Är antihistaminer verkligt effektiva för fibromyalgi klåda?

Klåda är bara ett av de symptom som kommer med fibromyalgi. Och om du är en av dem som lider av detta, vet du att det är både stressigt och irriterande. Det stör din sömn och hindrar dig från att göra saker du normalt skulle göra. Några hävdade att antihistaminer kan vara lösningen på fibromyalgi klåda. Men är det verkligen effektivt? Läs vidare för att ta reda på det.

Bildresultat för är antihistaminer som verkligen är effektiva för fibromyalgi klåda?

Möjliga orsaker till fibromyalgi klåda

Ingen vet verkligen den exakta orsaken till klåda i fibromyalgi. Det finns emellertid några teorier som kan förklara det:

  • Vissa människor tror att kliar har något att göra med ackumulering av tungmetaller genom kost. Enligt dem har detta också bidragit till några andra fibromyalgi symptom. En av dessa är klåda.
  • Andra hävdar dock att klåda har att göra med formgivning. Det här är en störning där din hjärna kommer att föreställa sig saker som inte är riktigt där. I det här fallet kommer det att föreställa sig en känsla av klåda, även om det inte finns någon klåda närvarande.
  • Experter inom kronisk klåda tror att överkänsliga nervfibrer som skickar fela signaler till hjärnan är orsaken till fibromyalgi kliar

Vad gör antihistaminer?

Antihistamin är en typ av läkemedel som är utformat för att blockera kroppens naturliga respons på allergi. När din kropp utsätts för allergener kommer det att börja frigöra histamin. Detta är en typ av kemikalie som kommer att uppmuntra kroppen att släppa vätska från celler. Detta kommer också att utlösa fyllig näsa och cellinflammation. Alla dessa kan leda till en känsla av klåda, vilket vanligen beror på irriterade hudceller.

Din kropps immunsystem hjälper dig att skydda dig mot farliga ämnen. Den histamin som frigörs från din kropp täpper till din näsa och andningsorganen. Men ofta slutar din kropp att frigöra histamin eftersom det misstagar ofarligt ämne som farligt. Antihistaminer blockerar kroppens frisättning av histaminer för att du ska kunna andas bekvämt och förhindra kliar.

Men eftersom fibromyalgi klåda inte sannolikt orsakas av histaminer, kan antihistaminer inte alltid fungera för att lindra fibromyalgi kliar.

Är antihistaminer verkligt effektiva för fibromyalgi klåda?

Det finns inte mycket bra recension om användningen av antihistaminer på fibromyalgi kliar. Det är således svårt att bekräfta huruvida antihistaminer är ett effektivt botemedel eller inte.

Anekdotisk information som tillhandahålls av fibromyalgi patienter säger dock att det kan vara effektivt men på begränsade sätt. Informationen föreslår också att inte alla antihistaminer är lika effektiva. Over-the-counter antihistaminer som Benadryl kan ge lite lättnad för klåda i fibromyalgi. Det är dock effektivare på natten när biverkningarna av sömnighet gör att patienterna sover bättre. Å andra sidan fann de flesta fibromyalgi patienter aktuella antihistaminer att vara mindre effektiva för att ge lättnad för kliar.

Experter tror att läkemedel som verkar på nerver som antikonvulsiva medel skulle ge bättre lättnad på fibromyalgi kliar i jämförelse med antihistaminer. Andra självhanteringsmetoder som är effektiva för att hantera fibromyalgi kliar inkluderar:

  • som att hålla huden fuktad
  • frisk och
  • Undvik droger som kan orsaka biverkningar av klåda, t.ex. aspirin
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *