10 inflammatoriska livsmedel som du bör undvika om du har fibromyalgi

De  inflammatoriska livsmedel  ska vara på listan över de viktigaste sakerna att undvika om du har kroniska sjukdomar. Kronisk inflammation är orsaken till dessa framsteg sjukdomar och nå denna nivå utvecklas till allvarligare. Fibromyalgi , autoimmuna sjukdomar, såsom reumatoid artrit, lupus och multipel skleros, i tillägg till cancer, är några av de sjukdomar som är resultatet av en kropp som är utsatt för en konstant inflammation.

inflammatoriska livsmedel

Livsmedel som orsakar inflammation är de viktigaste orsakerna som orsakar en sjukdom som de som nämnts ovan, fortsätter och ökar i graden som orsakar död .

Enligt till statistik från Världshälsoorganisationen, över hela världen cirka 12.900.000 människor har dött av någon form av hjärt-kärlsjukdom under 2004. Varje år beräknar Världs Cancer Research Fund att cirka åtta miljoner av människor dog av cancer. Hjärtsjukdomar och cancer, den dödliga manifestation av kronisk inflammation, väntas ligga kvar som den ledande dödsorsakerna i industriländerna under många år framöver.

Men studier efter studier visar att risken för hjärtsjukdomar och cancer är modifierbar av våra livsstilar, som inkluderar de livsmedel vi väljer att äta varje dag. Med varje bit vi tar, balanserar vi antingen de proinflammatoriska och antiinflammatoriska föreningarna i kroppen eller lutar balansen till en extrem.

10 inflammatoriska livsmedel som du inte ska äta om du har fibromyalgi

För att ändra balansen till din fördel, som är inte bara innehåller mer naturliga anti – inflammatoriska livsmedel i kosten, det är lika viktigt att undvika eller minska livsmedel som orsakar inflammation. Här har du tio livsmedel som lagt grunden till inflammatoriska sjukdomar såsom fibromyalgi, multipel skleros, sköldkörtelsjukdom, reumatoid artrit, och du bör överväga om du lider av kronisk trötthet,  som visserligen inte är en sjukdom i sig , är vanligtvis produkten av en inflammerad organism.

1. sockerarter

socker inflammatoriska livsmedel

Proinflammatoriska medel:  den stort intag av socker orsakar karies och har kopplats till en ökad risk för fetma, inflammation och kroniska sjukdomar, såsom metabolt syndrom och typ 2 diabetes Nyligen har det också visat att socker och Mjölkprodukter är orsakerna till akne.

Du hittar den i : söta drycker som läsk, fruktdrycker och stans är några av de viktigaste källorna till sockerarter som många har förbisett. Visste du att att dricka en burk Coca-Cola är densamma som att äta tio kuber socker? Andra uppenbara livsmedel laddade med socker för att undvika eller åtminstone begränsa inkluderar kakor, desserter, godis och snacks. Och när du letar efter socker i ingredienslistan, kom ihåg att socker har många namn: majs sirap, dextros, fruktos, guldsirap, maltos, sorghum sirap och sackaros är några av de kreativa namnen som används för att förvirra konsument.

Sugar Substitute:  Har du en söt tand? Välja naturliga sötningsmedel som stevia, honung eller melass för att sötma drycker och livsmedel modigt. De naturliga sockerarter som finns i färsk eller torkad frukt och fruktbehållare utan tillsatt socker är också utmärkta val. Inte bara få sötman du sugen, frukt ger dig också vitaminer, antioxidanter och fibrer som du inte hittar på sockerhaltiga livsmedel och drycker. Dadlar, fikon, Persimoner, kiwi, mandariner och olika typer av bär är några naturliga hälsosamma mellanmål som du kan välja om du vill ha något sött på dina smaklökar.

2. Vanliga matoljor

Grönsaksoljebaserad mat

Proinflammatoriskt medel:  De vanliga vegetabiliska matoljorna som används i många hem och restauranger, har mycket höga omega-6-fettsyror och tyvärr låga omega-3-fetter. En diet som består av en omega-6 som är mycket obalanserad mot omega-3, främjar inflammation och ger upphov till inflammatoriska sjukdomar som hjärtsjukdomar och cancer.

Du hittar dem i : fleromättade vegetabiliska oljor, som grapsolja, bomull, safflor, majs, canola och solros. Dessa industriella vegetabiliska oljor används också vanligtvis för att förbereda mer bearbetade livsmedel och ta bort mat.

Suppleant vegetabilisk olja : Byt ut din matolja mättad omega-6 olja, macadamia olja, extra jungfruolja, kokosolja och andra ätbara oljor med en mer balanserad andel av omega-6 och omega-3. Macadamia olja, till exempel, har en fett-förhållandet nästan 12:59 omega-6: 3, och är också rik på oljesyra, en monoomättad fettsyra friskt hjärta.

3. Transfett

 inflammatoriska livsmedel Margarine

Pro-inflammatoriskt medel : Transfettsyror är kända för sin dubbelverkande effekt: de ökar nivåerna av “dåligt” kolesterol, samtidigt som nivåerna av “bra” kolesterol reduceras. Men det är inte allt de kan göra. Det har också visat sig vara inflammatoriska livsmedel som främjar fetma och insulinresistens, vilket banar vägen för degenerativa sjukdomar att äga rum.

Du hittar dem i:  stekt mat, snabbmat, kommersiella bakverk och de som är tillagade med delvis hydrerad olja, margarin och / eller förkortning. Tänk på att produkter som listar 0g transfett på etiketten kan innehålla en viss mängd av dessa giftiga fetter. Detta beror på att staten i USA tillåter att produkter som innehåller mindre än 0,5 g transfett är deklarerade fria från transfett. Kommersiellt beredd jordnötssmör är ett bra exempel. Din bästa satsning är att läsa ingrediensförteckningen och se till att den delvis hydrerade vegetabiliska oljan eller förkortningen inte används.

Ersättare för transfetter:  Sök efter alternativa produkter som inte innehåller transfetter, och som inte delvis har hydrerat vegetabilisk olja eller förkortar ingrediensförteckningen. Vid tvivel antas alla kommersiellt beredda livsmedel innehålla transfetter om inte annat anges.

4. Mejeriprodukter

 inflammatoriska livsmedel Mejeri

Proinflammatoriskt medel:  Så mycket som 60% av världens befolkning kan inte smälta mjölk. Faktum är att forskare tror att det är onormalt att kunna smälta mjölken efter barndomen, snarare än tvärtom. Mjölk är också ett vanligt allergen som kan utlösa inflammatoriska reaktioner, såsom upprörd mage, förstoppning, diarré, hudutslag, akne, nässelfeber och andningssvårigheter hos mottagliga personer.

Du hittar dem i:  Mjölk och mjölkprodukter är lika genomgripande som livsmedel som innehåller delvis hydrerad olja eller vegetabilisk olja som är deficient i omega-3. Bortsett från uppenbara mejeriprodukter, såsom smör och ost, innehåller mat med dold mjölkinnehåll bröd, kakor, kakor, gräddesåsar och boxad spannmål. Skanning av ingrediensförteckningen är fortfarande det säkraste sättet att söka efter mjölk. De är de starkaste inflammatoriska livsmedel som finns trots att många inte är medvetna om det.

Mjölksubstitut : Kefir och yoghurt utan socker är acceptabla i måttlighet för dem som inte är allergiska mot mjölk. De är enklare för magen, eftersom laktos och proteinerna i mjölken har brutits av goda bakterier och / eller jäst.

5. Nötkött

kötthormoner inflammatoriska livsmedel

Pro-inflammatoriskt medel:  kommersiellt producerade nötkött kött matas med korn som sojabönor och majs, en diet med högt innehåll av inflammatoriska omega-6-fettsyror och låga antiinflammatoriska omega-3-fetter. På grund av de små och smala levnadsförhållandena får dessa djur också överflödigt fett och hamnar med högmättade fetter. Ännu värre än att växa snabbare och förhindra att de blir sjuka, de injiceras också med hormoner och matas med antibiotika. Resultatet är en köttbit som du och jag inte borde äta.

Du hittar den i : Om inte annat anges kan de flesta, om inte alla, nötkött, fläsk och fjäderfä hittas i stormarknader och restauranger som levereras med matlås.

Utbyte av odlade kött:  Ekologiska gårdsdjur som matas med en naturlig kost, såsom örter i stället för korn och hormoner, innehåller mer omega-3-fetter. De har mer utrymme att röra sig fritt, de är också tunnare och innehåller mindre mättat fett.

6. Rött kött och bearbetat kött

Korv fyllda med inflammatoriska livsmedel

Proinflammatoriska medel:  Forskare vid San Diego School of Medicine vid University of California, fann att rött kött innehåller en molekyl som människor inte producerar naturligt kallat Neu5Gc. Efter intag av denna förening utvecklar kroppen anti-Neu5Gc-antikroppar – ett immunsvar som kan utlösa det kroniska inflammatoriska svaret. Latent, låggradig inflammation som inte går bort har varit kopplad till cancer och hjärtsjukdom.

Kopplingen mellan konsumtion av bearbetat kött och cancer är ännu starkare . I en rapport från 2007 av World Cancer Research Fund och American Institute for Cancer Research har  bearbetat kött förklarats en övertygande orsak till cancer i tjocktarmen och ändtarmen , och möjligen av matstrupen och lungorna också. Köttprodukter inkluderar produkter av animaliskt ursprung som har rökt, härdat, saltat eller kemiskt konserverat.

Du hittar dem i : vanliga röda kött som nötkött, lamm och fläsk, medan bearbetade kött inkluderar skinka, korv och salami.

Substitut för dessa kött : Det är inte nödvändigt att undvika rött kött helt, särskilt om det är organiskt, men detsamma kan inte sägas för bearbetat kött. Ingen mängd bearbetat kött är säkert. Den ersätter det mesta av det röda köttet med ekologiska grönsaker, kyckling och fisk och avlägsnar rött kött som en veckopåva. När du äter rött kött, glöm inte att välja luta nedskärningar och helst de gräsmatade djuren. För att minska bildandet av toxik som genereras av värme, är det också tillrådligt att inte bränna ditt kött och använd fuktig värme för matlagning såväl som stewing, kokning eller ångning oftare än högtemperaturmetoder, såsom rostning och stekning. .

7. Alkohol

alkoholinflammatoriska livsmedel

Proinflammatoriskt medel : det höga regelbundna intaget av alkohol har varit känt för att orsaka irritation och inflammation i matstrupen, struphuvudet (röstlådan) och leveren. Med tiden främjar kronisk inflammation tillväxten av tumörer och leder till cancer vid ställen med upprepad irritation.

Du hittar den i : Öl, cider, sprit och viner.

Alkoholutbyte : Ett uppfriskande glas för att släcka törst av rent, filtrerat vatten Vad sägs om en kopp grönt te och jasmin antiinflammatorisk och anti-aging? Om du tycker om att byta etanol genom vatten eller te är det svårt att begränsa din konsumtion till högst en drink per dag varje gång du dricker den.

8. Raffinerade korn

mjölglutenglutens inflammatoriska livsmedel

Pro-inflammatorisk medel : En stor mängd av de spannmål vi äter idag är raffinerade. De saknar fiber och vitamin B jämfört med opolerade och orefinerade korn som fortfarande har intakt kli, bakterie och aleuronskikt. Detta gör raffinerade korn så illa som raffinerade sockerarter, vilket är praktiskt taget tomma kalorier. Och raffinerade sockerarter såväl som raffinerade korn, har ett högre glykemiskt index än obearbetade korn och kan, när de konsumeras ständigt, påskynda uppkomsten av degenerativa sjukdomar som cancer, kranskärlssjukdom och diabetes.

Du hittar dem i : Produkter som tillverkas med raffinerade korn är nästan överallt. De vanligaste är: vitt ris, vitt mjöl, vitt bröd, nudlar, pasta, kakor och kakor. För att göra saken värre, genomgår många produkter med raffinerad korn ytterligare behandling för att förbättra sin smak och laddas ofta med överskott av socker, salt, artificiella smaker och / eller delvis hydrerad olja i processen. Ett bra exempel är spannmålslådor som innehåller betydande mängder tillsatt socker och smakämnen.

Substitut av raffinerade korn : Välj minimalt bearbetade korn om du inte är intolerant mot gluten eller allergisk mot korn. Om du är avid för bröd eller bakverk, investera i en kornkvarn för att producera ditt eget mjöl. Det blir mycket kallare än det rancidkorn som finns i butikerna. När du köper spannmål eller andra spannmålsbaserade produkter, ta inte vad boxens etiketter säger till brevet. Det faktum att lådan säger helkorn betyder inte att kornen inuti är 100% intakta. Problemet beror på bristen på en internationellt accepterad definition av ordet “helkorn”. Om det är tveksamt, om det inte ligger nära dess naturliga tillstånd, köp inte det.

9. Konstgjorda livsmedelstillsatser

aspartaminflammatoriska livsmedel

Proinflammatoriska medel : Enligt uppgift vissa artificiella livsmedelstillsatser, såsom aspartam och mononatriumglutamat (MSG), utlöser inflammatoriska svar, speciellt i människor som redan lider av inflammatoriska sjukdomar, såsom reumatoid artrit.

Du hittar dem i : Förpackade livsmedel innehåller bara konstgjorda livsmedelstillsatser. Om du ska köpa dem läser du etiketterna noggrant och analyserar riskerna. Om du beställer kinesisk mat ska du se till att du har möjlighet att beställa utan MSG. Annars, se någon annanstans.

Ersättare för denna typ av tillsatser:  Förutom att begränsa konsumtionen av bearbetade livsmedel, använd antiinflammatoriska örter, kryddor eller naturliga sötningsmedel för att smaka dina rätter istället för att förlita sig på livsmedelstillsatser.

10.?

 inflammatorisk mat ägg

Pro-inflammatorisk medel : Varför är nummer 10 tomt? Eftersom det är tänkt att vara fylld med maten du är känslig för. Många människor är känsliga för vissa livsmedel, men är inte helt medvetna om det. Till skillnad från livsmedelallergier, varigenom symptomen vanligen kommer snabbt och märkbart, kan symtomen som orsakas av matintolerans ta längre tid att manifestera. Följaktligen, när symtomen på matintolerans uppträder, är mindre vanliga sjukdomar som trötthet och huvudvärk vanliga. Men upprepad långvarig exponering för irriterande livsmedel kan orsaka inflammation och leda till kronisk sjukdom.

Du hittar dem i:  De vanligaste matallergerna är gluten, mjölk, nötter, ägg och solanaceous grönsaker. I motsats till vanlig tro är det möjligt att utveckla en allergi mot de livsmedel du äter ofta.

Substitut för dessa livsmedel:  Om du misstänker att en viss mat kan vara ansvarig för svaret på din matintolerans, försök att undvika det helt under cirka två veckor och övervaka din reaktion. I slutet av perioden av avhållsamhet, återinföra mat till din diet. Om du märker att det är oförenligt med dessa, borde du kunna berätta för skillnaden i hur du känner dig lätt.

67 thoughts on “10 inflammatoriska livsmedel som du bör undvika om du har fibromyalgi

 1. Wonderful article! That is the type of info that
  are supposed to be shared across the net. Shame on the search engines for now not positioning this
  post upper! Come on over and discuss with my website .
  Thank you =)

 2. I think that everything wrote made a bunch of sense.
  But, think on this, suppose you added a little content?

  I ain’t suggesting your information isn’t good, however suppose you added a post title to maybe
  grab people’s attention? I mean 10 inflammatoriska livsmedel som du bör undvika om du har fibromyalgi – FIBROMYALGIA is a little boring.
  You could glance at Yahoo’s home page and watch how they write article titles to get viewers interested.
  You might try adding a video or a related pic or two to get readers interested about what you’ve got to
  say. Just my opinion, it would bring your blog a
  little livelier.

 3. I have been browsing on-line greater than 3 hours as of late, yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is beautiful price sufficient for me. Personally,
  if all web owners and bloggers made excellent content as
  you probably did, the web shall be much more helpful than ever before.

 4. Hi there, i read your blog from time to time and i own a
  similar one and i was just curious if you get a lot
  of spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise?

  I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

 5. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everybody else encountering problems with your website.
  It appears as if some of the written text within your posts are running off the screen. Can somebody else please provide
  feedback and let me know if this is happening to them too?
  This could be a problem with my web browser because I’ve had this happen previously.
  Appreciate it

 6. My partner and I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be exactly what I’m looking for.

  Does one offer guest writers to write content to suit your needs?
  I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on a lot of the subjects you
  write about here. Again, awesome web site!

 7. An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker who has been doing
  a little homework on this. And he actually ordered me breakfast simply because I stumbled upon it for him…
  lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here
  on your web site.

 8. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what
  all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would
  cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Cheers

 9. Hi there would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m planning to start my own blog in the near future
  but I’m having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different
  then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 10. Thanks for a marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you might be a great author.
  I will make sure to bookmark your blog and will eventually come back later on. I want to encourage that you continue your
  great posts, have a nice morning!

 11. Howdy! I just would like to offer you a big thumbs up for your excellent information you have got
  right here on this post. I am coming back to your site for more soon.

 12. I do not even know how I finished up right here, however I thought
  this put up was great. I do not recognize who you’re
  but definitely you’re going to a well-known blogger if you happen to aren’t already.
  Cheers!

 13. My spouse and I stumbled over here coming from a different web address
  and thought I may as well check things out. I like what I see so now i’m following you.

  Look forward to checking out your web page yet again.

 14. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site?

  My blog site is in the exact same niche as yours and my users would genuinely benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this alright with you. Many thanks!

 15. Hey! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked
  hard on. Any recommendations?

 16. Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and wished to mention that
  I’ve really enjoyed surfing around your blog posts.
  In any case I will be subscribing on your rss feed and I’m
  hoping you write again very soon!

 17. Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you will be a great author.I will remember to bookmark your blog
  and will eventually come back later in life. I want to encourage that you
  continue your great writing, have a nice weekend!

 18. Hello! Would you mind if I share your blog with my facebook
  group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content.
  Please let me know. Many thanks

 19. Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and
  wished to mention that I’ve truly enjoyed browsing
  your weblog posts. In any case I will be subscribing for your rss
  feed and I hope you write once more very soon!

 20. Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to
  check out your blog on my iphone during lunch break.
  I really like the info you provide here and can’t wait to
  take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog
  loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G ..

  Anyways, excellent site!

  Review my page :: best CBD oils

 21. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve
  discovered It positively helpful and it has helped me out loads.
  I am hoping to give a contribution & aid different customers like its aided me.
  Good job.

  Here is my page :: CBD oils UK

 22. Thanks , I’ve recently been searching for information approximately this subject for a long time and yours
  is the greatest I have came upon so far. However, what
  concerning the bottom line? Are you positive concerning
  the supply?

 23. I like the helpful info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and test again here regularly.
  I am rather certain I’ll be told plenty of new stuff right right here!
  Best of luck for the following!

 24. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *