PLUTSELIG OG UVENTET DØD HOS PASIENTER MED KRONISK SMERTE OG FIBROMYALGI

Von Forest Tennant, MD, DrPH

En pasient med alvorlig kronisk smerte kan oppleve plutselige og uventede dødsfall, og den terminale hendelsen kan ikke være relatert til medisinsk behandling. Heldigvis er plutselig død hos pasienter med smerte ikke så hyppig som i de senere år, sannsynligvis på grunn av bedre tilgang til minst en del behandling. Det er imidlertid fortsatt en plutselig død, og fagpersoner må vite hvordan man identifiserer en “høyrisikopasient”.

Uventet plutselig død på grunn av alvorlig smerte blir knapt verdsatt, da mange observatører fremdeles ser alvorlig smerte som en ufarlig plage snarere enn en potensiell fysiologisk katastrofe. I mange tilfeller, umiddelbart før døden, informerer pasienten familien at de føler seg sykere enn vanlig og kan hentes lettelse fra sengen eller sofaen. Dessverre vekker noen av disse pasientene ikke opp. Andre pasienter dør uten varsel under søvn eller har kollapset på gulvet. Den aggressive toksikologien til moderne medisin og rettsmedisinske praksis etter døden har ført til dårlig forståelse av risikoen for død fra smerte. I noen tilfeller døde en pasient av smerte,

Til dels er denne artikkelen ment å trekke oppmerksomhet på at oppdagelsen av narkotika som er utsatt for misbruk ved obduksjon, ikke nødvendigvis betyr at stoffene har resultert i døden. Faktisk kan narkotika ha utsatt døden. Noen leger har blitt falskt anklaget for å forårsake dødsfall på grunn av overdreven rusbehandling, selv om utilstrekkelig behandling av smerten kan ha resultert i døden. I tillegg er opioidblodnivåene oppdaget ved obduksjon av en plutselig avdøde pasient feilaktig antatt å være en utilsiktet overdose, siden patologen ikke vet 1Klikk her for å besøke butikken og lære mer …

Her er mekanismer for plutselig og uventet død hos pasienter med smerte og noen beskyttende tiltak som utøvere må ta for å unngå å bli falskt anklaget for å forårsake en plutselig og uventet død. Viktigst er det her noen kliniske tips for å identifisere pasienter med kronisk smerte som er i fare for plutselig og uventet død, slik at de mest aggressive smertebehandlingene kan behandles.

En kort historie Anecdote
Som senior medisinsk student ved University of Kansas i begynnelsen av 1960-tallet ble jeg bedt om å ta med en landlig pre-doktorgrad med en lege fra innlandet. En dag da vi gjorde rundene til distriktets sykehjem, hørte jeg en bondekone forklare, “smerten drepte moren min i går.” Siden da har jeg hørt flere ganger at smerten har drept en elsket. Det blir ofte nevnt i folklore at folk dør “i smerte” og “i smerte”. Det er imidlertid lite skriftlig informasjon om disse hendelsene.

I de første årene av smertepraksis, som begynte i 1975, hadde jeg flere pasienter som døde plutselig og uventet. Dette skjer sjelden med meg i dag som jeg har lært å “vente på det uventede” og finne ut hvilke pasienter som er i fare for plutselig død. I de senere år har jeg analysert flere saker av rettssaker og forsømmelse av en plutselig og uventet død hos pasienter med kronisk smerte. I noen av disse tilfellene ble legene anklaget for å ha foreskrevet for mye eller for lite og forårsaket en plutselig og uventet død, selv om pasienten hadde tatt stabiliserte doser av opioider og andre medisiner i lang tid. I tillegg viste obduksjonen ingen tegn på lungeødem (et signal overdose og respirasjonsdepresjon definert). I tilfeller der legen ble feilaktig anklaget,

Scenario og forårsake
uventede dødsfall hos pasienter med kronisk smerte oppstår vanligvis hjemme. Noen ganger er døden i et sykehus eller detox sentrum. Historien til disse pasientene er ganske typisk. De fleste er for syke til å forlate sine hjem og tilbringe mye tid i sengen eller på sofaen. Døden oppstår vanligvis mens du sover eller når pasienten kommer opp for å bruke på badet. I noen tilfeller rapporterer familien at pasienten har brukt for mye tid på badet før sammenbrudd og død. Imidlertid kan plutselig og uventet død oppstå når som helst, hvor som helst, som smertepatienter som døde uventet og ble plutselig funnet på jobb eller i bilen.

I de fleste tilfeller er koronar spasmer og / eller hjertearytmier som fører til hjertestans eller asystol, den åpenbare dødsårsaken, fordi ingen makroskopisk patologi som er konsistent med obduksjon, er funnet. 2-5   Umiddelbar hjertestans synes å være ansvarlig for den plutselige kollapsen eller døden under søvnen. Forstoppelse og anstrengelse i stolen kan muligens føre til tarmbevegelser, ettersom noen pasienter dør med smerte under avføring. Akutt sepsis på grunn av adrenal insuffisiens og immunosuppresjon kan være ansvarlig for noen plutselige dødsfall.

Bildetall for plutselig og uventet død hos pasienter med kronisk smerte

To mekanismer med hjertedød
Sterk smerte er en forferdelig byrde. 6,7   Akutte kriser av akutt eller kronisk smerte fører til hypothalamus-hypofyse-binyre-akse, glukokortikoider (kortisol, pregnenolon) og katekolaminer produsert (adrenalin og noradrenalin) for å begrense den spenning biologisk. 8,9  katekolaminer har en direkte og sterk stimulering effekt på det kardiovaskulære system og føre til alvorlig takykardi og hypertensjon. 10 Ofte kan pulsene øke til over 100 slag per minutt og mer enn 130 slag per minutt. Blodtrykket kan være mer enn 200 mmHg systolisk og være mer enn 120 mm Hg diastolisk. I tillegg til frigjøring av katekolaminer adrenal smerte årsak hyperaktivitet av det autonome og sympatiske nervesystem, noe som ytterligere stimulerer katekolamin-fremkalt takykardi og hypertensjon. Fysiske tegn på autonom og sympatisk hyperaktivitet, i tillegg til takykardi og hypertensjon mydriasis inkluderer (utvidede pupiller), svette, vasokonstriksjon i kaldt ekstremiteter, hyperrefleksi, hypertermi, kvalme, diaré og oppkast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *