Hvordan fuktighet påvirker fibromyalgi pasienter

Fibromyalgi er mest kjent for smerte, tretthet og ubehag det forårsaker en person, og flere faktorer kan øke risikoen for å ha det eller øke smerten. Mange pasienter har rapportert at de blir utsatt for forskjellige typer vær, gjør dem mer smerte.

For eksempel, å være ute på en solrik dag, eller hvis det regner, eller om dagen er for kald, kan alle påvirke noen med fibromyalgi. Enhver mulig forandring kan forårsake en effekt; Selv om du er i en bank eller en butikk med air condition på for lavt, kan en fibromyalgi pasient føles ganske dårlig. Vitenskapelig er det vist at været; Press, høyde, fuktighet og tyngdekraften kan gjøre endringer i muskler, og vevet forårsaker ulike reaksjoner mellom varmt og kaldt. 

De rapporterte problemene sa at å være i kontroll over situasjonen er nøkkelen til ikke å la været påvirke en pasient. Det er bedre å si at det å være i mer nøytralt eller friskt vær er best for å unngå økt smerte. Mange har sagt at de måtte bytte plass på grunn av klimaforhold, fordi ekstremvær gjør det vanskelig å håndtere fibromyalgi. Det er vanskelig å flytte for noen pasienter, for eksempel fordi de liker mer å være i kaldt vær enn i et varmt miljø.

De kan ikke stå smerten, så det er ikke et annet alternativ. Den motstridende delen er at enkelte studier fant noen forhold mellom fibromyalgi og været, men den bekymringsfulle delen er at folk føler det, men en senere undersøkelse viser at været kan være en av betingelsene som øker smerte og andre symptomer som tretthet, muskelsmerter, dårlig søvn og hodepine. Dette er hva forskjellige værforhold gjør mot kroppen.

Virkninger av fuktighet på fibromyalgi

Fuktighet er tilstedeværelsen av vanndamp i luften. Så det gir mye mening når de sier at det påvirker mennesker med fibromyalgi fordi fuktighet gjør det vanskelig for kroppen å kjøle seg ned, og det gjør tøffe omgivelser. Når det er lavt, rapporterer pasientene at de har mer hodepine, stivhet, utbredt smerte og bluss.

Folk som har fibromyalgi er forstyrret på grunn av ulike naturlige faktorer. Noen av faktorene kan være en forstyrrelse i værforholdene. Begge for mye av kulde og for mye varme kan utløse eller øke smerte symptomene i fibromyalgi. Endring i lufttrykk kan betraktes som en av grunnene til at folk opplever forandring i smerte symptomer. Det er ikke nødvendigvis tilfelle at bare personer med fibromyalgi vil ha problemer når fuktighetsnivået er høyt i atmosfæren.

Det er også mennesker med andre problemer som astma, allergier og andre luftveisproblemer som finner fuktighet vanskelig å håndtere. Når absolutt fuktighet i luften er lav, opplever personer med fibromyalgi noen av problemene som hodepine, tretthet, utbredt smerte i kroppsdeler, stivhet etc. I noen sjeldne tilfeller er også pustevansker sett.

Hvordan minimere de negative effektene av å endre årstider

Det mest synlige tilbudet er å finne et sted der været er mildt året rundt og skift der. Eller kanskje bryte opp året, bo på ett sted for vår og sommer, og bor et annet sted for høsten og vinteren. Det er imidlertid ikke en praktisk løsning for mange av oss.

Så vi ser at alt som gjør kroppen forandre for ekstern og ekstrem tilstand er de som forårsaker mer trøbbel for folk med fibromyalgi. De beste alternativene er alltid å være i en veldig temperert og komfortabel sone der du hele tiden kan styre de forskjellige situasjonene. Hydrering er en viktig vane for alle. Drikk mye vann og mengden avhenger av hvor du bor, hvis du bor i varmere områder, vil du trenge mer vann.

Gjør det kontinuerlig, og det spiller ingen rolle om du ikke føler deg tørst, gjør det uansett. Ikke drikk alkohol, det er det, unngå kalde drikker og de med en stor mengde sukker. Du må drikke vann før, under og etter hver hard aktivitet du gjør, og vi gjør øvelse er også veldig viktig.

Ha alltid en flaske vann ved siden av deg. Bruk behagelige og kule klær. Ta flere kalde dusjer om dagen. Hvis du har råd til et klimaanlegg, ikke tvil om det, kjøp det.

Gå bading, og hvis du er i smerte, er det en god ide å bruke klær i henhold til været. Hvis du er i et varmt vær, prøv å bruke lyse klær og lyse farger – alt laget av lett og friskt stoff. Prøv å bære shorts og t-skjorter. Hvis du er i et kaldt miljø, bruk jakker, lange bukser og hansker om nødvendig, og bruk noe på hodet ditt. Ta lange turer for å puste frisk luft, og det er en god ide å ta turer om natten.

Vær forsiktig med hvor du er, og unngå risikoer. Det er veldig viktig å legge merke til hva som påvirker deg, hvor du bor, ditt hjem og din by, hva er rundt deg. Se etter stedene du tror du kan ha et bedre liv og et bedre forhold til fibromyalgi. Forebygging er alltid en stor nøkkel til å kjempe tilbake. Virkningene av forandring i været er ikke identifisert helt.

Forskere jobber kontinuerlig med dette for å identifisere den nøyaktige grunnen og måtene til å håndtere problemene. Det er helt avhengig av en person som folk som har problemer med kulde, vil finne varme for å være komfortabel, folk som har problemer med varme vil finne seg kalde å være komfortable. Innstillingene endres fra person til person.

Loading...

90 thoughts on “Hvordan fuktighet påvirker fibromyalgi pasienter

 1. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it
  can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.
  My iPad is now destroyed and she has 83 views.
  I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 2. Hi would you mind letting me know which web host you’re using?

  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and
  I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you recommend a good internet hosting provider at a
  reasonable price? Many thanks, I appreciate it!

 3. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I
  was curious about your situation; many of us have created some nice
  methods and we are looking to trade strategies
  with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 4. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?

  My website has a lot of unique content I’ve either created myself or
  outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over
  the internet without my permission. Do you know any methods to help stop content from being stolen? I’d really appreciate it.

 5. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 6. Good day very cool blog!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds also?
  I’m happy to seek out so many helpful info here in the publish, we need work out extra strategies on this
  regard, thanks for sharing. . . . . .

 7. Its like you read my mind! You seem to know a lot
  about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a
  few pics to drive the message home a little bit, but other than that,
  this is wonderful blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

 8. Hey! I just wanted to ask if you ever have any issues
  with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data
  backup. Do you have any methods to stop hackers?

 9. Pretty section of content. I just stumbled upon your
  blog and in accession capital to assert that I acquire
  in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 10. If you are going for best contents like myself, only go to see this web site everyday
  for the reason that it provides quality contents, thanks

 11. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site offered us with valuable information to work on. You’ve performed a
  formidable process and our entire neighborhood shall be grateful to you.

 12. What i do not realize is in fact how you’re no longer really a lot
  more smartly-appreciated than you may be now.
  You’re so intelligent. You understand therefore considerably with regards
  to this topic, made me for my part believe it from so many varied angles.

  Its like women and men don’t seem to be involved until it is something to do with Woman gaga!
  Your personal stuffs nice. All the time deal with it up!

 13. My brother suggested I might like this blog. He was entirely right.

  This post actually made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this info!

  Thanks!

 14. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.

  When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, great blog!

 15. Hello, Neat post. There’s a problem along with your site in web explorer, might test this?
  IE still is the market chief and a big portion of other
  people will miss your fantastic writing due to this problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *