Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

Omgaan met nekpijn door fibromyalgie

Fibromyalgie is letterlijk pijn in de nek. Hoewel bekend is dat het pijn door het hele lichaam veroorzaakt, lijkt nekpijn van fibromyalgie voor veel mensen een veel voorkomende klacht te zijn.

Is er een reden waarom onze nek gevoeliger is voor pijn? Zo ja, wat kunnen we doen om verlichting te krijgen?

Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

De eerste vraag die we moeten beantwoorden is: waarom hebben we meer last van nekpijn? Hiervoor zijn een paar mogelijke redenen.

Hoewel de exacte reden niet bekend is, kan een mogelijke boosdoener de triggerpoints in de nek zijn. Een reeks gevoelige punten is te vinden op de nek, aan de basis van het hoofd en de schouders en op de bovenrug. Het is gemakkelijk in te zien waarom pijn in de nek kan ontstaan ​​of kan worden overgedragen door pijn die ergens anders vandaan komt.

Degenen onder ons met fibromyalgie zouden ook een verminderde bloedstroom en / of zuurstof naar de spieren hebben. Dit kan de oorzaak zijn van veel van onze pijnen, waaronder fibro cervicale pijn.

Het kan ook het gevolg zijn van zenuwbeschadiging, een andere veel voorkomende factor die wordt aangetroffen bij mensen met fibromyalgie.

Slechte slaapgewoonten kunnen ook bijdragen aan nekpijn. Slapen in de verkeerde positie kan de nekspieren belasten.

Een studie suggereert dat een andere oorzaak van fibromyalgie-nekpijn een verkeerde uitlijning van de atlas kan zijn. De atlas is het bovenste deel van de nek en elke verkeerde uitlijning, zelfs de kleinste hoeveelheid, kan verschillende ongemakkelijke symptomen veroorzaken, met als belangrijkste symptoom nekpijn.

Fibromyalgie Nekpijnbehandeling

De volgende vraag die we moeten beantwoorden is: wat kan er gedaan worden om nekpijn te behandelen die zo vaak voorkomt bij fibromyalgie? Deze zeven fibromyalgie-opties voor nekpijnbehandeling kunnen enige verlichting bieden.

Actie

Trainen met fibromyalgie is een grote uitdaging, maar beweging is een van de beste dingen om fibro-pijn te verminderen. Zachte rekoefeningen helpen voorkomen dat uw spieren stijf en zwak worden. Inactiviteit kan de triggerpoint-pijn in de nek vergroten.

Trainen zoals Pilates of zwemmen kan voor veel mensen met fibromyalgie gunstig zijn. Zelfs eenvoudige rekoefeningen en een matige hoeveelheid activiteit en beweging gedurende de dag kunnen een lange weg gaan.

Fibromyalgie Nieuws Vandaag    deelde enkele oefeningen die specifiek kunnen helpen bij het verlichten van nekpijn:

  • Ga tegen een muur staan ​​met uitgestrekte armen. Beweeg je armen op en neer als een sneeuwengel. Beweeg langzaam om de spanning te voelen. Houd te allen tijde uw hoofd omhoog en uw rug tegen de muur. Maak een set van 10.
  • Ga zitten met je armen langs je lichaam. Verklein je schouders en laat ze drastisch los als je loslaat. De spieren kunnen trillen nadat ze zijn losgelaten. Het is slechts tijdelijk en voelt beter aan als het voorbij is.
  • Ga langzaam zitten, breng je hoofd naar je borst, til langzaam je hoofd op en verplaats het. Probeer dit in één vloeiende beweging te doen. Terwijl u dit doet, opent u langzaam uw mond zodat deze volledig open is wanneer uw hoofd naar achteren is.

Zachte massage

Massagetherapie kan nuttig zijn bij het verlichten van nekpijn. Zelfs zelfmassage-instrumenten waren nuttig voor sommige mensen.

Acupunctuur

Acupunctuur therapie is voor veel mensen een grote hulp geweest bij het behandelen van nekpijn.

Ontspan

Leren ontspannen is een kunstvorm, maar zeer nuttig. Stress leidt tot fysieke spanning, wat tot pijn leidt. Ontspanningstechnieken kunnen een grote hulp zijn bij het verminderen van pijn. Mindfulness, diep ademhalen en lichaamsscans kunnen uiterst nuttige hulpmiddelen zijn.

De tijd nemen om de dingen te doen die je leuk vindt, of om je kalm te laten voelen, kan de stress in het leven draaglijker maken. Sommigen houden van kranten maken, schilderen of kleuren, tijd doorbrengen in de natuur, spelletjes spelen, baden of puzzelen. Wat je ook vrede en vreugde brengt, maak er tijd voor!

Magnesium

Veel mensen met fibromyalgie bevatten weinig magnesium, wat onder meer resulteert in spierkrampen en zwakte. Als je magnesiumarm bent, kan het nemen van een supplement of het gebruik van magnesiumolie of spray je spieren helpen ontspannen en nekpijn verlichten.

  • Verlichting van chronische pijn
  • Fibromyalgie pijnverlichting

Actuele crème

Er zijn verschillende crèmes en zalven die kunnen worden gebruikt om pijnlijke of stijve spieren te verlichten en nekpijn te verminderen. Veel van deze producten bevatten natuurlijke pijnstillers, zoals arnica.

Medicatie

Vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals ibuprofen, naproxen of paracetamol, zijn opties waar velen naar op zoek zijn voor verlichting. Een arts kan ook een spierverslapper voorschrijven om te helpen bij ernstigere pijn.

Toen ik op sociale media contact opnam met de fibromyalgiegemeenschap, kreeg ik enkele suggesties over dingen die andere mensen hielpen bij het omgaan met nekpijn door fibromyalgie. Deze suggesties omvatten essentiële oliën, pakjes rijst die worden gebruikt voor warmtetherapie en vrij verkrijgbare pijnstillers en spierverslappers.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan om antwoorden te vinden op de vraag waarom fibromyalgie alle pijn veroorzaakt die het veroorzaakt. Zelfs als we nog niet alle antwoorden hebben, kunnen we gerust zijn in de wetenschap dat we niet alleen lijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *