Lady Gaga irritert av folk som ikke tror hennes fibromyalgi er ekte

Lady Gaga blir irritert at kritikerne ikke tror at hennes kamp med fibromyalgi er ekte.

The  Born This Way  hitmaker anerkjente offentligheten diagnosen, som kan føre til tretthet, alvorlig muskel smerte, og minne og humør problemer, i fjor.

Gaga forklarer at hennes tilstand blir verre av andre psykiske og fysiske problemer hun sliter med, og hun ønsker at folk vil være mer forståelse for helseproblemene og hvor vanskelig de skal håndtere. 

“Jeg blir så irritert med folk som ikke tror at fibromyalgi er ekte,” forteller hun til  Vogue  magazine. “For meg, og jeg tror for mange andre, det er egentlig en syklon av angst, depresjon, PTSD (posttraumatisk stresslidelse), traumer og panikklidelse – som alle sender nervesystemet til overdrive, og da har du smerte i nervene som et resultat.”

“Folk må være mer medfølende,” legger hun til. “Kronisk smerte er ingen vits. Og det er hver dag å våkne opp uten å vite hvordan du skal føle. “

'Kronisk smerte er ingen vits.  Og det er hver dag å våkne opp uten å vite hvordan du skal føle, sier Lady Gaga.
VITTORIO ZUNINO CELOTTO / GETTY IMAGES’Kronisk smerte er ingen vits. Og det er hver dag å våkne opp uten å vite hvordan du skal føle, sier Lady Gaga.

I 2014 avslørte sangeren at hun ble voldtatt som tenåring og senere forklart at hun utviklet PTSD fra traumer. I intervjuet med motemagasinet åpner Gaga også hvordan uttale har hjulpet henne med å helbrede. 

“Ingen andre visste det,” sier hun. “Det var nesten som jeg prøvde å slette det fra hjernen min. Og da det endelig kom ut, var det som et stort, styggt monster. Og du må møte monsteret for å helbrede. ” 

“For meg, med mine psykiske problemer, var halvparten av kampen i begynnelsen, følte jeg at jeg lå til verden fordi jeg følte meg så mye smerte, men ingen visste,” tilføyer hun. “Så derfor kom jeg ut og sa at jeg har PTSD, fordi jeg ikke vil gjemme – noe mer enn jeg allerede må.”

Og hun fortsetter å detaljere de fysiske påvirkningene av traumer hun fortsatt har å håndtere. 

“Jeg føler meg bedøvet. Eller stunted, fortsetter hun. “Du kjenner den følelsen når du er på en berg-og dalbane, og du skal bare gå ned den virkelig bratte skråningen? Den frykten og dråpen i magen? Min membran griper opp. Da har jeg vanskelig å puste, og hele kroppen min går i en spasme. Og jeg begynner å gråte.

“Det er det det føles for traumerofre hver dag, og det er … elendig. Jeg sier alltid at traumer har en hjerne. Og det går i veien til alt du gjør. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *