Wees alert voor mensen: negeer deze dodelijke symptomen van fibromyalgie niet

Onzichtbare symptomen van fibromyalgie die je simpelweg niet kunt negeren

Fibromyalgie is een menselijke ziekte die wijdverspreide chronische pijn en een grotere reactie van pijn op druk veroorzaakt. Het treft meer dan 5 miljoen Amerikanen en de aantallen nemen toe. De aandoening veroorzaakt tal van onplezierige symptomen en wordt als een “onzichtbare ziekte” beschouwd omdat deze geen problemen aan de buitenkant veroorzaakt. De symptomen van fibromyalgie kunnen echter ernstige gevolgen hebben als ze niet worden behandeld. Om deze reden moet u letten op de symptomen van fibromyalgie die u hieronder kunt zien:

1. Pijn en gevoeligheid rond de gewrichten.

Een van de belangrijkste symptomen van fibromyalgie is pijn en gevoeligheid rond de gewrichten van het lichaam, vooral als druk wordt uitgeoefend. De pijn is echter onzichtbaar en wordt vaak verward met een andere ziekte.

2. Tintelende sensatie

Fibromyalgie kan ook een tintelend gevoel in verschillende delen van het lichaam veroorzaken als gevolg van druk op de zenuwen.

3. Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid is een van de meest bekende symptomen van fibromyalgie. Artsen geloven dat het kan worden veroorzaakt door een virale infectie die een hormonale onbalans, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Als je je de hele tijd moe voelt en je slaperig en zwak begint te voelen, negeer het dan niet, want het kan een teken zijn van fibromyalgie.

4. Uitputting

Depletie is een van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie. Patiënten met fibromyalgie lijden aan een gebrek aan slaap, wat leidt tot vermoeidheid en uitputting.

5. Stemmingswisselingen

De symptomen van stemmingswisselingen bij fibromyalgie kunnen ervoor zorgen dat je je heel slecht voelt in het ene moment en gelukkig in het andere.

6. Hormonale veranderingen

De symptomen van hormonale veranderingen van fibromyalgie hebben te maken met een extreem hoge of lage productie van hormonen als gevolg van de ziekte. Ze worden vaak onopgemerkt, maar ze moeten door een professional worden gecontroleerd zodra u ze opmerkt.

7. Zich gevoelloos voelen

Fibromyalgie veroorzaakt gevoelloosheid als gevolg van spasmen en stijve spieren. Deze gevoelloosheid kan de zenuwen irriteren en verlies van gevoel veroorzaken. Veel mensen en zelfs artsen slaan deze symptomen van fibromyalgie over of negeren het, maar u moet weten dat het een symptoom van fibromyalgie kan zijn.

8. depressie

Depressie is een ander symptoom van fibromyalgie dat angst en hoofdpijn kan veroorzaken. Het is een van de belangrijkste symptomen van de aandoening en moet eerder eerder dan later worden aangepakt.

9. pijnlijke botten

Patiënten hebben botpijn gemeld als een van de symptomen van fibromyalgie. De pijn en gevoeligheid in de botten worden veroorzaakt door een onderbreking van de bloedtoevoer veroorzaakt door de aandoening. Pijn in de botten kan ervoor zorgen dat je niet in slaap kunt vallen en zal zeker ook je mobiliteit beïnvloeden.

10. Storende nachtmerries

Hoewel het gebruikelijk is voor sommige mensen, kunnen nachtmerries vaak optreden als gevolg van fibromyalgie. Je kunt heel levendige en verontrustende dromen ervaren en je zult zeker moeite hebben met slapen. De aandoening kan ook hypersomnie of overmatige slaap veroorzaken, dit zijn de symptomen van fibromyalgie.

11. Onvermogen om zichzelf te uiten

Sommige patiënten met fibromyalgie kunnen zich niet uitdrukken door de juiste woorden en zijn geneigd om namen en gezichten te vergeten. U kunt ook problemen ondervinden met de symptomen van fibromyalgie volgens de aanwijzingen en de richting verliezen. Sommige patiënten hebben ook kortetermijngeheugenverlies ervaren.

12. Overgevoeligheid.

Fibromyalgie kan de gevoeligheid voor geuren, licht en harde geluiden verhogen. U kunt ook last hebben van alcoholintolerantie en gevoeligheid voor sommige voedingsmiddelen.

13. Moeilijke aanpak

Moeilijke symptomen van fibromyalgie-aanpak De aandoening maakt het echt moeilijk om zich te concentreren en kan zichtproblemen en blinde vlekken veroorzaken.

14. Angst

Angst wordt vaak geassocieerd met fibromyalgie en moet niet worden genegeerd. Het wordt meestal genegeerd en wordt niet beschouwd als gerelateerd aan fibromyalgie, maar u moet een arts raadplegen om de ware oorzaak te achterhalen.

15. duizeligheid

Fibromyalgie kan duizeligheid en gevoelloosheid veroorzaken, wat uw mobiliteit kan beschadigen en kan doen vallen.

16. Verwarde mentale toestand

Door de aandoening raak je vaker in de war dan eerst, je vergeet misschien wie je bent en wat je doet.

17. Onhandigheid

Je bent je er misschien niet van bewust, maar onhandigheid is een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie, vooral als het gepaard gaat met het gevoel van lethargisch en lui.

18. Krampen

Vrouwen die last hebben van fibromyalgie kunnen kramp door het hele lichaam krijgen. Zelfs als ze niet worden veroorzaakt door de aandoening, moeten de krampen worden gecontroleerd door een professional.

19. zwakte

Fibromyalgie heeft de neiging om mensen in de loop van de tijd te verzwakken, naast het veroorzaken van vele andere problemen.

20. Geheugenverlies

Als u aan de ziekte lijdt, kunt u geheugenverlies ervaren en dingen vaker dan voorheen vergeten.

21. Chronische hoofdpijn

Fibromyalgie kan ernstige hoofdpijn en migraine veroorzaken.

22. IBS (Prikkelbare darmsyndroom)

IBS is een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie en kan buikpijn, diarree, misselijkheid en andere spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *