Vilka är de värsta omständigheterna med fibromyalgi?

Har du någonsin undrat vad som skulle vara det värsta fallet med fibromyalgi?

Det är ju en sjukdom som drabbar alla andra.

Och det beror på att vissa människor drabbas mer än andra.

Vad är det värsta fallet av fibromyalgi?

Hur allvarligt kan det påverka ditt liv?

Och vad kan du göra för att behandla det?

Vad är fibromyalgi?

Fibromyalgi är en sjukdom som inte förstås ordentligt, kort sagt, det skapar en allmän känsla av smärta och trötthet i hela kroppen. Det finns flera möjliga förklaringar till orsaken till fibromyalgi, men ingen vet med säkerhet vilken som är korrekt. Vissa läkare tror att fibromyalgi är en autoimmun sjukdom. Det skulle innebära att kroppens immunsystem börjar attackera friska celler, sensibilisera dem och orsaka smärta vid vissa punkter i kroppen. Även om ingen vet exakt vad som orsakar fibromyalgi, är det en försvagande sjukdom som drabbar människor på många olika sätt. .

Vad händer med din kropp?

Fibromyalgi orsakar ett antal mycket olika symtom, och det varierar så mycket att inga två personer har exakt samma svar på fibromyalgi.Det vanligaste systemet hos alla fibromyalgi-patienter är dock kronisk smärta. Det finns längs 18 eller fler triggerpunkter i kroppen. De finns vanligtvis i bilaterala leder och smärtnivån kan variera för varje person. Smärtnivån kan också variera under dagen. Ett annat vanligt symptom för personer med fibromyalgi är trötthet. Fibromyalgipatienter kan ofta inte sova bra, och om de gör det, kommer de inte att vakna upp nästa dag med en vilsam känsla.

Resultatet är att personer med fibromyalgi känner något som vanligtvis kallas ”fibro dimma.” Fiber dimma är namnet på en typ av mental dimma som följer med tillståndet. Det presenteras vanligtvis som korttidsminnesförlust eller problemfokuserade problem. Slutligen kan fibromyalgi orsaka några mer ovanliga symtom. Människor med detta tillstånd har ofta irriterande tarmsyndrom, gastrointestinala problem är vanliga i personer med fibromyalgi – Det finns andra tillstånd, såsom konstant klåda, som ibland drabbar personer med fibromyalgi.

Vad är det värsta besväret med fibromyalgi?

Så om du får diagnosen undrar du antagligen hur svår fibromyalgi kan vara. Den goda nyheten är att din sjukdom inte kommer att döda dig. Men det kan fortfarande allvarligt begränsa din livskvalitet. Fibromyalgi drabbar många människor med en konstant känsla av smärta och trötthet. Så för människor som har fibromyalgi kan vardagen vara mycket svårt. Och berättelserna om personer som lider av sjukdomen i årtionden är hjärtskärande. Fibromyalgi presenterar sig generellt med några varningstecken i de tidiga stadierna. Detta är saker som kronisk trötthet och mystisk smärta på arton eller fler punkter runt kropp. Denna smärta får de flesta fibromyalgipatienter att gå till läkaren för en diagnos.

Men om du har fibromyalgi, vet du förmodligen redan hur det fungerar. Fibromyalgi går sedan in i det kroniska stadiet, där smärta och trötthet är konstant. Så här lever de flesta fibromyalgipatienter dagligen, och även om det finns behandlingar är inte alla effektiva. Och allas fibromyalgi verkar reagera annorlunda på olika mediciner. Även de mest avancerade behandlingarna kan vara helt ineffektiv för många människor. Denna typ av behandlingsresistenta tillstånd är det värsta fallet av fibromyalgi, eftersom det inte svarar på någon behandling och ofta blir värre. Men detta är ett svårt ämne att säga med säkerhet. De flesta läkare kommer att säga att fibromyalgi är inte en progressiv sjukdom för de flesta,

Kan fibromyalgi orsaka funktionshinder?

Så om du just har fått diagnosen fibromyalgi, finns det en chans att dina smärta och trötthetsnivåer börjar stabilisera sig och stanna kvar där de är, även om de i vissa dagar kommer att vara värre än andra, men i värsta fall kommer sjukdomen att bli mer smärtsam. och försvagande över tid. För människor vars situation är värst inom fibromyalgi, kommer de sannolikt att drabbas av ständig, ohanterlig smärta under hela livet. Detta leder till allvarliga problem i deras dagliga liv. De förlorar ofta sina jobb eftersom de är faktiskt fel. Smärta, konstant trötthet och fibro-dimma gör arbetet omöjligt.

Och för personer med extremt svår fibromyalgi är det till och med omöjligt att komma upp.

De kräver höga doser av smärtstillande medel, även för promenader. Och de tar höga doser av sömnläkemedel för att komma så nära en hel natts vila som möjligt.

För dem som har det mest komplicerade fallet av fibromyalgi är varje dag en fysisk kamp. Men det kan också vara en känslomässig kamp.

Kan mer komplex fibromyalgi påverka dina relationer?

Att ha svår fibromyalgi gör det svårt att upprätthålla relationer med vänner och familj.

Människor som brukade njuta av sitt företag går ibland bort eftersom deras kroniska smärta och brist på rörlighet är svåra att kontrollera. Även om det inte är rättvist, är det så folk tenderar att vara.

Att förlora några av vännerna som han hade indikerar att de inte riktigt är vänner. Men det bra är att du kommer att se vem som verkligen bryr sig om dig, för de kommer att stanna.

Dessutom är det extremt svårt känslomässigt att hantera en så allvarligt begränsad livskvalitet.

Konstant smärta kan få det att verka som att livet inte är värt att leva. Och självmord är tragiskt vanligt hos personer med svår fibromyalgi.

Det är viktigt att få hjälp om du tror att du funderar på att döda dig själv. Självmord är aldrig en bra lösning, och det att säga att “det inte slutar i smärta, det drabbar bara människor som bryr sig om dig” är mycket sant.

Fibromyalgi är en fruktansvärd sjukdom.

Och det krävs en speciell typ av mod för att motstå livet med det.

Tack för att du läste!

4 thoughts on “Vilka är de värsta omständigheterna med fibromyalgi?

 1. Hi! I could have sworn I’ve been to this blog before but
  after checking through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll
  be bookmarking and checking back frequently!

 2. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am experiencing problems with your RSS.
  I don’t know why I cannot join it. Is there anybody getting identical RSS problems?
  Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 3. Definitely imagine that that you stated. Your favourite reason seemed to be
  on the net the simplest factor to take into accout
  of. I say to you, I certainly get irked while other folks think about concerns that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top and defined out the
  entire thing without having side-effects , other folks
  can take a signal. Will probably be back to get more.
  Thank you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *