Wetenschappers ontdekken de schokkende oorzaak van fibromyalgie

Hoewel de wetenschap op dit moment geen manier heeft om de oorzaak van fibromyalgie nauwkeurig te identificeren, zijn er in veel gevallen enkele bijdragende factoren aanwezig. De drie hoofdoorzaken van fibromyalgie zijn infecties, genetica en misbruik in het verleden. Meer informatie over de relatie tussen misbruik en pediatrische continuación.Aunque fibromyalgie fibromyalgie wordt beschouwd als een ernstige ziekte sinds de jaren 1970 (vóór die dachten de dokters de ziekte vals was en uitgevonden door vrouwen voor meer geneesmiddelen), beginnen wetenschappers nu pas de oorzaken van de ziekte te ontdekken. .

In sommige schokkende studies hebben onderzoekers geconstateerd dat kindermishandeling wordt geassocieerd met hogere percentages chronisch vermoeidheidssyndroom, chemische gevoeligheden en fibromyalgie. Studies hebben aangetoond dat vrouwen (en sommige mannen) die seksueel (fysiek of seksueel) misbruik in hun jeugd rapporteerden 65% meer kans hadden op fibromyalgie en twee keer zoveel kans op chronisch vermoeidheidssyndroom (wat volgens sommigen wetenschappers, is nauw verwant aan fibromyalgie).

Volgens een studie van de Universiteit van Toronto in 2011: “Deze resultaten bleven bestaan, zelfs na rekening te houden met mogelijk verwarrende factoren, zoals andere negatieve ervaringen van kindertijd, leeftijd, ras en geestelijke gezondheid. en de sociaal-economische status van volwassenen. ” Hoewel studies aantonen dat misbruik en fibromyalgie gerelateerd zijn, blijft de medische gemeenschap het belang van de resultaten bespreken.

Volgens studies heeft ongeveer 30 tot 40% van de volwassenen tijdens hun jeugd lichamelijk, emotioneel of seksueel geweld geleden. Andere studies suggereren dat de werkelijke statistieken veel hoger en minder geïnformeerd zouden kunnen zijn. Verschillende onderzoeken hebben met name de rol van seksueel misbruik en fibromyalgie onderzocht en de resultaten zijn schokkend.

In verschillende onderzoeken meldde ongeveer 65% van de vrouwen met fibromyalgie seksueel misbruik. Hoewel onderzoekers niet echt weten hoe en waarom kindermishandeling gerelateerd is aan fibromyalgie, is het belangrijk om de rol van misbruik te beschouwen in de maatregelen die genomen worden om de symptomen van fibromyalgie te genezen en onder controle te houden.

Mensen met fibromyalgie moeten hun persoonlijke geschiedenis herzien om eventuele misbruiken in het verleden te ontdekken die mogelijk hebben bijgedragen aan de gevoeligheid.

Andere mogelijke oorzaken

Hoewel misbruik een gemeenschappelijke factor is die bijdraagt ​​aan fibromyalgie, is het niet de enige factor. Genetica en infecties kunnen ook triggers zijn. Het huidige onderzoek heeft zich gericht op de rol van infecties bij fibromyalgie en de verkregen resultaten zijn ook enigszins verrassend. Latente infecties, met name infecties van het zenuwstelsel, kunnen bijdragen aan de symptomen van fibromyalgie en gevoeligheid voor pijn.

Genetisch hebben onderzoeken aangetoond dat mensen met familieleden met fibromyalgie of andere pijngevoelige aandoeningen meer kans hebben om zelf fibromyalgie te hebben.

Hoe is misbruik gerelateerd aan fibromyalgie?

Veel van het onderzoek naar mishandeling en fibromyalgie heeft plaatsgevonden in de laatste 5 tot 10 jaar. Dit betekent dat er weinig solide bewijs is om te bepalen hoe misbruik in de toekomst de symptomen van fibromyalgie kan beïnvloeden. Er zijn momenteel echter twee verschillende theorieën over de relatie tussen fibromyalgie en misbruik:

Uitgebreide stress-theorie

Het onderzoek dat in 1995 in “Scientific American” werd gepubliceerd, concentreerde zich op hersenveranderingen bij patiënten met seksueel misbruik. De onderzoekers ontdekten dat de hippocampus aanzienlijk was veranderd in slachtoffers van geweld. De hippocampus is het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het korte en lange-termijngeheugen.

Tijdens stressvolle gebeurtenissen wordt de hippocampus overspoeld met cortisol, een stresshormoon. Dit heeft de hersenen en de manier waarop herinneringen zijn opgeslagen in gehavende patiënten veranderd. Sommige onderzoekers veronderstellen dat langdurige stress ook het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het ontvangen van pijn kan veranderen. Studies hebben aangetoond dat mensen met fibromyalgie gevoeliger zijn voor pijn, zelfs op chemisch niveau, dus deze theorie is niet helemaal ongegrond.

sensibilisatie

De tweede theorie over fibromyalgie en misbruik wordt sensitisatie genoemd. Deze theorie stelt dat mensen met fibromyalgie een lagere pijndrempel hebben omdat hun hersenen gevoeliger zijn voor pijnsignalen. Deze theorie is vergelijkbaar met de theorie van stress, maar onderzoekt dezelfde conclusie vanuit een andere hoek.

Onderzoekers geloven dat langdurige zenuwstimulatie (zoals tijdens misbruik) veranderingen in de hersenen kan veroorzaken bij mensen met fibromyalgie. In principe worden alle sensaties als pijn aan de hersenen gerapporteerd.

Onderzoek naar fibromyalgie misbruik.

Verschillende recente studies hebben de theorie ondersteund dat elk misbruik kan leiden tot een verhoogd risico op fibromyalgie.

Een in 1995 door McGill University in Canada uitgevoerd onderzoek toonde aan dat in een groep van 83 vrouwen met fibromyalgie en 161 vrouwen in de controlegroep, 37% van de vrouwen in de fibromyalgiegroep tijdens hun leven het slachtoffer was geworden van seksueel misbruik . de kindertijd Slechts 22% van de vrouwen in de controlegroep meldden dat ze seksueel werden misbruikt als meisjes. Vrouwen in de fibromyalgiegroep meldden ook hogere niveaus van fysiek misbruik (18% versus 4%), middelenmisbruik (16% versus 3%) en seksueel geweld in hun leven (17% versus 6%).

Een andere studie uitgevoerd in 1995 door het American College of Rheumatology wees uit dat 65% van de vrouwen met fibromyalgie seksueel misbruik meldde. 52% van de vrouwen in de controlegroep meldden op een bepaald moment in hun leven seksueel misbruikt te zijn. Vrouwen met fibromyalgie die zijn misbruikt, hebben ook hogere niveaus van pijn, zwakte, vermoeidheid en depressie gemeld. De onderzoekers in dit onderzoek concludeerden dat seksueel misbruik geen directe oorzaak is van fibromyalgie, maar dat het de symptomen erger kan maken.

In 1999 publiceerde het tijdschrift “Disability and rehabilitation” een studie over de relatie tussen sensorische en pijnstoornissen, zoals fibromyalgie en kindermishandeling (waaronder seksueel, fysiek, drugs- en alcoholmisbruik). In de fibromyalgiegroep meldde 64,7% van de deelnemers dat ze waren misbruikt. De onderzoekers concludeerden dat traumatische gebeurtenissen tijdens de kindertijd een significante invloed kunnen hebben op iemands kansen op chronische pijn.

In 2011 onderzochten onderzoekers aan de Universiteit van Toronto statistieken over meer dan 7300 Canadese vrouwen. 10% van de vrouwen meldde seksueel misbruikt te zijn toen ze meisjes waren. Fibromyalgie werd bij 2,5% van deze vrouwen vastgesteld. De onderzoekers ontdekten dat vrouwen met fysieke mishandeling in het verleden 65% meer kans hadden om fibromyalgie te ontwikkelen.

Hoewel huidig ​​medisch onderzoek het misbruik van fibromyalgie met elkaar verbindt, is het prematuur om te zeggen dat misbruik fibromyalgie veroorzaakt. Volgens deze studies is dit zeker een bijdragende factor, maar dit verklaart niet waarom veel vrouwen en mannen die als kinderen worden misbruikt, geen fibromyalgie hebben. Naast het probleem van misbruik zijn er ook andere factoren aan het werk.

Sommige onderzoekers geloven dat het behandelen van fibromyalgie gerelateerd aan misbruik met behulp van een methode vergelijkbaar met die gebruikt om misbruik te behandelen in plaats van chronische pijn te verlichten, kan helpen om symptomen effectiever te genezen. Een mogelijke behandelmethode is het verhogen van serotoninespiegels in de hersenen; Het helpt het algemeen functioneren van de hersenen te stimuleren, het humeur te herstellen en de gevoeligheid voor pijn te verminderen.

Diagnose van fibromyalgie gerelateerd aan misbruik

Als u fibromyalgie of een andere chronische pijnstoornis heeft, overleg dan met uw arts over de mogelijke relatie met misbruik in het verleden. Uw zorgverlener wil uw ziekte misschien anders behandelen als een eerder misbruik is onthuld. Genezing van de problemen die gepaard gaan met misbruik kan de symptomen van fibromyalgie helpen verminderen.

Methoden voor natuurlijke behandeling

Veel methoden om fibromyalgie te behandelen kunnen worden toegepast in de privacy van uw huis. Onderzoek heeft gesuggereerd dat verschillende natuurlijke behandelingsopties effectief kunnen zijn in het verminderen van pijngevoeligheid en mensen helpen met fibromyalgie een normaal leven leiden. Als uw fibromyalgie op de een of andere manier wordt beïnvloed door misbruik uit het verleden, kunnen de volgende drie natuurlijke methoden u helpen om ongewenste pijnsymptomen te bestrijden en een normaal leven te leiden:

Dieet en supplementen

Uw dieet kan een rol spelen bij het helen van uw lichaam en het verminderen van pijngevoeligheid. Mogelijk kunt u de uitbraken van fibromyalgie niet volledig elimineren, maar u kunt hen helpen om deze voedingssupplementen en voedingsopties onder controle te houden.

Vul opties in
Deze supplementen bieden de beste ondersteuning voor de symptomen van fibromyalgie en omvatten analgetica en stemmingsstimulerende middelen. Gember:   Gember en kurkuma zijn twee verbindingen die ontstekingen kunnen verminderen en pijn verlichten.Een studie uit 1992 wees uit dat suppletie met gember de spierpijn bij alle deelnemers kon verminderen.
Ascorbigen:   deze verbinding komt vrij bij het koken van groenten zoals broccoli en er werd ook gevonden dat de verbinding de pijn vermindert bijstudiedeelnemers in een onderzoek uitgevoerd door het National College of Neuropathic Medicine in 2000.
Magnesium:   Magnesium is een heilzaam mineraal. Veel vrouwen en mannen hebben een tekort aan dit mineraal. Een studie uit 1990 wees uit dat suppletie met magnesium spierpijn kon verminderen.
Sint-Janskruid:   deze klassieke remedie staat bekend om zijn vermogen om de stemming te stimuleren. Volgens om Web MD, hebben studies aangetoond dat aan te vullen met St. John ‘s wort is effectiever dan tricyclische antidepressiva en kan net zo effectief zijn als antidepressiva ISRS.Esto bijzonder effectief voor mensen die lijden kunnen zijn van FGM, want depressie is een effect veel voorkomende secundaire gevolgen van misbruik.
5-HTP:   5-HTP is een essentieel element bij de productie van serotonine in de hersenen. Serotonine is verantwoordelijk voor de stemming en de preventie van depressie. Studies hebben ook aangetoond dat hoge serotonineniveaus de pijn geassocieerd met fibromyalgie kunnen verminderen. Volgens Web MD kan 5-HTP depressie, angst, pijn van fibromyalgie en slapeloosheid verbeteren.
Omega 3:   De meeste Amerikanen hebben een tekort aan omega-3 vetzuren, die kan leiden tot een scala van problemen. Een onderzoek bij 2007 patiënten met reumatoïde artritis (RA), prikkelbare darmsyndroom (IBD) en dysmenorroe, een verhoogde inname van omega-3 gedurende 3 maanden verminderen pijn, stijfheid en algemene ontstekingen bepaald Dezelfde resultaten zijn waarschijnlijk van toepassing op mensen met fibromyalgie.
Melatonine:   Melatonine is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het vaststellen van gezonde slaappatronen. Je lichaam produceert van nature melatonine voor het slapengaan om een ​​goede nachtrust te bevorderen. De pijn geassocieerd met fibromyalgie kan de normale slaappatronen echter verstoren.Suppletie met melatonine kan slapeloze nachten helpen verminderen. Uit een onderzoek uit 2000 bleek zelfs dat melatonine niet alleen de slaap verbeterde, maar ook de pijnpunten verminderde bij mensen met fibromyalgie.
SAM-e:   Volgens Web MD kan het SAM-e-supplement de hoeveelheid serotonine en dopamine in de hersenen verhogen, wat de gemoedstoestand verbetert en de pijngevoeligheid vermindert. Studies hebben aangetoond dat SAM-e ook een goede nachtrust kan veroorzaken, hoewel dit volgens andere studies de symptomen van pijn of depressie niet direct vermindert. Het is beter om SAM-e te gebruiken in combinatie met andere anti-pijn en anti-emotionele supplementen.

Dieet opties

Je kunt heel veel essentiële voedingsstoffen toevoegen door simpelweg een dieet te volgen. Voeg de volgende voedingsmiddelen toe aan uw dieet om de gezondheid te bevorderen en pijnklachten in uw leven te verminderen:

Voedingsmiddelen met vitamine D:   zuivelproducten, eieren, vis, champignons. Ascorbigen. Eten: broccoli, kool, bloemkool.

Magnesiumvoedsel:   aardappelen, bladgroenten, bonen, vis, bruine rijst

Omega-3:   vis, noten, bladgroenten, verrijkte zuivelproducten

Vermijd chemische stoffen:   cafeïne, roken, MSG, kunstmatige suiker therapie en emotionele ondersteuning. Als het misbruik de fibromyalgiesymptomen van de patiënt heeft veroorzaakt, kan het nuttig zijn om het emotionele trauma van het misbruik te behandelen om enkele van de bijwerkingen te verzachten. fysieke fibromyalgie. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat behandelmethoden, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT), gunstig zijn voor patiënten met fibromyalgie.

oefening

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat lichaamsbeweging patiënten met fibromyalgie ten goede komt door pijn te verminderen, humeur te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. Oefening komt op verschillende manieren ten goede aan het lichaam. Dit kan het lichaam versterken, de stemming stimuleren en zelfs de pijnlijke bijwerkingen van fibromyalgie helpen beheersen.

Volgens een studie uit 2011 over oefentherapie voor fibromyalgie is elke vorm van beweging nuttig. De meeste gezondheidswerkers adviseren verschillende oefeningen om de oefening interessant te houden.

Loading...

125 thoughts on “Wetenschappers ontdekken de schokkende oorzaak van fibromyalgie

 1. Right here is the perfect blog for anyone who hopes to find out
  about this topic. You know a whole lot its almost tough to argue with you (not that
  I really would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic which has been written about for years.
  Great stuff, just great!

 2. Its like you learn my mind! You seem to understand a lot about this, such
  as you wrote the ebook in it or something. I believe that you could do with some percent to power the message
  house a bit, but other than that, that is wonderful blog.

  A great read. I will definitely be back.

 3. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I
  get several emails with the same comment. Is there any
  way you can remove people from that service? Thanks!

 4. I have been surfing online more than 3 hours
  today, yet I never found any interesting
  article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally,
  if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 5. Whats up very nice web site!! Man .. Beautiful
  .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds also?
  I am glad to find numerous helpful information here within the post, we need work out extra strategies on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 6. Hey There. I found your blog the usage of msn. This is a very well
  written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read extra of your useful information. Thank you
  for the post. I’ll definitely comeback.

 7. What’s up, the whole thing is going well here and ofcourse every one is sharing information, that’s
  actually excellent, keep up writing.

 8. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress
  on numerous websites for about a year and am nervous about switching to
  another platform. I have heard great things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 9. I know this if off topic but I’m looking into starting
  my own blog and was wondering what all is needed to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web savvy so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Cheers

 10. I believe everything said made a great deal of sense.
  However, what about this? suppose you added a little content?
  I am not saying your content isn’t solid, however suppose you added a title that grabbed people’s attention? I mean Wetenschappers ontdekken de schokkende oorzaak van fibromyalgie – HEALTHY LIVING
  AT HOME is a little plain. You should peek at Yahoo’s home page and note how they write article headlines to get
  viewers to click. You might add a related video or a related picture or two to get people excited about everything’ve
  got to say. In my opinion, it would make your website
  a little livelier.

 11. Thanks for another informative web site. Where else could I get that type of info written in such a perfect
  means? I’ve a undertaking that I’m just now operating
  on, and I’ve been at the look out for such info.

 12. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you
  if that would be ok. I’m absolutely enjoying your
  blog and look forward to new posts.

 13. Spot on with this write-up, I actually believe that this web site needs a
  lot more attention. I’ll probably be returning to see more, thanks for the info!

 14. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out.
  Please let me know where you got your theme. Appreciate it

 15. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the
  simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they plainly do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take
  a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 16. I’m impressed, I must say. Rarely do I come across
  a blog that’s both equally educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head.
  The issue is something which not enough folks are speaking intelligently about.
  I’m very happy that I stumbled across this during my hunt for something
  concerning this.

 17. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and
  I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 18. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never
  found any interesting article like yours. It is pretty worth enough
  for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever
  before.

 19. What’s up to every , because I am really keen of reading this website’s post to be updated on a regular basis.
  It consists of fastidious material.

 20. Whats up are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up
  my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 21. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a
  blog that’s both educative and amusing, and let me tell you,
  you’ve hit the nail on the head. The problem is something not enough people are speaking intelligently about.

  I am very happy that I found this during my hunt for something regarding this.

 22. An intriguing discussion is definitely worth comment.
  I believe that you need to write more about this
  issue, it might not be a taboo matter but typically people do not discuss these issues.

  To the next! Cheers!!

 23. Fantastic site. A lot of helpful information here. I’m sending it to several
  buddies ans also sharing in delicious. And naturally,
  thanks to your effort!

 24. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger
  if you are not already 😉 Cheers!

 25. Admiring the persistence you put into your site and detailed
  information you present. It’s nice to come across a blog every once in a while
  that isn’t the same unwanted rehashed information. Excellent read!
  I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to
  my Google account.

 26. I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is
  written by him as nobody else know such detailed about my difficulty.

  You’re incredible! Thanks!

 27. I was wondering if you ever considered changing the structure of your blog?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content
  so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images.
  Maybe you could space it out better?

 28. Pingback: URL
 29. I’m not that much of a online reader to be honest but your
  sites really nice, keep it up! I’ll go ahead
  and bookmark your website to come back in the future.
  Many thanks

 30. Simply want to say your article is as amazing. The clearness for
  your publish is just great and i can assume you’re a professional on this subject.

  Well along with your permission allow me to take hold of your RSS feed to keep updated with
  impending post. Thank you one million and please carry on the enjoyable work.

 31. Excellent blog here! Also your web site loads up fast!
  What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 32. Hello there, just became aware of your blog
  through Google, and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels.
  I’ll appreciate if you continue this in future.
  Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 33. Hey I know this is off topic but I was wondering if
  you knew of any widgets I could add to my blog that automatically
  tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 34. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other
  blogs? I have a blog centered on the same topics you discuss and would really
  like to have you share some stories/information. I know my
  visitors would value your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e
  mail.

 35. Have you ever considered about adding a little bit more
  than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything.
  But imagine if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with pics and videos,
  this site could undeniably be one of the greatest in its niche.
  Terrific blog!

 36. Excellent blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you propose starting with a free platform like WordPress
  or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused ..
  Any recommendations? Appreciate it!

 37. excellent points altogether, you simply won a logo new reader.
  What would you recommend in regards to your publish that you just made a few days in the past?
  Any certain?

 38. Greetings! Quick question that’s totally off topic.

  Do you know how to make your site mobile friendly? My
  web site looks weird when browsing from my iphone4.
  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem.
  If you have any suggestions, please share. Many thanks!

 39. Heya this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG
  editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so
  I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 40. Attractive section of content. I just stumbled upon your
  blog and in accession capital to assert that I
  acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 41. Simply wish to say your article is as amazing. The clarity on your publish
  is just great and that i can suppose you’re knowledgeable on this subject.
  Well along with your permission let me to
  clutch your feed to keep up to date with approaching post.

  Thanks one million and please carry on the gratifying work.

 42. I know this site offers quality based content and extra data, is
  there any other web site which provides these kinds of information in quality?

 43. I am really impressed with your writing skills and also with the
  layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days.

 44. If some one desires to be updated with newest technologies after
  that he must be go to see this web page and be up to date every day.

 45. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my
  good old room mate! He always kept talking about this.

  I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good
  read. Many thanks for sharing!

 46. We stumbled over here different web address and thought
  I might check things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to looking over your web page yet again.

 47. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your content
  seem to be running off the screen in Internet explorer.

  I’m not sure if this is a format issue or something to
  do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The layout look great though! Hope you get the issue solved soon. Kudos

 48. hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up anything new from right here.

  I did however expertise a few technical issues using
  this site, since I experienced to reload the site many times
  previous to I could get it to load correctly.
  I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will
  often affect your placement in google and can damage your quality score
  if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective fascinating content.
  Make sure you update this again soon.

 49. Pingback: Google
 50. I must thank you for the efforts you’ve put in penning
  this blog. I’m hoping to see the same high-grade blog posts
  from you later on as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own blog
  now 😉

 51. Thank you for every other informative website.
  The place else may I get that type of information written in such an ideal means?
  I have a mission that I am just now running on, and I’ve been on the look out
  for such info.

 52. Can I simply just say what a comfort to discover a person that genuinely knows what they’re
  discussing online. You actually understand how
  to bring a problem to light and make it important.
  More and more people should check this out and
  understand this side of your story. I can’t believe you
  are not more popular since you certainly have the gift.

 53. I’m extremely impressed together with your writing skills and also with the layout in your blog.
  Is that this a paid subject or did you customize it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to peer
  a great blog like this one these days..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *