20 måter å forestille seg hvordan en fibromyalgiforstyrrelse føles

De fleste tror ikke på fibromyalgi, de sier at alt er i hodet ditt. Du har også møtt denne personen i livet ditt. På et tidspunkt spør folk om sykdommen deres. Derfor er det på tide å forklare hva fibromyalgi ser ut fordi du ikke har opplevd hva du opplever. Fibromyalgi er den vanskeligste delen av folk som ikke forstår det. Vi spurte spørsmålet til vårt Facebook-fellesskap på nettet ”    Lev med fibromyalgi og kroniske sykdommer    ”  ,  som sier: Hvordan beskriver du følelsen av fibromyalgi?

Fibromyalgi er et godt incitament til å leve hver dag. Når du våkner og flytter, får du mest mulig ut av det. Hvis du våkner opp og ikke kan bevege seg, må du ikke gjøre det. Ta en pause, les en bok, se en film. Det kan ikke være det du vil, men det er det du trenger å gjøre den dagen. I morgen er det en ny dag, og det kan være annerledes enn i går. Takk for at du har i morgen fordi mange ikke gjør det. Jeg vet at det er vanskelig å føle den måten når du er i smerte hele tiden, men noe godt skjer alltid.

Det er ingen ord for å beskrive hvor fryktelig det er å være et levende helvete. Det får meg til å føle at det ikke er noe igjen. Vi har imidlertid samlet noen av smertebeskrivelsene våre medlemmer forteller oss nedenfor.

Det er det samfunnet deler med oss:

1.    Forestill deg den verste influensa du har hatt og formidle den med 10, så forestill deg at det blir kjørt over eller truffet av en bil, kan fortelle meg hva en god dag med fibromyalgi er. En dårlig dag utfordrer virkelig enhver forståelse.

2.     De gjorde en 10K med influensa og kuttet alt gresset med saks. Den slags smerte. Men alle forventer at du skal gjøre det igjen neste dag fordi du ikke ser syk ut.

3.   Smerter som beveger seg rundt kroppen din. Velg et sted og hold pusten til den passerer, og bare flytte til et annet sted. De kjemper for å late som om de ikke liker deg og ikke prøver å skrike eller gråte. Du føler deg trøtt, men du kan ikke sove bare en versjon av drømmen hvor du hører alt og adrenalin våkner helt. Når hjertet ditt rører og er utmattet, kom tilbake hvis du kan. Spissene på fingrene og tærne blir noen ganger dumme og kan ikke stå for kaldt. Musklene dine kontrakt og roterer, prøver å slappe av og ikke spente, da hodepine kan forekomme neste. Du har depresjon og jeg flyr personlig i musikk eller i fantasi for å håndtere mye. Du kan ikke alltid snakke godt, og det er vanskelig å tenke klart og konsentrere seg. Ja, det er nok for nå. Bare en ide

4. Med Beth W     føler jeg meg som en tinnmann. Det er perfekt, tinnmannen, som må smøres i ALLE ledd. Og noen holder en fakkel til alle mine smertefulle muskler. Med hodet mitt i en skrue. Ja, det summerer alt, hva en elendig eksistens.

5. Marjie C    – Jeg føler meg som en fange i min egen kropp! Du vet aldri hva tortur er

6. Jessica C    : Jeg føler at jeg blir rammet av en flaggermus. Mine muskler føler at de blir slått ned og kastet bort. Jeg føler at jeg har en 2 × 4 sitte på skuldrene hele dagen, influensa og død …

7. Vickie M     : Jeg føler at jeg har en liten elv i kroppen min som driver et utvalg is og treffer ledd og muskler 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

8. Kimmie G-     Som en trippel tilhenger overtok han meg; Hvordan bytter jeg hofte? Jeg kutter mitt midje fordi den nedre halvdelen ikke er vennlig; Det verste bassenget av X av den verste typen influensa 2 rammet menneskeheten og en periode med minne på en knutestørrelse … Ellers føler jeg meg bra!

9    . Tracey W:     Jeg har et sinn som elsker å klemme kroppens deler som om noen graver fingrene inn i huden og griper musklene dine tett.

10.     Et håndtak er opp ned, en 20-pund ryggsekk veier på skuldre, hofter, knær, ankler, føtter og hender, smerte. På toppen av denne smerten er det en prikkende følelse, som om foten sovnet … unntatt når du bare drar foten over hele kroppen. Øynene hans er ømme fra spenning, huden er følsom for berøring, nesen er følsom for lukt. Mangelen på avslappende søvn gjør at du er nummen og sliten.

11. Kerryn E: Det er     som en bakrus og en full, men også syk som influensa etter de intense kroppsøvelsene og 10 runder med Mike Tyson, men tapte og jeg bor på en annen planet fordi jeg er en fremmed i forhold til andre som de eier det Du kan ikke forstå livet mitt som

12.     Det er et levende helvete! Det gjør vondt hver dag. Smerten fortsetter å bevege seg. Bare når du tror det ikke er noe annet sted å skade, gjør huden din vondt. Det er som en Mack lastebil som fortsetter å rulle på deg. Jeg trenger timer å bade, sminke og tørke håret mitt. Når jeg er ferdig, må jeg sette seg og hvile. Det er vanskelig å sove om natten fordi du ikke finner en posisjon som ikke gjør vondt for deg.

13.     Smerte som øker fra hode til tå som om noen helles varm væske ned i halsen og beveget seg gjennom innsiden av kroppen din. Den vanskeligste delen prøver å holde seg positiv i alt. Du vet aldri om det en dag vil manifesteres som IBS, migrene neste dag og Epstein Barr. så depresjonen har jeg flere symptomer hver dag. Jeg har de fryktelige arrene på huden min der kløen ble så intens at jeg brøt huden min og blødde. Han forlot forferdelige spor som brente. Ironisk nok kommer brennende fra innsiden.

14. En     uutholdelig brennende smerte i hele kroppen min som føles som om de brenner meg. Sterke smerter i føtter og hæler som har lyst til å gå på knust glass. Ta tretthet du føler og multipliser det med 100. Influensa multipliserer med 10. Brenn smerte når det berører huden. Smerte, at stoffene ikke hjelper. Jeg kan ikke jobbe så mye smerte og tretthet. Jeg mistet nesten alt jeg hadde jobbet så hardt for og ventet to år for at min funksjonshemming skulle bli godkjent. Å leve med en alvorlig og svekkende smerte og fortsatt ser normal ut, føler meg skyldig fordi jeg ikke kan jobbe fordi folk behandler meg som en bum og jeg vil bare ikke jobbe.

15. Sandra L –     En tyv som stjal livet mitt. Ingen to dager er de samme. Du vet aldri hva du skal kaste. Hver dag er noe nytt, en ny smerte, en ny flare. Å være i sengen kjemper du mot kroppen din bare for å tilbringe dagen. Ingen skulle måtte leve, det eksisterer ikke. Smerte er en uutholdelig smerte som de fleste ikke kan håndtere. Vi har ikke annet valg enn å akseptere det. Det medisinske området skuffet oss virkelig.

16. Tracy W: Når     noen fant tauene i alle mine muskler og sener, gikk han til låret. Jeg føler meg veldig rolig og det vil ikke være en kil.

17.     Forestill deg en nylon ledning. Vri den mot kornet. Ser du disse små åpningene? Hell i knust glass og sand. Slå kabelen til slutt. Føler du sanden som hindrer nylon fra å gå tilbake til sitt opprinnelige punkt? Tenk nå at nylon ledningen er hvilken som helst muskel fiber, sene og ligament i fingre, hender, håndledd, ankler, føtter og fingre. Sett på skoene dine Hansker Er det ubehagelig?

Prøv å gå nå. Kjøringen. Stående. Innkjøp av dagligvarer. Det høres forferdelig ut, ikke sant? Forestill deg nå at du ikke har noen lettelse. Noen dager legger du alle deler av ryggen til listen. Legg til kvalme. Legg til migrene. Du vil bare sove, men drømmen kommer ikke.

Hodet ditt føles kjedelig. Vanligvis mister de ord i midten av setningen. Du kan ikke tenke klart. Folk tror du er dum, selv om du ikke er det. Legg til psykiske problemer i blandingen. Føler du deg overveldet? Det er en god dag. I morgen kan det bli verre. Du kan ikke planlegge det. Du vil ikke motta en advarsel.

18    . Hvis jeg har en krise, føler jeg meg som syren som strømmer gjennom meg og brenner meg fra innsiden ut. Men jeg prøver de “normale” dagene, ikke kjenner igjen smerten; Jeg gjør bare det jeg må gjøre, men alltid der for å slutte å være alt jeg vet det kan være.

Nerve smerte er fryktelig, men jeg har vondt i nakke, hofter, skuldre, hender og føtter som er relativt konstant, noen ganger gi meg et stikk i magen eller brystet som kommer ut av intet og det tar pusten min unna. Den siste gangen jeg følte meg bra var for en dag når legen foreskrevet steroider. Jeg hadde ingen smerter, og det var vakkert, så han begynte å brenne magen og forårsake kramper. Jeg måtte stoppe medisinen. Men minneproblemer og tretthet forstyrrer meg mer. Kanskje fordi min mor har Alzheimers, og jeg er redd for at jeg vil fange.

19. Janice R –     Jeg føler at jeg er bundet til to hester og går i forskjellige retninger. Mine armer til en hest, mine ben til andre. Mine plugger føler meg ut av felles. I utbruddstider blir det forferdelig. Andre ganger er det ikke så ille, men det har fortsatt smerte.

20. juni J –     Jeg føler at noen danser i hjernen min og velger hva og når de skal dumme, stunne og svimmel.

83 thoughts on “20 måter å forestille seg hvordan en fibromyalgiforstyrrelse føles

 1. I think what you said was very logical. But, think about this, what
  if you were to create a awesome post title? I mean, I don’t want to tell you how to run your website,
  however suppose you added a title that grabbed people’s attention? I
  mean 20 måter å forestille seg hvordan en fibromyalgiforstyrrelse
  føles – FIBROMYALGIA is kinda plain. You should peek at Yahoo’s home page and watch how they create article titles to get viewers to click.
  You might try adding a video or a pic or two to
  get people excited about everything’ve written. Just my opinion, it could bring your blog a little livelier.

 2. Woah! I’m really loving the template/theme
  of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance”
  between superb usability and appearance. I must say that you’ve done a awesome job
  with this. Also, the blog loads very quick for me
  on Firefox. Excellent Blog!

 3. I am not sure where you are getting your information,
  but great topic. I needs to spend some time learning much more or
  understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.

 4. I think this is among the most important information for me.

  And i am glad reading your article. However should remark on few general issues, The website taste is
  great, the articles is really great : D. Good process, cheers

 5. Wonderful blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?

  I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused ..
  Any recommendations? Thanks a lot!

 6. Good day! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?
  My site goes over a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *