Costochondritis: hoe pijn op de borst en fibromyalgie gerelateerd zijn

Iedereen die lijdt aan fibromyalgie kent de verschillende soorten symptomen en pijn die ermee gepaard gaan. Ze weten ook hoeveel pijn geassocieerd met fibromyalgie optreedt in de borst. Een van deze is costochondritis.

Veel mensen met fibromyalgie hebben ook costochondritis, maar wat ze niet weten, is dat fibromyalgie en costochondritis een aparte behandeling vereisen. Bovendien kunnen sommige van de redenen achter de pijn in costochondritis wel of niet dezelfde bron van fibromyalgiepijn zijn.

Als fibromyalgie niet wordt behandeld, wordt het helaas alleen maar erger. Maar het is ook heel belangrijk dat u ook uw costochondritis behandelt.

Is alle costochondritis te wijten aan pijn op de borst?

Nee, dat is het zeker niet. Veel mensen die het hebben, denken eigenlijk dat de pijn gebeurt door hartproblemen. Voor sommige mensen is de pijn in de costochondritis zo hevig dat ze denken dat ze aan een hartaanval lijden.

Wat is het precies?

Costochondritis is een ontsteking die zich opbouwt in het kraakbeen van de ribben en sinussen. Sommige mensen voelen hetzelfde niveau van pijn als het hebben van een hartaanval, terwijl anderen niet meer pijn voelen dan als het een eenvoudig ongemak zou zijn.

Wat zijn de oorzaken van costochondritis?

Net als bij fibromyalgie zijn de echte oorzaken van costochondritis nog steeds niet nauwkeurig bekend. Gelukkig kunnen we met nieuwe ontwikkelingen en wetenschappelijke en medische technologieonderzoeken het antwoord snel genoeg vinden. Voorlopig denken artsen en medische professionals dat costochondritis het gevolg kan zijn van een trauma aan de borststreek of een soort van virale infectie, vooral in het ademhalingsgebied.

Een andere theorie is dat fibromyalgie costochondritis kan veroorzaken, en in feite voelen patiënten met fibromyalgie en costochondritis veel meer pijn op de borst dan mensen met costochondritis. Maar nogmaals, er is een minderheid van mensen die costochondritis hebben maar die ook geen fibromyalgie hebben, dus fibromyalgie is waarschijnlijk niet de belangrijkste oorzaak.

We hebben nog steeds geen officiële cijfers, maar de artsen en medische professionals lijken dezelfde consensus te bereiken dat meer dan drie van de vijf patiënten met fibromyalgie hebben ook costochondritis of symptomen die een soortgelijke duidelijke symptomen. Tegelijkertijd veroorzaakt fibromyalgie geen ontsteking, wat deze pijn op de borst is.

Echter, de drukpunten van fibromyalgie en ontstekingen een rol spelen samen, die ook zou kunnen verklaren waarom patiënten met costochondritis hebben ook fibromyalgie hebben meer pijn op de borst dan degenen die dat niet doen. Een ander interessant verschil is dat costochondritis in een kwestie van dagen kan genezen.

Als u de symptomen van costochondritis heeft maar niet binnen een week of twee geneest, bestaat de mogelijkheid dat u fibromyalgie heeft.

Veel voorkomende symptomen van costochondritis

Het meest voorkomende symptoom is pijn voelen in de borstwand en / of in de ribbenkast. Deze pijn zal veel erger voelen naarmate je meer beweegt, omdat de ontsteking van het kraakbeen alleen maar erger zal worden. Andere veel voorkomende symptomen zijn pijn in de zenuwen van uw borst en een zwelling van de pijnlijke delen.

Costochondritis meestal officieel gediagnosticeerd als druk wordt uitgeoefend op de pijnlijke plaatsen van de ribben en borsten, en als de pijn erger wordt is er waarschijnlijk de reden costochondritis pijn. Artsen en medische professionals hebben ook een aantal andere tests die ze kunnen uitvoeren, omdat hart- of hartproblemen ook een reden kunnen zijn voor de pijn.

De behandeling van costochondritis is grotendeels op dezelfde manier zou hij andere vormen van ontstekingen te behandelen: Breng ijs op de pijnlijke plaats en het nemen van medicatie goedgekeurd om het probleem te behandelen.

Natuurlijk is het erg pijnlijk om met beide soorten pijn te leven, en je leven kan erg worden beïnvloed door slechts één van de voorwaarden, om nog maar te zwijgen van beide. Maar het goede nieuws voor u is dat costochondritis veel gemakkelijker te behandelen en te behandelen is dan fibromyalgie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *