Fibromyalgi denne sykdommen som gjør vondt overalt

Mange lider av det. Til tross for besøk til legen, ser den generelle tilstanden ikke ut til å bli bedre. Pasienter føler det samme: en tilstand av kronisk muskel smerte som strekker seg til mer eller mindre alle deler av kroppen og manifesteres av asteni og permanent tretthet med store søvnforstyrrelser. Er det fibromyalgi?

Fibromyalgi, også kalt diffus idiopatisk eller polyalgisk syndrom, SPID er en psykosomatisk sykdom som forårsaker utbredt smerte hos pasienter: de har dårlig … overalt. Denne sykdommen forekommer hos mennesker mellom 30 og 60 år, men for det meste rundt 45 år, påvirker 2-6% av befolkningen i industrialiserte land, med overvekt av kvinner (80% kvinner).

Flere årsaker … involvert

De genetiske faktorene kan nevnes: Folk som lider av fibromyalgi, har ofte noen i familien som har opplevd det samme problemet. Man kan også anta en anomali i sentralnervesystemet, med lavere frekvenser av nevrotransmittere, som serotonin hos pasienter. De inkluderer også muligheten for en metabolsk forstyrrelse av substans P som fører til overføring av nociceptive nerveimpulser, noe som øker følsomheten for smerte. Infeksiøse faktorer, som for eksempel hepatitt B eller C-virus, kan også være årsaken til dette syndromet. På den annen side er også psykologiske problemer, spesielt patologisk stress, angst og depresjon, involvert. endelig,

Smerter, søvnforstyrrelser, kronisk tretthet.

Fibromyalgi kan betraktes som en smertepersonsforstyrrelse, med nedsatt smertegrense og mangel på evne til å takle smerte. Klinisk manifesterer den seg som diffus, overveiende muskelsmerter forbundet med kronisk tretthet og søvnforstyrrelser. Diffus muskelsmerter påvirker visse områder i kroppen som er svært smertefulle og involverer en muskulær sammentrekning, som starter med nakke, skuldre og så til og med berører rygg, bryst og armer for endelig å nå bena.

Pasienten føler ofte at de smertefulle områdene er hovne. Intense hodepine og migrene er noen ganger forbundet med SPID, så vel som med irritabel tarmsyndrom (forstoppelse, magesmerter, flatulens …). Det er også vanskeligheter med å konsentrere seg om disse pasientene og ofte depresjon og angst eller hos en tredjedel av pasientene.

Når det gjelder den medisinske diagnosen, utføres den i samsvar med kriteriene fastsatt av American College of Rheumatology utviklet i 1990. For å opprettholde diagnosen fibromyalgi, må du delta i en generalisert muskelsmerter klinisk historie i 3 måneder, samt i evalueringen Klinisk av pasienten med 11 smertefulle punkter i 18 karakteristiske punkter av sykdommen.

Advarsel: Forverrende faktorer!

Traumer, stress, emosjonelle sjokk, andre somatiske sykdommer (diabetes, infeksjon …), støy, promiskuitet, fysisk anstrengelse, kulde, fuktighet, varme, noen stressende samtaler, mangel på søvn … Alt dette kan føre til en krise av fibromyalgi.

Fibromyalgi er ikke en alvorlig sykdom i vitale planet, noe som ikke forårsaker store helseproblemer, men er kronisk og ofte resistent mot medisinsk behandling. Det kan få familiekonsekvenser for paret og familien som familiespenninger. Det kan også høres om arbeid med høy grad av fravær og manglende evne til å konsentrere seg, noe som kan redusere ytelsen.

occipital

La oss unngå det!

Når det gjelder forebygging, er det i hovedsak basert på undersøkelse av angst, kroniske eller depressive tilstander hos pasienter med kronisk diffus smerte, hovedsakelig muskelsmerter. En behandling er nødvendig for å unngå kroniske smerter og å unngå å installere den onde sirkelen.

Behandling, en ekte hodepine.

“Behandlingen er veldig vanskelig og er dårlig kodifisert,” sier spesialisten. Analgetika (med 3 nivåer av WHO) og antiinflammatoriske legemidler som brukes alene er ofte ineffektive alene. Til slutt kan den brukes som antidepressiva eller antikonvulsive midler i stedet for dets analgetiske effekter i sentralnervesystemet. Og som et antidepressivt middel, kan de i tricykliske familien som er svært effektive mot søvnmangel, redusere smerte og forbedre livskvaliteten. Andre antidepressiva er også effektive som selektive inhibitorer av serotoninopptak (som synes å være involvert i patofysiologien av fibromyalgi).

“Eglology glosa, begrepet fibromyalgi kommer fra latinsk fiber” (fiber), den gamle greske “myos” eller muskel og den greske “algos” som er smerte.

Anxiolytika kan også brukes til effektivitet i søvn. Spesielt kan benzodiazepiner foreskrives, men dette kan føre til avhengighet og avhengighet. Andre behandlinger inkluderer muskelavslappende midler som thiocolicosis, som virker i muskelkontraksjon. Endelig kan hypnotika brukes til gjenopprettende effekt av søvnforstyrrelser. Spesiell betydning for psykologisk støtte til disse pasientene av en psykolog eller psykiater. Noen leger foreslår et balansert kosthold, dumping av stimulanter som tobakk og alkohol og bruk av homeopati. Balneoterapi øvelser og fysioterapi programmer, inkludert aerobic øvelser,

Loading...

61 thoughts on “Fibromyalgi denne sykdommen som gjør vondt overalt

 1. Aw, this was a very nice post. Taking the time and actual effort to create a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and don’t manage to
  get nearly anything done.

 2. Magnificent web site. Lots of helpful information here.

  I am sending it to several pals ans additionally sharing in delicious.
  And of course, thanks in your effort!

 3. Simply wish to say your article is as astonishing.
  The clarity to your publish is just excellent and that i can suppose
  you are knowledgeable in this subject. Well together with your permission let me to snatch
  your RSS feed to stay up to date with impending post.

  Thank you one million and please continue the rewarding
  work.

 4. Hi, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of
  your ideas!!

 5. This design is spectacular! You obviously know how to keep a reader entertained.

  Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 6. Wow, wonderful blog format! How long have you
  ever been running a blog for? you make blogging glance easy.
  The overall look of your web site is magnificent, as well as the content material!

 7. Hi, I do believe this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I may return yet
  again since I book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 8. I’ve learn some excellent stuff here. Certainly value bookmarking for
  revisiting. I surprise how a lot effort you place to create the sort of wonderful
  informative website.

 9. I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this
  post is written by him as nobody else know such detailed about my
  difficulty. You are wonderful! Thanks!

 10. I am really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any
  web browser compatibility problems? A small number of my blog visitors have complained
  about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome.
  Do you have any suggestions to help fix this issue?

 11. After going over a handful of the blog articles on your
  blog, I seriously appreciate your technique of blogging.

  I saved it to my bookmark site list and will be checking back
  in the near future. Please check out my website as well and let me
  know your opinion.

 12. You can definitely see your enthusiasm within the work
  you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say
  how they believe. Always follow your heart.

 13. Currently it appears like Expression Engine is the preferred blogging platform out
  there right now. (from what I’ve read) Is that what you
  are using on your blog?

 14. This is very attention-grabbing, You are an overly skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to in search of
  extra of your magnificent post. Also, I have shared your site in my social networks

 15. hello!,I love your writing so a lot! proportion we keep in touch more about your post on AOL?

  I require an expert in this house to resolve my problem.
  May be that is you! Having a look forward to see you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *