13 OORZAKEN VAN FIBROMYALGIE UW ARTS NIET WEET OVER. # 9 IS ECHT VERRASSEND

Pas heel lang geleden, de meeste artsen zou ophalen en prescript sommige pijnstillers wanneer iemand om ze te laten zien symptomen van fibromyalgie kwam.

Erger nog, soms beschouwd als ze het op hetzelfde neer als depressie (of op zijn minst een vorm van het) en ze voorgeschreven behandeling alleen voor die bepaalde set van de symptomen.

Vandaag de dag echter meer en meer specialisten het eens over één feit: Fibromyalgie is een stand-alone-syndroom, hoewel de symptomen kunnen variëren van de ene persoon naar de andere en soms kunnen ze zelfs overlappen met die van andere syndromen, aandoeningen en ziekten.

Wat de oorzaken van fibromyalgie, is er geen algemene consensus en de meningen zijn verdeeld onder de professionals.

Toch kan fibromyalgie ongebruikelijke oorzaken die uw arts misschien niet bewust van zijn. Hier zijn 15 van de meest ongewone oorzaken en risicofactoren voor fibromyalgie die vrij onbekend aan artsen, niet per se omdat ze slecht zijn opgeleid in deze richting zijn, maar omdat deze oorzaken kan blijven goed verborgen, tenzij ze worden ontdekt in de tijd.

1 een traumatische gebeurtenis

Fibromyalgie wordt vaak comorbide met depressie en angst en deze twee aandoeningen kunnen verschijnen na een traumatische gebeurtenis, zoals de dood van een geliefde. Hoewel depressie geen reden juist voor de ontwikkeling van fibromyalgie kan zijn, kan het een risicofactor zijn.

2–schildklier-gerelateerde stoornissen

De schildklier is zeer belangrijk in het menselijk lichaam, omdat het de stofwisseling reguleert. Bovendien kan dit van invloed op de gewichtstoename (of gewichtsverlies) van een patiënt, kan dit van invloed zijn / haar slaap, zijn / haar niveau van energie, en vele andere dingen. Controleren of er tekenen van problemen op dit gebied kan nuttig zijn bij patiënten met fibromyalgie, omdat soms, adequate behandeling voor een schildklier aandoening kan helpen verlichten van de Fibromyalgiesymptomen ook.

3- Roken

Dit is, nogmaals, niet een daadwerkelijke oorzaak van fibromyalgie, maar een belangrijke risicofactor. Studies hebben aangetoond dat patiënten die rokers hebben de neiging om Fibromyalgie meer dan degenen die dat niet te ontwikkelen.

4- Candida

Dit klinkt misschien vreemd voor u, maar Candida daadwerkelijk kan worden een reden voor fibromyalgie. Als het niet goed behandeld wordt, kan Candida in de bloedbaan en laat giftige stoffen die uiteindelijk zal leiden tot duizelig en moe en aan de ontwikkeling van spijsverteringsproblemen en chronische pijn (die allemaal veel voorkomende symptomen bij patiënten met fibromyalgie).

5- Vitaminetekorten

Soms kan gebrek aan vitamine D, magnesium en B12 worden over het hoofd gezien, maar de waarheid is dat, in de tijd, kunnen ze leiden tot de ontwikkeling van fibromyalgie symptomen.

6- glutenintolerantie

Deze vorm van intolerantie is op grotere schaal ooit heeft gekend sinds de “glutenvrij dieet” rage. Toch kan het probleem zeer ernstig zijn en gluten-intolerantie kan leiden tot de ontwikkeling van een bepaalde set van fibromyalgie oorzaken die, verrassend, niet gerelateerd aan het spijsverteringsstelsel. Slaapstoornissen, vermoeidheid, depressie, pijn en zelfs cognitieve stoornissen behoren tot de fibromyalgie symptomen veroorzaakt door gluten-intolerantie.

7- Stress

Omdat het chronisch gestrest is vooral gerelateerd aan de bijnieren en het kan beginnen met symptomen van fibromyalgie.

8- Genes

Het feit dat genen de oorzaak voor het ontstaan ​​van fibromyalgie kan zijn is heel goed bekend. Toch niet veel mogen weten dat het eigenlijk een MTHFR mutaties test die kan aantonen of iemand aanleg heeft voor het ontwikkelen van Fibromyalgiesymptomen of niet.

9- Twins

Dit klinkt misschien, opnieuw, heel vreemd, maar studies tonen aan dat degenen die een eeneiige tweeling tonen 15% meer kans dan hun broer / zus van Fibromyalgiesymptomen ontwikkelen (waarvan pijn is de meest aangrijpende één).

10- Mycotoxinen

Dit type van giftige stoffen kan leiden tot de ontwikkeling van bepaalde Fibromyalgiesymptomen, maar hun schadelijke effecten zijn niet beperkt tot dat, aangezien ze zeer sterk.

11- gebrek aan glutathion

Het hebben van een glutathiondeficiëntie betekent dat uw lichaam zelf niet goed kan ontgiften, wat weer kan leiden tot de ontwikkeling van bepaalde symptomen die gemeenschappelijk zijn voor fibromyalgie patiënten.

12- Mercury

Het is een bekend feit dat kwik giftig is voor het menselijk lichaam, maar u kunt een hoog niveau van het in je eigen lichaam en het niet weten. Zorg ervoor dat u de juiste manier worden getest op zware metalen, vooral omdat deze een belangrijke rol bij het opsporen waarom fibromyalgie in uw geval heeft ontwikkeld en dat is de meest adequate behandeling kan zijn.

13- Slaapverstoring

Blijkbaar, slecht slapen is niet alleen een symptoom, maar het kan ook een oorzaak zijn in sommige gevallen. Studies tonen aan dat slaapstoornissen soms gekoppeld aan de ontwikkeling van fibromyalgie en die wakker tijdens uw IV niveau van de slaap van een stukje van de puzzel kan worden.

One thought on “13 OORZAKEN VAN FIBROMYALGIE UW ARTS NIET WEET OVER. # 9 IS ECHT VERRASSEND

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *