10 inflammatoire voedingsmiddelen die u moet vermijden als u fibromyalgie heeft

De  inflammatoire voedingsmiddelen  moet worden op de lijst van de belangrijkste dingen te vermijden als u een chronische ziekten. Chronische ontsteking is de oorzaak van het voortschrijden van deze ziekten en het bereiken van dit niveau evolueert naar andere ernstiger. Fibromyalgie , auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, lupus en multiple sclerose, evenals kanker, zijn enkele van de ziekten die het product zijn van een lichaam dat wordt blootgesteld aan een constante ontsteking.

inflammatoire voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen die ontstekingen veroorzaken, zijn de belangrijkste oorzaken die een ziekte veroorzaken zoals de bovengenoemde, die aanhouden en die in mate toenemen en de dood veroorzaken .

Volgens statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie stierven in 2004 ongeveer 12,9 miljoen mensen aan een of ander type hart- en vaatziekte. Elk jaar schat het World Cancer Research Fund dat ongeveer acht miljoen van mensen stierf aan kanker. Hartziekten en kanker, de dodelijke manifestatie van chronische ontstekingen, zullen naar verwachting de komende jaren de belangrijkste doodsoorzaken blijven in de ontwikkelde landen.

Maar onderzoek na onderzoek toont aan dat het risico op hartaandoeningen en kanker kan worden beïnvloed door onze levensstijl, waaronder het voedsel dat we elke dag eten. Bij elke hap die we nemen, balanceren we ofwel de pro-inflammatoire en anti-inflammatoire stoffen in het lichaam, of weeft het evenwicht tot het uiterste.

10 inflammatoire voedingsmiddelen die u niet zou moeten eten als u fibromyalgie heeft

Om het evenwicht in uw voordeel te veranderen, behalve dan gewoon meer natuurlijk ontstekingsremmend voedsel in uw dieet op te nemen, is het net zo belangrijk om voedsel te vermijden of verminderen dat een ontsteking veroorzaakt. Hier zijn de tien voedingsmiddelen die het toneel vormen voor ontstekingsziekten zoals fibromyalgie, multiple sclerose, schildklieraandoeningen, reumatoïde artritis, en je zou het moeten overwegen als je lijdt aan chronische vermoeidheid,  die, hoewel het geen echte ziekte is , is gewoonlijk het product van een ontstoken organisme.

1. Suikers

suiker inflammatoire voedingsmiddelen

Pro-inflammatoir middel:  Overmatige suikerinname veroorzaakt tandbederf en is in verband gebracht met een verhoogd risico op obesitas, ontstekingen en chronische ziekten zoals metabool syndroom en diabetes type 2. Recent is ook aangetoond dat suiker, evenals Zuivelproducten zijn de oorzaken van acne.

De vondst in : suikerhoudende dranken zoals frisdranken, vruchtendranken en stoten zijn enkele van de belangrijkste bronnen van suikers die velen hebben over het hoofd gezien. Wist je dat het drinken van een blikje Coca-Cola hetzelfde is als het eten van tien blokjes suiker? Andere voor de hand liggende voedingsmiddelen geladen met suiker te vermijden of op zijn minst te beperken omvatten cakes, desserts, snoep en snacks. En als je op zoek bent naar suiker in de lijst van ingrediënten, in gedachten houden dat suiker heeft vele namen: corn syrup, dextrose, fructose, stroop, maltose, sorghum siroop en sucrose zijn enkele van de creatieve namen gebruikt om het te verwarren consument.

Suikervervanger:  Heb je een zoetekauw? Kies voor natuurlijke zoetstoffen zoals stevia, honing of melasse om dranken en voedingsmiddelen op een bescheiden manier te zoeten. De natuurlijke suikers in vers of gedroogd fruit en fruitconserven zonder toegevoegde suiker zijn ook uitstekende keuzes. Ze geven je niet alleen de zoetheid waarnaar je snakt, maar ook fruit, vitamines, antioxidanten en vezels die je niet zult vinden in suikerhoudend voedsel en dranken. Dadels, vijgen, dadelpruimen, kiwi’s, mandarijnen en verschillende soorten bessen zijn enkele van de natuurlijke, gezonde snacks die u kunt kiezen als u iets zoets wilt in uw smaakpapillen.

2. Gebruikelijke bakolie

Ontstekingsvoedsel voor plantaardige olie

Pro-inflammatoir middel:  de gangbare plantaardige bakoliën die in veel huizen en restaurants worden gebruikt, hebben zeer hoge omega-6-vetzuren en helaas weinig omega-3-vetten. Een dieet dat bestaat uit een omega-6 die uitermate uit balans is met omega-3, bevordert ontstekingen en spawnt ontstekingsziekten zoals hartaandoeningen en kanker.

Je vindt ze in : meervoudig onverzadigde plantaardige oliën, zoals druivenpitolie, katoen, saffloer, maïs, koolzaad en zonnebloem. Deze industriële plantaardige oliën worden ook vaak gebruikt om meer bewerkte voedingsmiddelen en afhaalmaaltijden te bereiden.

Plaatsvervanger plantaardige olie : Vervang uw frituurvet verzadigde omega-6 olie, macadamia olie, extra vierge olijfolie, kokosolie en andere eetbare oliën met een meer evenwichtige verhouding van omega-6 tot omega-3. Macadamia-olie heeft bijvoorbeeld een bijna één-op-één-verhouding van omega-6: 3 en is ook rijk aan oliezuur, een hart-gezond enkelvoudig onverzadigd vetzuur.

3. Transvet

 inflammatoire voedingsmiddelen Margarine

Pro-inflammatoir middel : transvetzuren staan ​​bekend om hun dubbele effect: ze verhogen het niveau van “slechte” cholesterol, terwijl ze de niveaus van “goed” cholesterol verlagen. Maar dat is niet alles wat ze kunnen doen. Het is ook gebleken dat het ontstekingsvoedsel is dat obesitas en insulineresistentie bevordert, waardoor de weg vrijmaakt voor degeneratieve ziekten.

Je vindt ze in:  gefrituurd voedsel, fastfood, commercieel gebakken voedsel en die bereid met gedeeltelijk gehydrogeneerde olie, margarine en / of bakvet. Houd er rekening mee dat items met een Og-transvetgehalte op het etiket nog steeds een bepaalde hoeveelheid van deze giftige vetten bevatten. Dit komt omdat de overheid in de VS toestaat dat producten die minder dan 0,5 g transvet bevatten, vrij van transvet worden verklaard. Commercieel bereide pindakaas is een goed voorbeeld. Je kunt het beste de lijst met ingrediënten lezen en ervoor zorgen dat de gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie of het bakvet niet wordt gebruikt.

Substituut voor transvetten:  zoek naar alternatieve producten die geen transvetten bevatten en die geen gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie of bakvet bevatten in de lijst met ingrediënten. In geval van twijfel wordt verondersteld dat alle commercieel bereide voedingsmiddelen transvetten bevatten, tenzij anders aangegeven.

4. Zuivelproducten

 inflammatoire voedingsmiddelen Zuivel

Pro-inflammatoir middel: maar  liefst 60% van de wereldbevolking kan melk niet verteren. In feite denken onderzoekers dat na de kindertijd in staat is om melk te verteren, abnormaal is, in plaats van andersom. Melk is ook een veel voorkomend allergeen dat ontstekingsreacties kan veroorzaken, zoals maagklachten, obstipatie, diarree, huiduitslag, acne, netelroos en ademhalingsmoeilijkheden bij gevoelige personen.

Je vindt ze in:  Melk en melkproducten zijn even doordringend als voedingsmiddelen die gedeeltelijk gehydrogeneerde olie of plantaardige olie bevatten die een tekort heeft aan omega-3. Afgezien van voor de hand liggende zuivelproducten, zoals boter en kaas, bevatten voedingsmiddelen met een verborgen zuivelgehalte broden, koekjes, cakes, roomsausen en in dozen verpakte granen. Het scannen van de lijst met ingrediënten is nog steeds de veiligste manier om te zoeken naar melk. Ze zijn de sterkste inflammatoire voedingsmiddelen die bestaan, ook al zijn veel mensen zich er niet bewust van.

Zuivelvervanger : Kefir en yoghurt zonder suiker zijn met mate acceptabel voor diegenen die niet allergisch zijn voor melk. Ze zijn gemakkelijker voor de maag, omdat de lactose en de eiwitten in de melk zijn gebroken door nuttige bacteriën en / of gisten.

5. Rundvlees

vleeshormonen ontstekingsvoedsel

Pro-inflammatoir middel:  commercieel geproduceerd rundsvlees wordt gevoed met granen zoals sojabonen en maïs, een dieet met een hoog gehalte aan inflammatoire omega-6-vetzuren en weinig ontstekingsremmende omega-3-vetten. Vanwege de kleine en smalle leefomstandigheden krijgen deze dieren ook overtollig vet en komen ze terecht in verzadigde vetten. Erger nog, om sneller te groeien en te voorkomen dat ze ziek worden, worden ze ook geïnjecteerd met hormonen en gevoed met antibiotica. Het resultaat is een stuk vlees dat jij en ik niet zouden moeten eten.

Je vindt het in : Tenzij anders vermeld, zijn de meeste, zo niet alle, runderen, varkens en pluimvee te vinden in supermarkten en restaurants die worden geleverd met voerboxen.

Vervanging van gekweekt vlees:  biologische boerengehuwde dieren die een natuurlijk dieet krijgen, zoals kruiden in plaats van granen en hormonen, bevatten meer omega-3-vetten. Ze hebben meer bewegingsvrijheid, ze zijn ook dunner en bevatten minder verzadigd vet.

6. Rood vlees en verwerkt vlees

Worsten gevuld met opruiend voedsel

Pro-inflammatoir middel:  onderzoekers van de San Diego School of Medicine aan de universiteit van Californië hebben ontdekt dat rood vlees een molecuul bevat dat mensen niet van nature produceren, de zogenaamde Neu5Gc. Na inname van deze verbinding ontwikkelt het lichaam anti-Neu5Gc-antilichamen – een immuunrespons die de chronische ontstekingsreactie kan veroorzaken. Latente, laaggradige ontstekingen die niet weggaan, zijn in verband gebracht met kanker en hartaandoeningen.

Het verband tussen de consumptie van bewerkt vlees en kanker is nog sterker . In een rapport uit 2007 van het World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research, is  verwerkt vlees verklaard tot een overtuigende oorzaak van kanker van de dikke darm en het rectum , en mogelijk van de slokdarm en de longen ook. Vleesproducten omvatten producten van dierlijke oorsprong die zijn gerookt, gezouten, gezouten of chemisch zijn geconserveerd.

Je vindt ze in : gewone rode vleeswaren zoals rundvlees, lamsvlees en varkensvlees, terwijl vleeswaren ham, worst en salami bevatten.

Vervangingen voor deze vleessoorten : het is niet nodig om rood vlees volledig te vermijden, vooral als het biologisch is, hoewel hetzelfde niet kan worden gezegd voor verwerkt vlees. Geen hoeveelheid verwerkt vlees is veilig. Het vervangt het meeste rood vlees door biologische groenten, kip en vis en verbiedt rood vlees als wekelijks geschenk. Wanneer u rood vlees eet, vergeet dan niet om mager te snijden en bij voorkeur die van grasgevoerde dieren. Om de vorming van door hitte gegenereerde giftige stoffen te verminderen, is het ook raadzaam om uw vlees niet te verbranden en vochtige hitte te gebruiken om te koken en te stoven, en om te koken of stomen vaker dan op hoge temperatuur, zoals braden en frituren. .

7. Alcohol

alcohol inflammatoire voedingsmiddelen

Pro-inflammatoir middel : van de hoge regelmatige inname van alcohol is bekend dat het irritatie en ontsteking van de slokdarm, strottenhoofd (stemdoos) en lever veroorzaakt. Na verloop van tijd bevordert chronische ontsteking de groei van tumoren en leidt tot kanker op plaatsen met herhaalde irritatie.

Je vindt het in : bieren, ciders, likeuren en wijnen.

Surrogate alcohol : Een verfrissend glas en de dorst lessen van de zuivere, gefilterd water Wat dacht je van een kopje groene thee en jasmijn anti – inflammatoire en anti-aging? Als u vindt dat het moeilijk om het idee van de ethanol te veranderen door water of thee, op zijn minst te beperken uw inname tot niet meer dan een drankje per dag elke keer dat je te nemen is .

8. Verfijnde granen

meel tarwe gluten inflammatoire voedingsmiddelen

Pro-inflammatoir middel : een groot deel van de granen die we vandaag eten, is verfijnd. Ze missen vezels en vitamine B in vergelijking met ongepolijste en ongeraffineerde granen die nog steeds de intacte zemelen-, kiem- en aleuronlaag hebben. Dit maakt geraffineerde granen zo slecht als geraffineerde suikers, die praktisch lege calorieën zijn. Geraffineerde suikers en geraffineerde granen hebben een hogere glycemische index dan onverwerkte granen en kunnen bij constante consumptie het begin van degeneratieve ziekten zoals kanker, coronaire hartziekten en diabetes versnellen.

U vindt ze in : producten gemaakt met verfijnde granen zijn bijna overal. De meest voorkomende zijn: witte rijst, witte bloem, wit brood, noedels, pasta, koekjes en gebak. Om het nog erger te maken, ondergaan veel producten met geraffineerde korrels een verdere behandeling om hun smaak te verbeteren, en worden ze vaak beladen met een overmaat aan suiker, zout, kunstmatige aroma’s en / of gedeeltelijk gehydrogeneerde olie in het proces. Een goed voorbeeld zijn graankisten die aanzienlijke hoeveelheden toegevoegde suiker en smaakstoffen bevatten.

Substituten van geraffineerde granen : Kies minimaal verwerkte granen als u niet glutenintolereert of allergisch bent voor granen. Als u een fan bent van brood of gebak, investeer dan in een graanmolen om uw eigen bloem te produceren. Het zal veel koeler zijn dan het ranzig graan dat je in winkels vindt. Bij het kopen van granen of andere op graan gebaseerde producten, neem niet wat de doosetiketten tegen de letter zeggen. Het feit dat de doos volle granen zegt, betekent niet dat de korrels binnenin 100% intact zijn. Het probleem is te wijten aan het ontbreken van een internationaal geaccepteerde definitie van het woord “volkoren”. In geval van twijfel, als het niet in de buurt komt van zijn natuurlijke staat, koop het dan niet.

9. kunstmatige additieven voor levensmiddelen

aspartaam ​​ontstekingsvoedsel

Pro-inflammatoir middel : volgens rapporten activeren sommige kunstmatige voedingssupplementen zoals aspartaam ​​en mononatriumglutamaat (MSG) ontstekingsreacties, vooral bij mensen die al last hebben van ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis.

U vindt ze in : Verpakte voedingsmiddelen bevatten alleen kunstmatige voedingsadditieven. Als u ze gaat kopen, lees de etiketten zorgvuldig en analyseer hun risico’s. Als u Chinees eten bestelt om te gaan, zorg er dan voor dat u de mogelijkheid heeft om zonder MSG te bestellen. Anders ergens anders kijken.

Vervang dit soort additieven: gebruik  naast het beperken van de consumptie van bewerkte voedingsmiddelen ontstekingsremmende kruiden, specerijen of natuurlijke zoetstoffen om uw gerechten op smaak te brengen in plaats van te vertrouwen op levensmiddelenadditieven.

10.?

 inflammatory food egg

Pro-inflammatoire agent : Waarom is nummer 10 leeg? Omdat het bedoeld is om te worden gevuld met het voedsel waar je gevoelig voor bent. Veel mensen zijn gevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen, maar zijn zich er niet volledig van bewust. In tegenstelling tot voedselallergieën waarbij de symptomen meestal snel en merkbaar optreden, kunnen de symptomen die door voedselintolerantie worden veroorzaakt, langer duren om zich te manifesteren. Bijgevolg, wanneer de symptomen van voedselintolerantie verschijnen, zijn kleine kwalen zoals vermoeidheid en hoofdpijn vaak gebruikelijk. Maar herhaalde langdurige blootstelling aan het irriterende voedsel kan ontstekingen veroorzaken en leiden tot chronische ziekten.

Je vindt ze in:  De meest voorkomende voedselallergenen zijn gluten, melk, noten, eieren en spinaziegroenten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het mogelijk om een ​​allergie te ontwikkelen voor het voedsel dat u vaak eet.

Vervangingsmiddelen voor deze voedingsmiddelen:  als u vermoedt dat een bepaald voedsel verantwoordelijk kan zijn voor de reactie van uw voedselintolerantie, probeer het dan gedurende ongeveer twee weken te vermijden en volg uw reactie. Aan het einde van de periode van onthouding, voer voedsel opnieuw in uw dieet in. Als je merkt dat dit in feite incompatibel is met deze, zou je het verschil moeten kunnen zien in hoe je je gemakkelijk voelt.

192 thoughts on “10 inflammatoire voedingsmiddelen die u moet vermijden als u fibromyalgie heeft

 1. I’m really impressed together with your writing skills and also with the layout on your weblog.
  Is this a paid topic or did you customize it yourself? Anyway stay up the excellent
  high quality writing, it’s uncommon to peer a nice weblog like this
  one today.

 2. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type
  on a number of websites for about a year and am anxious about switching to
  another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 3. I?m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that?s equally educative and engaging,
  and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The issue is something that too few men and women are speaking
  intelligently about. Now i’m very happy I came across this during
  my hunt for something regarding this.

 4. With havin so much content and articles do you ever run into any
  problems of plagorism or copyright violation? My
  blog has a lot of completely unique content I’ve either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping
  it up all over the web without my agreement. Do you know any techniques to help
  prevent content from being stolen? I’d definitely appreciate it.

 5. I like the helpful information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly.

  I am quite sure I will learn lots of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 6. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your site is great,
  as well as the content!

 7. Hi! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this problem.
  If you have any suggestions, please share. Appreciate it!

 8. I must thank you for the efforts you’ve put in writing this blog.

  I’m hoping to see the same high-grade content by you in the future as well.
  In fact, your creative writing abilities has motivated me to get
  my own blog now 😉

 9. You have made some decent points there. I looked on the web for more information about the
  issue and found most people will go along
  with your views on this website.

 10. I like the helpful information you provide to your articles.
  I’ll bookmark your weblog and take a look at once more right here
  frequently. I’m reasonably certain I’ll learn many new stuff proper right
  here! Good luck for the next!

 11. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 12. Hi I am so delighted I found your webpage, I really found you
  by error, while I was researching on Yahoo for
  something else, Anyways I am here now and would just like
  to say cheers for a incredible post and a all round thrilling blog (I also
  love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the
  minute but I have book-marked it and also added in your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep
  up the excellent work.

 13. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s
  both equally educative and interesting, and without a doubt, you have hit the nail on the head.
  The problem is something not enough men and women are speaking intelligently about.
  I’m very happy I found this in my search for something regarding this.

 14. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or
  suggestions. Maybe you can write next articles referring
  to this article. I want to read even more things about it!

 15. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I
  have truly enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your rss feed and
  I hope you write again very soon!

 16. Hey there! I realize this is somewhat off-topic however I
  needed to ask. Does running a well-established website like yours take a lot of work?
  I am brand new to running a blog but I do write in my diary daily.

  I’d like to start a blog so I can share my personal experience
  and thoughts online. Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring blog owners.
  Appreciate it!

 17. Hello, Neat post. There’s an issue along with your site in web explorer,
  may check this? IE still is the marketplace
  chief and a good portion of people will omit your great
  writing due to this problem.

 18. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get got an edginess over
  that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very
  often inside case you shield this increase.

 19. Hi there fantastic blog! Does running a blog similar to
  this take a great deal of work? I have virtually no
  expertise in coding but I was hoping to start my own blog in the near future.
  Anyways, if you have any recommendations or techniques
  for new blog owners please share. I understand this is off
  subject however I simply had to ask. Many thanks!

 20. It’s going to be ending of mine day, however before ending I am reading this
  fantastic post to increase my knowledge.

 21. Excellent post. Keep writing such kind of information on your page.

  Im really impressed by it.
  Hi there, You’ve performed an incredible job.
  I will certainly digg it and for my part suggest to my friends.
  I’m confident they’ll be benefited from this site.

 22. while ED rashes procure not yet been associated after other. [url=https://ciamedusa.com/]generic cialis tadalafil[/url] nautical aft enrage fail inaugurate that L-Citrulline previous ventricular imaging.

 23. Hey very cool website!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I’m happy to find so many useful info here in the post, we need work out more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 24. Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thank you so much!

 25. My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 26. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My blog is in the very same area of interest as yours and my users would genuinely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Thank you!

 27. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які вже вийшли Ви можете дивитися українською на нашому сайті link

 28. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021
  року, які вже вийшли Ви
  можете дивитися українською на
  нашому сайті Link

 29. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які
  вже вийшли Ви можете дивитися
  українською на нашому сайті 2022

 30. Новинки фільми, серіали, мультфільми 2021 року, які вже вийшли Ви можете дивитися українською на нашому сайті Link

 31. slot xo คัดสรรแล้ว ที่สนุก เล่นง่าย ทุกเกมส์ โบนัสแตกง่าย แตกใหญ่ บ่อยที่สุด เป็นเว็บตรง pg เล่นผ่านมือถือได้จากทุกที่ ทุกเวลา สมัครเป็นสมาชิก ด้วยเวลาอันรวดเร็ว เข้าเล่นได้

 32. XO สล็อตออนไลน์ไม่ผ่านเอเย่นเว็บตรงแอพพลิเคชั่น ที่ช่วยทำให้ปรับคุณสามารถเล่นสล็อตออนไลน์ได้ ผ่านโทรศัพท์มือถือ หรือ แท็บเล็ต ได้อย่างสะดวก และจากนั้นก็เร็วไวสมัครง่าย ไม่ยุ่งยาก

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *