Fibromyalgie en pijn in de benen. Iedereen zou het moeten weten.

Heeft u last van fibromyalgiepootpijn? De pijn die wordt geassocieerd met de gevoelige punten en de triggerpoints op meerdere sites? Hoewel we ze vaak als tedere PUNTEN noemen    , zijn het eigenlijk nogal tedere   GEBIEDEN  .

Ik moet nog steeds iemand ontmoeten met fibromyalgie die gewoon een   PUNT  van pijn of gevoeligheid heeft. (Echter, zowel tenderpoints als gebieden met gegeneraliseerde pijn worden nog steeds gebruikt voor de diagnose) En omdat de tender points verschillen van de triggerpoints, verwijst het artikel ook naar de ‘triggerpoints’ voor een diepere discussie over   TRP ‘  in s fibromyalgie.

Nu beschrijven de meeste mensen met fibro een “zone” van pijn die uitstraalt naar de omliggende pezen of triggerpoints. Vaak is er een betrokkenheid met een bijbehorende pees, ligament of   TRP   (triggerpoint). Dit is de oorzaak dat de pijn uitstraalt of vergroot.

Neem bijvoorbeeld de gevoelige punten aan de binnenkant van de knie. Dit gebied kan zich gemiddeld 2-4 inch boven en onder de binnenkant van de knie uitstrekken. Dus het maakt echt meer zin om te verwijzen naar dit een te bellen  AREA   pijn, vooral als het gaat om werkende oplossingen. Ja, er zijn veel gevoelige punten in de onderste extremiteit van het fibro-lichaam.

Bepaalde activiteiten van Daily Living (ADL) kunnen Fibromyalgie beenpijn verergeren

Voorbeelden zijn langdurig zitten, op één plek staan, bewegen of van gewicht veranderen tijdens staan, rijden, reizen, schoonmaakactiviteiten, etc.

Wat kan fibromyalgie beenpijn nog verergeren? Triggerpoints, inactiviteit, verlies van spiermassa, lage rugpijn, ischias, gezamenlijke deelname, bepaalde medicijnen, verkoudheid / griep en meer. Het interessante aan fibromyalgie gerelateerd aan beenpijn is dat het niet uitmaakt of je staat, zit of ligt.

De neiging tot pijn in het onderste kwadrant van het fibro-lichaam is alleen groter vanwege trigger-punten die in spierlagen zijn geweven en extreem gevoelige gebieden die niet direct gerelateerd zijn aan een activiteit of oefening.

Het resulteert in fibromyalgie Pijn in het been wanneer kracht en behendigheid verloren gaan.

De langste en meest gebruikte spier in het been (ook bekend als de spier van de sartorius in het gebied van de quadriceps) is verantwoordelijk voor een groot deel van onze mobiliteit in het onderste kwadrant van het fibro-lichaam. Hier in de afbeelding hiernaast heb ik hi-lited deze gebieden die de meeste pijn veroorzaken in het onderste fibro lichaam. 

Wanneer geconditioneerd van deze spier en de omliggende spieren worden, verzwakt alles rond dit gebied ook pezen en ligamenten.

Wendbaarheid kan verloren gaan en deze “zones” van belang zijn nog breder (zoals weergegeven in de aangrenzende grafiek), waarbij de pijn van gevoelige punten zowel boven als onder de locatie van het werkelijke punt in de knie. 

Gevoelige plekken in het gluteale gebied kunnen ook pijn in het been uitstralen, vaak aan de zijkanten en de achterkant van de benen. Heup- en beenpijn kunnen het gevolg zijn van het feit dat de Illiotibial-band (buiten de benen) zich uitstrekt van het heupgebied aan één kant van elk been en wanneer dit gebied strak is, kan het stekende pijn en ernstige stijfheid veroorzaken.

Zwakte en / of boter in de heupontvoerders kan ook extreme stijfheid en verminderde mobiliteit veroorzaken. Illiotibiaal bandsyndroom (ITBS  ) kan optreden bij atleten door herhaling en overmatig gebruik, maar deze pijnlijke aandoening is niet ongebruikelijk voor mensen met fibromyalgie.

Nu is er enige controverse. Verergert de fibro of worden deze punten / gebieden van het fibro lichaam zwakker? Lijdt u aan chronische myofasciale pijn in het bovenste deel van fibromyalgie? Dat zou de reden kunnen zijn waarom je voelt dat de pijn in je been erger wordt, omdat er veel lagen triggerpoints in je onderlichaam zijn.

Een ding om rekening mee te houden met fibromyalgie en pijn in de benen is dat elke positie die te lang blijft, zoals zitten of staan, de pijn kan verhogen en triggerpoints kan activeren  . De gevoelige punten zullen er altijd zijn op een bepaald niveau, maar het zijn de triggerpoints die worden geactiveerd door repetitieve bewegingen of die te lang in een positie zijn.

Ik zeg dat vaak, ik beveel ten zeerste aan om niet ‘s morgens voor het eerst te zitten. Als we in de ochtend in bed blijven zitten, creëert dit alleen meer stijfheid in de onderrug, heupen, benen en knieën.

Ik moest buiten de kaders gaan denken en toen begon ik specifieke fibro-oefeningen te maken en begon ik te werken met mijn fibromyalgiepootpijn op een manier die ik nog niet eerder had gedaan. Dit betekent niet dat we alle pijn kunnen ‘genezen’ door de conditionering van het lichaam, maar wanneer kracht en behendigheid verloren gaan, lijdt alles. Dus nu moeten we kijken naar wat dit fenomeen zal tegengaan dat tegenwoordig zo gewoon is in fibro.

Consistente conditionering van het fibro-lichaam

Mensen vragen “hoe je oefeningen kunt doen met fibro?” De grootste vraag zou echter moeten zijn “hoe niet?”. Dit is nooit alles of niets.

Natuurlijk snap ik het wel. Maar kijk, we moeten deze toestand benaderen in termen van conditionering, pijnverlichting niet slechts tijdelijk. In essentie willen en moeten we meer LANGDURIGE   pijnverlichting en daaropvolgende onafhankelijkheid creëren   met de leeftijd met een chronische ziekte.

Dit is goed geverifieerd en ik werd een fysieke trainer en heb uitgebreid gestudeerd om oefeningsroutines te maken en tegelijkertijd manieren op te nemen om de ernst van dagelijkse activiteiten die de pijn in fibro-specifieke benen kunnen verergeren te verminderen.

Vaak kan aan het einde van een bepaalde dag fibromyalgiepijn in de benen zelfs groter zijn dan de bovenste pijn van het lichaam. Hoewel ze zeker op elkaar betrekking hebben, zijn ze vaak na de eerste keer dat ze op een baan zitten of op een computer zitten, vaak getroffen door pezen en pezen.

Het is belangrijk om te weten dat dit de dagelijkse activiteiten zijn die schadelijk kunnen zijn voor een fibro-lichaam en niet kunnen worden geconditioneerd door veilige en effectieve oefeningen. Er zijn enkele activiteiten in het dagelijks leven, zoals het schoonmaken van een badkuip of het op onjuiste wijze tillen van zware voorwerpen die echt schadelijk kunnen zijn voor een fibro-lichaam, terwijl fysieke training is gericht op het daadwerkelijk ‘beschermen’ van het lichaam en het bouwen van een de sterkste weerstand en basis.

Hoe zit het met kwetsbare gebieden en blauwe plekken?

Blauwe plekken en tederheid kunnen voorkomen bij pijn in de benen, vooral als u de neiging heeft om spataderen af ​​te zetten die meer druk veroorzaken rond deze kwetsbare gebieden. Hoewel we voorzichtig willen zijn met elke invasieve procedure voor de gezondheid van de aderen, kan het nuttig zijn om te adresseren of uitpuilende aderen of zelfs spataderen prominenter worden. Dit kan gebeuren met mannen en vrouwen.

Enkele andere symptoombehandelingen voor Fibromyalgie Pijn in de benen

De myofasciale behandeling

Het kan nuttig zijn om te experimenteren met “rollen” licht op een schuimroller of werken met een therapeut die ervaring heeft met myofasciale vrijlating heeft zijn. Niet altijd zeer pijnlijk zijn voor het ‘werk’ van deze gebieden, maar er is een voordeel in het leren hoe te werken met deze punten / getroffen gebieden op een manier die geneest, is het niet schadelijk voor het lichaam fibro.

Bowen-therapie   uitgevoerd door een in Bowen getrainde therapeut kan ook zeer nuttig zijn. Met de Bowen-therapie leert het lichaam zich aan te passen en te ontspannen voor spierstimulatie en -afgifte. Veel mensen melden positieve resultaten van Bowen-therapie en we raden u ten zeerste aan een test uit te voeren.

De gevoelige punten Behandeling

Een andere nuttige Rx is het gebruik van   compressieslijtage   op de benen en knieën wanneer dat nodig is, zelfs vóór en na het sporten. We hebben de afgelopen jaren met verschillende soorten compressie geëxperimenteerd, compressiekousen, mouwen gedragen en ook onze eigen oude sokken en andere stukken materiaal laten knippen om te ontdekken wat het beste werkt bij verschillende compressiepercentages. Dit kan de bloedsomloop vergroten, “gevoelige” pezen verlichten en pijn in de getroffen gebieden verlichten.

Ow rugpijn is duidelijk een ander onderwerp van fibromyalgie beenpijn, behalve in één aspect. Lage rugpijn omvat vaak de heupzenuw die ernstige pijn in het ene of het andere been kan doen verdwijnen.

Ik heb onlangs een bepaald type drukpunttherapie ervaren dat aanzienlijke verlichting biedt. Het is het  orthopedische apparaat ‘BeActive’ van Nature’s pillows   . Ik gebruik het graag ‘s nachts en soms de hele nacht, ik denk dat de waarheid is dat ik’ s morgens minder lage rug- en pootpijn heb.

Compressieslijtage drukpunt
“BeActive” Brace

Als u ernstig wordt getroffen door fibromyalgiepootpijn, zijn er veel manieren waarop u dit gebied kunt ondersteunen door middel van beweging, kracht en het focusbereik van bewegingsoefeningen.

De remedies die vaak worden gebruikt om pijn te behandelen (zoutbad, natuurlijke ontstekingsremmers van welke aard dan ook, lichte massage, enz.) Kunnen nuttig zijn om ons er doorheen te krijgen, maar het wordt echt essentieel om een ​​consistent programma van reconditionering te creëren en te gebruiken in elk niveau is mogelijk voor elk vezellichaam.

En omdat de gevoelige punten verschillen van de triggerpunten (TRP) in het gebied van de benen, zie de pagina / artikel over SHOT POINTS hier op de site.

Loading...

40 thoughts on “Fibromyalgie en pijn in de benen. Iedereen zou het moeten weten.

 1. I used to be suggested this web site by way of my cousin. I am no longer sure whether this put
  up is written by him as nobody else recognize such detailed about my
  trouble. You’re wonderful! Thank you!

 2. Hello! I understand this is somewhat off-topic but I needed to ask.
  Does operating a well-established blog like yours
  require a lot of work? I’m brand new to blogging however I do write in my journal everyday.
  I’d like to start a blog so I will be able to share
  my experience and thoughts online. Please let me know if you
  have any suggestions or tips for brand new aspiring bloggers.
  Appreciate it!

 3. Write more, thats all I have to say. Literally,
  it seems as though you relied on the video to make
  your point. You definitely know what youre
  talking about, why throw away your intelligence on just posting videos
  to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 4. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog?
  My blog is in the exact same niche as yours and my visitors would genuinely benefit
  from a lot of the information you provide here.
  Please let me know if this ok with you. Regards!

 5. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found
  that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels.
  I will appreciate if you continue this in future.
  A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 6. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I to find It truly
  helpful & it helped me out a lot. I’m hoping to provide one thing again and help others such as
  you aided me.

 7. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other blogs?
  I have a blog centered on the same ideas you discuss and would really like to
  have you share some stories/information. I know my audience would value
  your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 8. I truly love your website.. Pleasant colors & theme. Did you create this amazing site yourself?
  Please reply back as I’m looking to create
  my very own website and want to learn where you got this from or
  what the theme is named. Cheers!

 9. Just want to say your article is as astonishing. The clarity in your post is
  just cool and i could assume you are an expert on this subject.
  Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the gratifying work.

 10. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.

  I will be sure to bookmark it and return to read
  more of your useful information. Thanks for the post.
  I will definitely comeback.

 11. I just couldn’t leave your web site before suggesting that
  I actually loved the usual information a person provide to your visitors?

  Is gonna be again continuously to check out new posts

 12. Does your website have a contact page? I’m
  having problems locating it but, I’d like to shoot you an e-mail.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

 13. I was wondering if you ever thought of changing the layout
  of your blog? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

 14. I was wondering if you ever thought of changing the page layout of
  your website? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with
  it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images.
  Maybe you could space it out better?

 15. I was recommended this blog by my cousin. I
  am no longer certain whether or not this post is written by means of him as
  no one else understand such exact approximately my trouble.
  You’re amazing! Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *