Fibromyalgi denne sykdommen som gjør vondt overalt

Mange lider av det. Til tross for besøk til legen, ser den generelle tilstanden ikke ut til å bli bedre. Pasienter føler det samme: en tilstand av kronisk muskel smerte som strekker seg til mer eller mindre alle deler av kroppen og manifesteres av asteni og permanent tretthet med store søvnforstyrrelser. Er det fibromyalgi?

Fibromyalgi, også kalt diffus idiopatisk eller polyalgisk syndrom, SPID er en psykosomatisk sykdom som forårsaker utbredt smerte hos pasienter: de har dårlig … overalt. Denne sykdommen forekommer hos mennesker mellom 30 og 60 år, men for det meste rundt 45 år, påvirker 2-6% av befolkningen i industrialiserte land, med overvekt av kvinner (80% kvinner).

Flere årsaker … involvert

De genetiske faktorene kan nevnes: Folk som lider av fibromyalgi, har ofte noen i familien som har opplevd det samme problemet. Man kan også anta en anomali i sentralnervesystemet, med lavere frekvenser av nevrotransmittere, som serotonin hos pasienter. De inkluderer også muligheten for en metabolsk forstyrrelse av substans P som fører til overføring av nociceptive nerveimpulser, noe som øker følsomheten for smerte. Infeksiøse faktorer, som for eksempel hepatitt B eller C-virus, kan også være årsaken til dette syndromet. På den annen side er også psykologiske problemer, spesielt patologisk stress, angst og depresjon, involvert. endelig,

Smerter, søvnforstyrrelser, kronisk tretthet.

Fibromyalgi kan betraktes som en smertepersonsforstyrrelse, med nedsatt smertegrense og mangel på evne til å takle smerte. Klinisk manifesterer den seg som diffus, overveiende muskelsmerter forbundet med kronisk tretthet og søvnforstyrrelser. Diffus muskelsmerter påvirker visse områder i kroppen som er svært smertefulle og involverer en muskulær sammentrekning, som starter med nakke, skuldre og så til og med berører rygg, bryst og armer for endelig å nå bena.

Pasienten føler ofte at de smertefulle områdene er hovne. Intense hodepine og migrene er noen ganger forbundet med SPID, så vel som med irritabel tarmsyndrom (forstoppelse, magesmerter, flatulens …). Det er også vanskeligheter med å konsentrere seg om disse pasientene og ofte depresjon og angst eller hos en tredjedel av pasientene.

Når det gjelder den medisinske diagnosen, utføres den i samsvar med kriteriene fastsatt av American College of Rheumatology utviklet i 1990. For å opprettholde diagnosen fibromyalgi, må du delta i en generalisert muskelsmerter klinisk historie i 3 måneder, samt i evalueringen Klinisk av pasienten med 11 smertefulle punkter i 18 karakteristiske punkter av sykdommen.

Advarsel: Forverrende faktorer!

Traumer, stress, emosjonelle sjokk, andre somatiske sykdommer (diabetes, infeksjon …), støy, promiskuitet, fysisk anstrengelse, kulde, fuktighet, varme, noen stressende samtaler, mangel på søvn … Alt dette kan føre til en krise av fibromyalgi.

Fibromyalgi er ikke en alvorlig sykdom i vitale planet, noe som ikke forårsaker store helseproblemer, men er kronisk og ofte resistent mot medisinsk behandling. Det kan få familiekonsekvenser for paret og familien som familiespenninger. Det kan også høres om arbeid med høy grad av fravær og manglende evne til å konsentrere seg, noe som kan redusere ytelsen.

occipital

La oss unngå det!

Når det gjelder forebygging, er det i hovedsak basert på undersøkelse av angst, kroniske eller depressive tilstander hos pasienter med kronisk diffus smerte, hovedsakelig muskelsmerter. En behandling er nødvendig for å unngå kroniske smerter og å unngå å installere den onde sirkelen.

Behandling, en ekte hodepine.

“Behandlingen er veldig vanskelig og er dårlig kodifisert,” sier spesialisten. Analgetika (med 3 nivåer av WHO) og antiinflammatoriske legemidler som brukes alene er ofte ineffektive alene. Til slutt kan den brukes som antidepressiva eller antikonvulsive midler i stedet for dets analgetiske effekter i sentralnervesystemet. Og som et antidepressivt middel, kan de i tricykliske familien som er svært effektive mot søvnmangel, redusere smerte og forbedre livskvaliteten. Andre antidepressiva er også effektive som selektive inhibitorer av serotoninopptak (som synes å være involvert i patofysiologien av fibromyalgi).

“Eglology glosa, begrepet fibromyalgi kommer fra latinsk fiber” (fiber), den gamle greske “myos” eller muskel og den greske “algos” som er smerte.

Anxiolytika kan også brukes til effektivitet i søvn. Spesielt kan benzodiazepiner foreskrives, men dette kan føre til avhengighet og avhengighet. Andre behandlinger inkluderer muskelavslappende midler som thiocolicosis, som virker i muskelkontraksjon. Endelig kan hypnotika brukes til gjenopprettende effekt av søvnforstyrrelser. Spesiell betydning for psykologisk støtte til disse pasientene av en psykolog eller psykiater. Noen leger foreslår et balansert kosthold, dumping av stimulanter som tobakk og alkohol og bruk av homeopati. Balneoterapi øvelser og fysioterapi programmer, inkludert aerobic øvelser,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *