Costochondritis, orsaken till bröstsmärta hos patienter med fibromyalgi

En stor procentandel av personer med  fibromyalgi    upplever symtom som bröst- och bröstsmärta på grund av costochondritis, som är inflammationen i brosket som förenar ribborna i bröstbenet och som ofta kan misstas av hjärtproblem.

7 tidiga tecken på bröstcancer som varje flicka behöver veta

Smärta uppvisar vanligtvis dessa symtom:

  1. Bränna i revbenen.
  2. Det känns på vänster sida av bröstet.
  3. Uppträder på vänster sida av bröstbenet
  4. Är skarp, sticker eller ger en känsla av tryck
  5. Påverkar mer än en revben
  6. Det blir värre när du andas djupt eller när du hostar
  7. Det kan komma och gå och är lätt att kontrollera med god andningskontroll.
  8. Skarp, brinnande obehag i övre bröstet.
  9. Mycket lik den hjärtattack.
  10. Oregelbunden hjärtfrekvens.

När det gäller smärta i bröstet är det mest tillrådligt att söka hjälp från en specialist, eftersom det, eftersom det kan vara en kostokondrit, också kan bero på hjärtproblem.

Även om det är en sjukdom som klassificeras som godartad, är den mycket smärtsam och är en viktig orsak till bröstsmärtor. För patienter med fibromyalgi kan costochondritis bli ett kroniskt problem och svårt att övervinna.

Behandling

Om symptomen inte är så allvarliga kan du undvika aktiviteter som sätter press på det drabbade området, massera nacken och axlarna för att minska spänningarna i musklerna, undvika stress och ta ett avkopplande bad på natten innan du går till gymmet. sängen

När du upptäcker kostokondrit kan du behandla den med is eller medicinering, men följ alltid din läkares rekommendationer, eftersom applicering av kyla och värme och vissa behandlingar som utförs utan övervakning kan förändra fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *