20 formas de imaginar cómo se siente el trastorno de fibromialgia

De meeste mensen geloven niet in fibromyalgie, ze zeggen dat het allemaal in je hoofd zit. Je hebt in je leven ook met zulke mensen te maken gehad. Soms vragen mensen u naar uw ziekte, dus het is onze tijd om uit te leggen wat fibromyalgie is, omdat ze niet hebben ervaren wat wij ervaren. Fibromyalgie is het moeilijkste om te behandelen dat mensen niet begrijpen. We stelden onze online Facebook-community de vraag : Hoe omschrijf je je gevoel over fibromyalgie?

Fibromyalgie is een grote stimulans om elke dag te leven. Als je wakker wordt en kunt bewegen, profiteer er dan van. Als je wakker wordt en je niet kunt bewegen, niet doen. Rust uit, lees een boek, kijk een film. Het is misschien niet wat je wilt, maar het is wat je die dag moet doen. Morgen is een nieuwe dag en die kan heel anders zijn dan gisteren. Wees dankbaar voor morgen, want veel mensen hebben het niet. Ik weet dat het moeilijk is om je zo te voelen als je constant pijn hebt, maar er zit altijd iets goeds in elke dag. 

Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe verschrikkelijk het is, het is een levende hel, het geeft me het gevoel dat ik geen leven meer heb. Maar we hebben enkele pijnbeschrijvingen samengesteld die onze leden ons hieronder vertellen.

Dit is wat de community met ons deelt:

1.  Stel je de ergste griep voor die je ooit hebt gehad en vermenigvuldig dat met 10, stel je dan voor dat je wordt aangereden of aangereden door een auto, denk dan aan de meest uitgeputte die je ooit bent geweest en vermenigvuldig dat met 10. En misschien kun je je voorstellen hoe a Het voelt. een goede dag leven met fibromyalgie. Een slechte dag tart werkelijk alle begrip en begrip.

2.   Je hebt een 10K gelopen, met griep en hebt ook al het gras met de hand gemaaid met een schaar. Dat soort pijn. Maar iedereen verwacht dat je het de volgende dag weer doet omdat je er niet ziek uitziet.

3.   Pijn die door je lichaam beweegt. Kies een plek en houd je adem in totdat hij voorbij is en dan zal hij gewoon naar een andere plek gaan. Je vecht om te doen alsof het geen pijn doet en je probeert niet te huilen of gewoon te huilen. Je voelt je moe, maar je kunt niet gewoon een versie van de droom slapen waarin je naar alles luistert en klaarwakker vol adrenaline wordt. Hart bonzend en uitgeput, ga terug naar beneden als je kunt. De toppen van je vingers en tenen worden soms gevoelloos en je kunt de kou niet verdragen. Zijn spieren verkrampen en draaien en hij probeert te ontspannen en niet gespannen te worden omdat een ondragelijke hoofdpijn de volgende zou kunnen zijn. Je hebt periodes van depressie en ik loop persoonlijk weg in muziek of fantasie om met veel dingen om te gaan. Je kunt niet altijd goed praten en je hebt moeite om helder te denken en je te concentreren. Ja, voor nu is het genoeg. Gewoon een idee.

4. Beth W-   ik voel me een tinnen man. Dat is perfect, de tinnen man die op ELKE joint gesmeerd moet worden. En iemand die een fakkel vasthoudt voor AL mijn pijnlijke spieren. Met het hoofd in een bankschroef. Ja dat vat het samen, wat een ellendig bestaan

5. Marjie C  – Ze geeft me het gevoel dat ik een gevangene in mijn eigen lichaam ben! Niet wetende wat de volgende marteling zal zijn

6. Jessica C  – Ik heb het gevoel alsof ik door een vleermuis ben geslagen, mijn spieren voelen alsof ze worden gescheurd en getrokken, ik heb het gevoel dat ik een 2 × 4 heb die de hele dag op mijn schouders zit terwijl ik griep heb en zweet. dood…

7. Vickie M-   Ik heb het gevoel dat er een elfje in mijn lichaam rondrent met een ijspriem en 24/7 willekeurig in mijn gewrichten en spieren steekt.

8. Kimmie G-   Als een drievoudige trailer raakte me; alsof ik mijn heupen moet laten vervangen; snijd me in de taille omdat de onderste helft gewoon niet op een vriendelijke manier wordt gebruikt; je ergste kater quadrillion X’s ergste griep 2 trof de mensheid en een geheugenverlies ter grootte van een knat …… anders voel ik me geweldig!

 . Tracey W –  Ik heb een geest die ervan houdt om in mijn lichaamsdelen te knijpen, alsof iemand zijn vingers in je huid graaft en je spieren stevig vastpakt.

10. Je  hebt een hoofdgreep, een rugzak van 20 pond weegt op je schouders, heupen, knieën, enkels, voeten en handen. Op het puntje van die pijn is een tinteling zoals wanneer je voet in slaap valt… behalve dat in plaats van alleen je voet, het over je hele lichaam is. Zijn ogen zijn pijnlijk van inspanning, zijn huid gevoelig bij aanraking, zijn neus gevoelig voor geuren. Gebrek aan rustgevende slaap houdt je duizelig en vermoeid.

11. Kerryn E –   Het is alsof je een kater hebt en dronken bent, maar ook ziek als de griep na intensieve lichaamsoefening en 10 rondes met Mike Tyson, maar verloren en op een andere planeet levend omdat ik een buitenaards wezen ben vergeleken met anderen die zij niet kunnen begrijp mijn leven als

12.  Het is een levende HEL! Het doet elke dag pijn. De pijn beweegt continu. Net als je denkt dat er geen andere plek is die je pijn kan doen, doet je huid pijn. Het is alsof je keer op keer wordt aangereden door een Mack-truck. Het kost me uren om te douchen, make-up aan te brengen en mijn haar te föhnen. Tegen de tijd dat ik klaar ben, moet ik gaan zitten en rusten. Het is moeilijk om ‘s nachts te slapen omdat je geen houding kunt vinden die geen pijn doet.

13.   Pijn die heviger wordt van top tot teen, alsof iemand hete vloeistof in je keel giet en door je lichaam stroomt. het moeilijkste is om ondanks alles positief te blijven. Je weet nooit of het zich de  ene dag zal manifesteren als  IBS ,  de volgende dag  migraine en Epstein Barr. dan depressie op de top. Elke dag verschijnen er meer symptomen. Ik heb van die vreselijke littekens op mijn huid, waar de jeuk zo erg werd dat ik de huid scheurde en liet bloeden. Het heeft vreselijke sporen achtergelaten die lijken te zijn verbrand. Ironisch genoeg komt het branden van binnenuit.

14.  Ondraaglijke brandende pijn door mijn hele lichaam, die aanvoelt als in brand gestoken worden. Schietende pijn in voeten en hielen die aanvoelt als lopen op glasscherven. Neem het meest vermoeide dat je ooit hebt gevoeld en vermenigvuldig het met 100. De griep met 10. Brandende pijn wanneer je je huid aanraakt. Pijn die bij geen enkel medicijn helpt. Pijn en vermoeidheid zo hevig dat ik niet kan werken. Ik verloor bijna alles waar ik zo hard voor had gewerkt, 2 jaar wachtend op goedkeuring van mijn handicap. Leven met ernstige en slopende pijn en er nog steeds normaal uitzien, waardoor ik me schuldig voel dat ik niet kan werken omdat mensen me behandelen alsof ik lui ben en gewoon niet wil werken.

15. Sandra L –   Een dief die mijn leven heeft gestolen. Geen twee dagen zijn hetzelfde. Je weet nooit wat hij naar je gaat gooien. Elke dag is iets nieuws, een nieuwe pijn, een nieuwe uitbraak. Bedlegerig zijn. Je vecht tegen je lichaam om de dag door te komen. Niemand zou moeten leven, niet zo moeten bestaan. Pijn is ondraaglijke pijn die de meeste mensen niet aan kunnen en we hebben geen andere keuze dan het te accepteren. De medische sector heeft ons echt in de steek gelaten.

16. Tracy W –   Alsof iemand de trekkoorden voor al mijn spieren en pezen heeft gevonden en ze vervolgens naar mijn dij heeft getrokken. Ik voel me vaak zo en ik zeg dat het geen wig zal zijn.

17.  Stel je een nylon touw voor. Draai het tegen de stroom in. Zie je die kleine openingen? Giet gebroken glas en zand erin. Draai nu het koord om het te sluiten. Voel je het zand waardoor het nylon niet terugkeert naar zijn oorspronkelijke punt? Stel je nu voor dat het nylon koord elke spiervezel, pees en ligament is in je vingers, handen, polsen, enkels, voeten en tenen. Doe schoenen aan. Handschoenen. Is het ongemakkelijk?

Probeer nu te lopen. Het rijden Staande. Boodschappen doen. Klinkt verschrikkelijk toch? Stel je nu voor dat je GEEN verlichting krijgt. Op sommige dagen voegen ze elk deel van hun rug toe aan de lijst. Voeg misselijkheid toe. Voeg migrainehoofdpijn toe. Je wilt gewoon slapen, maar de droom komt niet.

Je hoofd voelt  troebel  . Je verliest vaak woorden in het midden van een zin. Je kunt niet helder denken. Mensen denken dat je dom bent, ook al ben je dat niet. Voeg geestelijke gezondheidsproblemen toe aan de mix. Voel je je nog steeds overweldigd? Dit is een goede dag. Morgen kan het erger zijn. Dit kun je niet plannen. Je krijgt geen enkele waarschuwing.

18  . Als ik een puistje heb, voelt het alsof het zuur door me heen stroomt en me van binnenuit verbrandt. Maar op “normale” dagen probeer ik geen pijn te herkennen; Ik doe gewoon wat ik moet doen, maar het is er altijd weer, waardoor ik niet alles kan zijn wat ik weet dat ik zou kunnen zijn.

De zenuwpijn is ondragelijk en hoewel ik pijn in mijn nek, heupen, schouders, handen en voeten heb die vrij constant is, krijg ik af en toe een steek in mijn buik of borst die uit het niets komt. weg ver. De laatste keer dat ik me goed voelde, was een hele dag toen de dokter me steroïden voorschreef. Ik was pijnvrij en het was heerlijk, toen begon het mijn maag te branden en krampen te veroorzaken. Ik moest stoppen met de medicijnen. Ik had echter meer last van geheugenproblemen en vermoeidheid. Misschien omdat mijn moeder Alzheimer heeft en ik doodsbang ben dat ze achter mij aan komt.

19. Janice R –   Ik heb het gevoel dat ik aan twee paarden vastzit en ze gaan in verschillende richtingen. Mijn armen naar het ene paard, mijn benen naar het andere. Mijn pluggen voelen niet goed aan. Het wordt verschrikkelijk tijdens de breakout-tijden. Andere keren niet zo erg, maar nog steeds pijn.

20 juni J –   Ik heb het gevoel dat iemand mijn hersens tolt en kiest wat en wanneer ik doof, stom en duizelig zal worden.

Als je iets aan de lijst wilt toevoegen, laat het ons dan weten in de reacties hieronder. 

⬇⬇Suscríbete al canal de Youtube⬇⬇ ➡Fibromialgia, olvidé las palabras que iba a decir, olvidé lo que iba a hacer, olvidé a dónde iba … Para aquellos que no entienden la fibromialgia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *