12 ‘onskadelike’ opmerkings wat mense met fibromialgie regtig seergemaak het

Fibromialgie het my op soveel verskillende maniere verander, die meeste van die tyd voel ek nie soos my ouderdom nie en volgens sommige mense lyk ek ook nie my ouderdom nie, maar dit is ongelooflik wat ‘n vals glimlag en ‘n bietjie grimering kan doen. dit kan jou soos ‘n normale, gelukkige en gesonde mens laat lyk maar dit is glad nie hoe ek voel nie, ek voel swak en moeg en sonder energie en met baie pyn met geen genesing en baie min behandeling wat amper nooit werk nie en ek kan nie tred hou met die alledaagse lewe soos almal nie, ek voel verlore en geïsoleer en ek voel ek bestaan ​​maar ek leef nie regtig in hierdie wêreld nie.

Fibromialgie is ‘n swak verstaanbare siekte en die grootste probleem waarmee byna almal hier te kampe het, is ‘n gebrek aan begrip en ondersteuning. As jy met fibro of ‘n ander chroniese siekte leef, het jy sulke onskadelike kommentaar gehoor dat dit eintlik jou hart in ‘n miljoen stukke gebreek en jou gees afgedruk het. 

Dit is wat die gemeenskap met ons deel:

1. Jy is altyd siek

 • > Jy is ALTYD siek! Staan net op en begin beweeg … jy sal sekerlik beter begin voel! – Patricia D
 • > Jy het altyd ‘n hoofpyn – Sussie
 • > Is daar ‘n plek waar jy NIE seerkry nie? – Cecilia

2. Jy probeer nie

 • > Ek weet presies hoe jy voel, maar eintlik het ek ‘n werk ”-Branda
 • > Hou op om dit as ‘n verskoning te gebruik, jy moet jouself druk, hoe meer oefening jy doen, hoe makliker word dit. – Starvoula
 • > Jy moet net meer oefen. – Candice
 • > Mense stel voor dat ek meer moet beweeg, na ander plekke moet gaan om te vra oor my MS, ens. – Clarisse

3. Verloor ‘n bietjie gewig

 • > My man sê vir my dat as jy daardie gewig verloor het wat jy opgetel het, jy nie so sou wees nie. Jou liggaam is nie gewoond om dit alles te dra nie. Hy het nooit simpatie met my pyn nie. Ek het hom uiteindelik gevra om nou die dag oor fibro te lees. Sy antwoord, die dokters sê nie dat dit nie werklik is nie, dit is in jou kop. En ek huil van pyn. – Kristie 
 • > My dokter se opmerkings oor my gewigstoename (wat te wyte is aan medikasie) en die behoefte om te oefen is neerdrukkend. Ek kan nie normaal funksioneer nie en ek herken myself nie eers meer nie. Dankie dat jy die ooglopende uitwys! – Jenny
 • > Basies, toe hulle vir my sê ek het nie fibromialgie nie, dit is net my gewig (dit kom van ‘n familielid), daardie selfde familielid het onlangs vir my gesê hulle sal my “red”. – Pienk
 • 4. Dit is ‘n geestelike ding
  • > Dis ‘n geestelike ding. Jou liggaam maak nie seer nie, dit is net jou brein wat vir jou lieg.- Demetris
  • > As jy jou geestelike toestand regmaak, sal jy nie meer pyn voel nie en dit is gesê deur my eie Dr. – Ginna
  • > Het jy al daaraan gedink om na ‘n psigiater te gaan? – Donna
  • > Dit is in jou kop … – Genevieve
  • > ‘n Geestesgesondheidswerker het vir my gesê ek is ‘n hipochondrieker omdat ek bekommerd was oor my gesondheid en of ek aan someraktiwiteite kon deelneem- Rose
  5. Voel almal nie moeg nie?
  • >   “Ek het ook seer. Suig dit op ”-my 59-jarige pa. Ek is 24 jaar oud – Pikasue
  • > Mense het meer kondisie as jy en hulle staan ​​op en gaan werk toe, so hoe gouer jy watter probleem dit ook al kan hanteer, hoe beter sal jy voel, het my rumatoloog gesê. – Vanessa
  • > Ons almal het pyne en pyne omdat ons oud is! – Julia
  • 6. Oefening
   • > Ek het AR, Sjogren en Fibro. Mense stel voor dat ek uitklim en stap soos ek vroeër… 2 myl per dag, ses dae per week vir twee-en-twintig jaar wat ek gestap het. Ek het ‘n nuwe knie- en rugoperasie nodig as gevolg van RA … so ek kan nie weer begin loop nie. – Gayland
   • > Oefen meer, volg jou normale slaaproetine – Melissa
   7. “Jy is so jonk! “
   • > “Jy is so jonk! Jy sal dit betyds oorkom.” Nee, Susan. Ek sal dit nie laat groei nie. Maar dankie. – Bobbie
   • > Jy is te jonk om soveel pyn te hê – van baie dokters – Stephanie
   • > Jy het altyd pyn, jy is te jonk om te kla oor die pyn van bejaardes. Hoekom hou jy nie op werk as dit jou so pla nie? – Charlotte
   8. Dit is nie so erg nie
   • > Dit is nie so erg dat jy moet probeer om soveel ure per dag te moet werk nie. Ek sê net vir hulle dat ek wens ek kon, maar die rede hoekom ek my laaste werk in die eerste drie dae verloor het, was omdat ek nie vir drie ure kon staan ​​sonder dat die pyn so erg was dat ek skaars kon loop om ‘n breek te neem nie . toe die tyd aangebreek het.
   • > “Jy is nie die enigste een wat ly nie. Ek is gestremd. Onthou jy?” – My ma – kristyn
   • > Almal het pyn, ons staan ​​almal op en staar dit in die gesig. Jy is lui “- Harry
   • > Almal het pyne en pyne ”- Beverly
   • > Kom oor dit ek het heeltyd pyn en ek gaan nog werk Jy moet sterker word en die pyn in jou agterkop los! – Jenny 
   9. Jy lieg.
   • > “Jy sê jy is kreupel, maar ek het jou net sien loop, so jy lieg.” – Harry
   • > “Hierdie mense is menslike vullis, wat probeer om geld te steel van mense wat regtig werk.” – Gerard
   • > Ek het vir my suster gesê dat ‘n werksonderhoud verkeerd geloop het as gevolg van my fibromialgie mis. Sy het vir my gesê sy glo nie “dis een ding” nie – Daniele
   10. “Dis darem nie kanker nie”
   • > Dis darem nie kanker nie ”- Mickie, Misty en Tiffany. (Lees ook Fibro: A cancer Connector)
   • > Wanneer mense vergelyk word met ‘n ander siekte … basies as jy nie sterf nie, sluit dit die feit uit dat ‘n chroniese sindroom sonder genesing nie jou hele lewe affekteer nie. Iemand het nou die dag vir my gesê dat my fibromialgie bewys het dat entstowwe sleg is, my god, ek kan net nie. Ek het vir hierdie vrou gesê dat sy haar onkundige self moet opvoed. – Noelle
   • > Nie erger as kanker nie, ek het dit by my eksvrou gekry! -Dawid
   • > “Is dit nie net outisme nie? – Louise
   • 11. Wie het jou vertel?
    • > My laaste afspraak met die dokter, my dokter het vir my gesê wie het vir jou gesê dat jy fibromialgie het? … Goed, ?? ???????????????????? Sommige dokters dink net nie voor hulle hul mond oopmaak nie… dit het my regtig teruggesit- Roberta
    • > Hulle het my behandel asof ek mal was. Sommige van hulle glo nie dat Fibro werklik is nie. Ek het dit al verskeie kere gehad. Ek hoop hulle het nooit ‘n pyntoestand nie, reg, shm? Leigh.
    12. Rol ons oë: laat ons skuldig voel
    • My 6-jarige dogter het vir my gesê dat sy vir haar vriendin gesê het dat sy nie kan speel nie, want sy moet vir haar siek ma sorg. – Ashley
    • My 12-jarige dogter vra of ons iewers heen kan gaan en die eerste ding wat sy sê is MOENIE BEKOMMERD NIE, MA, DAAR IS BAIE PLEKKE OM TE SIT… – Ashley
    • Ek wens jy was beter sodat ons meer dinge kon doen ”… .. Ek voel skuldig omdat ek siek is. – Tammie
    • “Jy moet net gelukkiger wees” – Oneida
    • Niks word gesê nie, maar as ek iets daaroor noem, rol hulle hul oë en sug soos “hier gaan ons alweer” – Andie
    • Beheer jou pyn op een of ander manier Dit is nie net jy wat seermaak nie,” my broer nadat ek nog ‘n familiereünie gemis het. Rol jou oë, Kimberly.
    • Die ergste was dat my eks vir my gesê het dat ek net ‘n las vir hom is. Hy wou nooit oor my hoef te bekommer nie. Wanneer ek jare lank vir hom gesorg het, hom dokters toe geneem het, daar was vir operasies en om uit te vind wat hy veronderstel is om te doen. Maar dit het die koek gevat. Ek was vir hom ‘n las. – Mellisa
    • Maak hulle nie ‘n pil daarvoor nie? – Sherrie.
    Ek dink hierdie opmerkings volg omtrent enigiemand met ‘n ‘versteekte’ siekte en sommige wat ook geen verborge siekte het nie. Laat weet ons in die kommentaar as jy enige van hierdie of enigiets anders gehoor het … Deel met jou vriende en familie om hulle te laat weet hulle maak ons ​​seer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *