10 problemen die alleen mensen met fibromyalgie zal begrijpen

Wanneer u niet leeft met fibromyalgie, is het moeilijk om de impact ervan op iemands leven te begrijpen. De fibrosstrijders van over de hele wereld weten heel goed wat het is om met deze alomvattende stoornis te leven. Tenzij je het zelf hebt gedaan, begrijp je het waarschijnlijk niet, maar als je dat doet, weet je dat deze problemen een grote impact hebben op de manier waarop we de fibro-strijders leiden. Dit zijn 10 problemen die alleen mensen met fibromyalgie begrijpen.

1. Chronische pijn die overal vandaan lijkt te komen. Wanneer de dokter vraagt: “Waar doet het pijn?”, Je weet niet waar te beginnen. Het doet alles pijn. Welke pijn is erger? Wie weet? We zouden willen dat we het konden laten stoppen.

2. Uitputting zonder waarneembaar motief. Waarom ben ik zo moe? Ik werd net wakker! De chronische vermoeidheid die gepaard gaat met fibromyalgie maakt het soms zelfs moeilijk om uit bed te komen.

3. Leg uit dat je niet lui bent voor mensen die het niet begrijpen. Nee, ik ben niet lui. Mijn lichaam doet pijn en ik ben moe. Denk je niet dat ik zou opstaan ​​en XYZ zou doen als ik kon? Alles kan onoverkomelijk lijken als je fibromyalgie hebt.

4. De paradox van lichaamsbeweging en de voordelen ervan in het gezicht van vermoeidheid. De dokter zegt dat lichaamsbeweging zal helpen met fibromyalgie, maar fibro maakt het moeilijk voor mij om zelfs af en toe te bewegen. Hoe kom ik op een plek waar ik comfortabel kan trainen zonder pijn? De tests om te zien of ze werken, kunnen meer pijn veroorzaken, waardoor het lijkt alsof de oefening de duivel is.

Loading...

5. Heb je me net geslagen? Oh. Nee. Je raakt gewoon mijn schouder. Aanraakgevoeligheid is een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie en soms voelt zelfs de lichtste aanraking als een aanval. U wilt een bord op uw rug plaatsen met de tekst “alsjeblieft, raak me niet aan”, maar dat lijkt aanstootgevend. Waar is mijn shirt dat mensen waarschuwt dat wanneer ze me aanraken, het voelt alsof ze me slaan?

6. Kun je dat alsjeblieft afwijzen? Mensen met fibromyalgie kunnen intense zintuigen hebben, want luisteren is er een van. Wat een normaal volume lijkt, klinkt als een megafoon.

7. Ik ben geen gelukkige stijve. Mijn gewrichten en spieren voelen bijna constant stijf aan en vanaf het moment dat ik opsta, en beweging het niet verbetert. Sterker nog, aan het eind van de dag wil ik terug naar bed om een ​​deel van mijn ellende te verlichten.

8. Krampen in de benen! Krampen in de voeten! Oh, de spierspasmen! Je wordt na een tijdje echt moe van de spasmen. Niemand anders lijkt zoveel beenkrampen te hebben als ik, en zoals zoveel bananen.

9. Moeite met concentreren is vervelend. De fibro-waas die mijn lichaam in beslag neemt, maakt het moeilijk om me te concentreren en kan van invloed zijn op mijn kortetermijngeheugen. Het spijt me dat ik je vroeg om te herhalen wat je net zei, maar soms kan ik me niet concentreren op de woorden. Kleverige notities en lijsten nemen mijn leven over om hiermee om te gaan. De planners zijn mijn beste vriend geworden, ik moet er gewoon aan denken ze elke dag te bekijken.

10. Chronische depressie. Het is moeilijk om niet depressief te zijn als je moe bent en voortdurend pijn hebt. Het spijt me, ik ben altijd zo deprimerend. Ik heb gewoon moeite om met deze aandoening om te gaan en alles wat daarbij komt kijken.

Als je fibromyalgie hebt, weet ik zeker dat je kunt vertellen. Zo niet, dan hoop ik dat het lezen hiervan je een idee geeft van hoe het is om in onze wereld te leven. Als je iemand kent met fibromyalgie, geef hem dan vandaag een knuffel, wees gewoon aardig.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *