PLÖTSLIG OCH OVÄNTAD DÖD HOS PATIENTER MED KRONISK SMÄRTA OCH FIBROMYALGI

Von Forest Tennant, MD, DrPH

En patient med svår kronisk smärta kan uppleva plötsliga och oväntade dödsfall, och den terminala händelsen kan inte vara relaterad till medicinsk behandling. Lyckligtvis är plötslig död hos patienter med smärta inte lika ofta som de senaste åren, troligen på grund av bättre tillgång till åtminstone viss behandling. Det är dock fortfarande en plötslig död och yrkesverksamma behöver veta hur man identifierar en “högriskpatient”.

Unerwarteter plötzlicher Tod aufgrund schwerer Schmerzen wird kaum gewürdigt, da viele Beobachter schwere Schmerzen immer noch als harmloses Ärgernis betrachten und nicht als potenzielle physiologische Katastrophe. In vielen Fällen, kurz vor dem Tod, informiert der Patient die Familie, dass sie sich kranker fühlen als üblich und sich vom Bett oder vom Sofa Erleichterung holen lassen. Leider wachen einige dieser Patienten nicht auf. Andere Patienten sterben während des Schlafes ohne Warnung oder sind auf dem Boden zusammengebrochen. Die aggressive Toxikologie der modernen Medizin und die forensischen Verfahren nach dem Tode führten zu einem schlechten Verständnis der Gefahr des Todes von Schmerz. In einigen Fällen starb ein Patient mit Schmerzen, der ordnungsgemäß mit einer Opioid- oder anderen Überdosierung oder einem potenziellen Missbrauchsarzt behandelt wurde, plötzlich und unerwartet.

Denna artikel kommer att göra några påpekade att upptäckten av läkemedel som kan missbruk vid obduktion, inte nödvändigtvis betyda att droger har lett till döden. I själva verket kan droger ha skjutit upp döden. Vissa läkare har felaktigt anklagad för att orsaka dödsfall på grund av överdriven behandling läkemedel, även om bristande behandling av smärta kan ha lett till döden. Dessutom observerades vid obduktion av en plötsligt avlidna patienter opioid blodnivåer av misstag anses oavsiktlig överdos, som patologen inte vet 1Klicka här för att besöka butiken och lära dig mer …

Här är mekanismerna för plötslig och oväntad död hos patienter med smärta och vissa skyddsåtgärder som utövare måste vidta för att undvika falsk anklagelse för att orsaka plötslig och oväntad död. Viktigast är här några kliniska tips som hjälper till att identifiera patienter med kronisk smärta som riskerar plötslig och oväntad död, så att de mest aggressiva smärtbehandlingarna kan behandlas.

En kort historia Anecdote
Som senior medicinsk student vid University of Kansas i början av 1960-talet blev jag ombedd att ta med en landsbygdsfördoktorat med en läkare från inlandet. En dag när vi gjorde rundorna till distriktets vårdhem, hörde jag en bondehustru förklara, “smärtan dödade min mamma i natt.” Sedan dess har jag hört upprepade gånger att smärtan har dödat en älskad. Det nämns ofta i folklore att människor dör “i smärta” och “i smärta”. Det finns dock lite skriftlig information om dessa händelser.

Under de första åren av min smärta, som började 1975, hade jag flera patienter som plötsligt och oväntat dog. Detta händer sällan hos mig idag, som jag har lärt mig att “vänta på det oväntade” och ta reda på vilka patienter som riskerar plötslig död. Under senare år har jag analyserat flera fall av rättstvister och försummelse av plötslig och oväntad död hos patienter med kronisk smärta. I några av dessa fall anklagades läkare för att ha förskrivit för mycket eller för lite och orsakade en plötslig och oväntad död, trots att patienten hade tagit stabiliserade doser av opioider och andra läkemedel under lång tid. Dessutom visade obduktionen inga tecken på lungödem (en signal överdosering och respirationsdepression definierad). I de fall då läkaren felaktigt anklagades,

Scenario och orsaka
oförutsedda dödsfall hos patienter med kronisk smärta uppträder vanligtvis hemma. Ibland är döden i ett sjukhus eller detoxcenter. Historien om dessa patienter är ganska typisk. De flesta är för illa att lämna sina hem och spendera mycket tid i sängen eller på soffan. Döden uppträder vanligtvis vid sömn eller när patienten kommer upp för att använda badrummet. I vissa fall rapporterar familjen att patienten spenderade en hel del tid i badrummet före kollaps och död. Dock kan plötslig och oväntad död uppkomma när som helst, var som helst, till exempel smärtpatienter som dog oväntat och plötsligt hittades på jobbet eller i bilen.

I de flesta fall är koronar spasmer och / eller hjärtarytmier som leder till hjärtstopp eller asystol den uppenbara dödsorsaken eftersom ingen makroskopisk patologi som är konsekvent med obduktion har hittats. 2-5   Omedelbar hjärtstillestånd verkar vara ansvarig för plötslig kollaps eller död under sömnen. Förstoppning och ansträngning i stolen kan eventuellt orsaka tarmrörelser, som vissa patienter dör med smärta under tarmrörelserna. Akut sepsis på grund av binjurinsufficiens och immunosuppression kan vara ansvarig för några plötsliga dödsfall.

Bildresultat för plötslig och oväntad död hos patienter med kronisk smärta

Två mekanismer med hjärtdöd
Svår smärta är en fruktansvärd börda. 6.7   Akuta kriser av akut eller kronisk smärta leder till hypotalamus-hypofys-binjure-axeln, glukokortikoider (kortisol, pregnenolon) och katekolaminer som produceras (adrenalin och noradrenalin) för att begränsa stress biologiskt. 8,9  katekolaminer har en direkt och stark stimulans effekt på hjärt-kärlsystemet och leda till svår takykardi och hypertoni. 10 Ofta kan pulsfrekvensen öka till över 100 slag per minut och mer än 130 slag per minut. Blodtrycket kan vara mer än 200 mmHg systoliskt och mer än 120 mmHg diastoliskt. Utöver frisättningen av adrenal katekolaminer smärta orsakar hyperaktivitet av det autonoma och sympatiska nervsystemet, vilket ytterligare stimulerar katekolamin-inducerad takykardi och hypertoni. Fysiska tecken på autonom och sympatisk hyperaktivitet, förutom takykardi och hypertoni mydriasis inkluderar (vidgade pupiller), svettningar, vasokonstriktion i kallt extremiteter, hyperreflexi, hypertermi, illamående, diarré och kräkningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *