23 ting som folk ikke skjønner du gjør fordi du har kronisk tretthet

For en fremmed kan ting som å ta heisen i stedet for en trapp eller senke festen invitasjoner, se ut som en refleksjon av din personlighet. Men til en person med kronisk tretthet, kan disse være tilpasningsmetoder som er essensielle for å komme seg gjennom dagen.

Vi spurte vårt kroniske sykdomssamfunn på Facebook for å dele hva de tingene de gjør som andre ikke innser, er på grunn av deres kroniske tretthet. Deres svar avslører justeringer som ofte må gjøres i hverdagen for å spare energi, og at friske mennesker ikke kan innse hvor mye forskjellen disse strategiene gjør.

Dette er hva vårt samfunn fortalte oss:

1.   “Sørg for at jeg har et” dagstempel “mellom enhver uttømmende sak og gjenopptakelse av livet. “

Loading...

2.   “Bruk PJ mesteparten av dagen hvis jeg ikke går ut. Noen dager er det for smertefullt å flytte rundt og jeg kan ikke gjøre enkle oppgaver rundt huset. Det er pinlig noen ganger. Jeg føler meg dårlig. “

3.   “Planlegger mine dusjer. Jeg gjorde en kommentar i julen om hvordan jeg skulle ønske dusjen vår jobbet nede fordi det meste av tiden jeg ønsker å få en rask dusj, men jeg vil ikke klatre trappene. Min manns søsters kjæreste sa, “Wow, du er så lat. “Jeg så rød på den tiden, og han tok bokstavelig talt alt for å ikke ta det”.

4.   “Jeg må planlegge alt etter hva jeg må gjøre og få mengden energi som den vil komme ut av meg. “

5.   “Jeg leaner hele tiden hele tiden. På vegger, på bord, på folk, på vogner. Jeg panikk hvis det ikke er noe å støtte meg på.

6.   “Jeg mikromanager hvert aspekt og hvert øyeblikk av hver dag for å bestemme hva jeg kan og ikke kan gjøre og vet hvordan jeg får ting gjort. Det er i seg selv utmattende.

7.   ”  Jeg inviterer ikke folk til huset mitt. Det er alltid et rot og jeg føler meg dårlig om det fordi jeg ikke har energi for å holde det ryddig. Jeg har PJ hele dagen hver dag, med mindre jeg må gå ut. Mitt hus er mitt tilfluktssted for verdensbransjen. Det eneste stedet hvor jeg føler meg komfortabel.

8.   “Folk skjønner ikke at i 25-33 år kjørte min far meg mye fordi jeg hadde kronisk tretthet hjernefeil. “

9.   Finn et stille rom på jobben for å lukke øynene og hvile midt på dagen. Noen ganger er det bare å være borte fra folk for et øyeblikk, slik at jeg kan lade opp nok til å presse gjennom.

10.   “Øvelsen. Det virker counterintuitive, men hvis jeg ikke gjør det, blir symptomene mine verre. Så, du strekker deg gjennom smerten og bare skyver riktig beløp. “

11.   “Curling under et fjell av tepper. Vekten trøster meg og får meg til å føle jorden. Det stopper spasmer som rister kroppen min også. “

12.   “Folk kompliment meg ofte når jeg bærer en av mine brede pannebånd. Noen ganger forlater jeg dem i hemmeligheten og sier, “Mange takk! Det er fordi jeg er for trøtt til å vaske håret mitt, så jeg dekker det. “

13.   “Bruk alltid behagelige klær, ikke restriktivt til enhver tid, jeg kan etablere litt når det er så ille. “

14.   “Jeg har myastheni og det kan gjøre tygging og svelging vanskelig eller umulig. Om kvelden, når jeg er sliten, kan jeg ikke fullføre middagen min ofte. Servitriser insisterer på gjentatte ganger å spørre hvorfor jeg ikke er ferdig. Det er faktisk veldig påtrengende. Jeg trenger ikke å svare ja eller nei til “Kan jeg ta tallerkenen din,” uten forklaring! “

15.   “Jeg bruker mye tid å telle trinn. For eksempel, i filmene, vet jeg nøyaktig hvor langt badene og uttakene er. Jeg vil ikke være den første til å gå ut, men jeg slår på at jeg skal gjøre det! “

16.   “Hold håret mitt kort. Han er ute av praksis. Mindre hår å håndtere, børste og vaske sparer verdifull energi.

17.   ”  Ignorer tekster eller telefonsamtaler på grunn av alvorlige kognitive problemer og / eller for trøtt til å skrive eller snakke. “

18.   “Jeg spiser microwavable mat, så jeg kan spise i stedet for halvkoking mat overalt. Jeg brenner maten for å glemme den på ovnen eller ende opp med å falle på gulvet ved et uhell.

19.   “Det er noen ganger vanskelig å forklare for venner og kolleger hvorfor jeg tar bussen to stopp i stedet for å bare gå eller ta en taxi når jeg kan ta t-banen (alle de trappene!)”

20.   “Jeg har alltid vært bekymret, inviterer dem til fester over hele byen og tilbyr det til enhver” ulykke på sofaen. Jeg går ofte og bare ikke drikker. Ikke fordi jeg ikke ville “party”, men fordi jeg visste at jeg ikke ville sove på en sofa fordi jeg har problemer med å sove og fordi enda en drink ville få meg til å føle seg fryktelig. Alltid hatt “ingen kamp”, “Stopp å være en dra”, “Bare ett skudd” – Nei. En natt ville være lik omtrent to dager nede “.

21.   “vri mine hender og bein og kvirrer eller svinger frem og tilbake. Jeg er som jeg er lotion på hendene hele tiden, men egentlig lindrer jeg litt av smerten gjennom min egen kroppsvarme. “

22.   “Jeg må fortsatt få bil på markedet, selv om jeg får noen ting – jeg trenger litt støtte eller ved slutten av turen, vil jeg nesten ikke kunne komme til bilen min – Den verste delen står bare online til kontanter! Dette kan virkelig ødelegge en “god” dag.

23.   “Jeg forlater ikke huset mitt på mandag. Jeg overdriver ofte i helgen med familie og venner. Så jeg trenger en utvinningsdag – jeg åpner ikke persienner, jeg svarer ikke på døren, jeg kobler fra / slår av telefonene og holder meg i sengen i hvile til jeg står opp for å lage middag ” .

Hvilke ting innser du ikke at du gjør på grunn av din kroniske tretthet? Del i kommentarene nedenfor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *