smerten nesten konstant.

Jeg gjorde røntgenstråler, blodprøver og MR, men ingenting ble sett.

De ga meg kraftige smertestillende midler, og legen økte dosen eller typen når smerten ble uutholdelig.

Jeg beskrev ubehag som den verste magesmerten, tenkelig, men på baksiden, kombinert med et sterkt press på brystet, som om det spatterte ribbeina mine.

Når morfin var det eneste alternativet jeg måtte takle, ga de meg medisinsk permisjon og henviste meg til en reumatolog, som førte til diagnosen min.

“Virkningen var grunnleggende: arbeid, trening, sosialt liv,” sier Georgina.

Han forklarte at kronisk fibromyalgi smerte forårsaket av en sentralnervesystemet lidelse, men la til at det ikke var noen spesifikk behandling eller behandling, men bare måter å behandle problemet på.

Jeg hadde brukt år på å prøve å gjøre de tingene jeg foreslo – piller, yoga, svømming, fysioterapi og kognitiv atferdsterapi, men ingenting beroliget smerten.

Selv om det var en lettelse å endelig kunne diagnostisere hva som skjedde med meg, lot det meg ødelegge å tro at det ville være noe jeg skulle leve med.

“Dette handler om alt”

I dag spredte smerten til hoftene og føttene og utviklet også mageproblemer.

Daglige aktiviteter som å snakke på telefonen, ha på seg en bH eller bare sitte i en stol kan utløse et utbrudd av smerte og ta en dusj kan være utmattende.

Smerter gir Georgina et inntrykk av mental vekt som hindrer henne i å tenke klart.

Jeg har aldri følt meg hvile fordi fibromyalgi forhindret meg i å sove og generert en tåke i hjernen, en følelse av mental vekt som forhindrer meg i å tenke klart når jeg har mye smerte.

Jeg har alltid vært litt sjenert, men nå er det enda vanskeligere å ha en samtale. Samlet tror jeg det gjorde meg en engstelig person fordi jeg alltid er på forsiden.

Virkningen var alt: arbeid, trening, sosialt liv. Anbefalingen de gjør til meg, er å “fortsette”, men når jeg har en dårlig episode, kan jeg ikke gjøre noe, så det er en ond sirkel.

Når jeg lager planer, må jeg lure på om jeg må stå eller sitte og hvor lenge skal jeg gå hjem.

Mesteparten av tiden, hvis jeg kan, sliter jeg med å gå videre fordi jeg ikke vil at smerten skal stoppe eller vennene mine tror jeg er lei meg.

Men ofte må jeg flytte til et isolert sted, vanligvis et bad, når utmattelse og smerte er veldig sterk.

– Behandle smerte –

Noen ting kan trøste meg, som en varmvannflaske eller et mykt teppe. Faktisk er jeg besatt av ting som gir trivsel eller er behagelig å berøre, fordi kroppen min er veldig følsom.

Jeg liker også å gå, men jeg må gjøre det i mitt eget tempo. Dette hjelper meg med å forhindre epidemier og forbedrer alltid humøret mitt.

Noen ganger hjelper en flaske varmt vann.

I fjor forlot jeg min London-jobb i eventmarkedsføring for å unngå 90-minutters rundtur, noe som gjorde en forskjell for mitt velvære.

Selv om jeg aldri har en helt smertefri dag, er noen enklere å administrere enn andre. Jeg husker alltid at det er folk som lider mye mer enn jeg gjør. Min familie oppfordrer meg også. Jeg bor hos foreldrene mine, og de gir meg mye følelsesmessig støtte.

Kjæresten min gjør også alt han kan for å hjelpe meg, men jeg føler meg skyldig når helsen min påvirker forholdet vårt. Nylig, etter en romantisk middag, dro vi til bilen, men det var kaldt på veien og tremorene fikk nesten meg til å falle.

For meg er det viktig å gi opplysninger om hvordan man skal leve med kronisk smerte, for hver gang jeg sier at jeg har fibromyalgi, har ingen hørt om problemet, og det er dessverre “usynlig”, det er mange stigmaer. Folk undervurderer ham og flere sjefer fortalte meg at de ikke forstod.

Uansett forstår jeg: Jeg lager vitser. Jeg drikker ikke når jeg går og jeg legger smileybilder på Instagram. Men disse bildene viser ikke at jeg var under de sterkeste analgetika jeg har, og heller ikke når jeg går hjem, begynner jeg å gråte.

Jeg vil ikke ha min tilstand for å definere hvem jeg er. Ja, det er en del av meg, men jeg er fast bestemt på ikke å la ham dominere meg.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *