Lady Gaga irriterad av människor som inte tror på hennes fibromyalgi är riktig

Lady Gaga blir irriterad att kritiker inte tror att hennes kamp med fibromyalgi är riktig.

The  Born This Way  hitmaker erkände offentligt diagnosen, som kan orsaka trötthet, svår muskelsmärta och minne och humörfrågor, förra året.

Gaga förklarar att hennes tillstånd förvärras av andra psykiska och fysiska problem som hon kämpar med och hon önskar att folk skulle vara mer förstående om hennes hälsoskull och hur svårt de ska hantera. 

“Jag blir så irriterad med människor som inte tror att fibromyalgi är riktig”, berättar hon för  Vogue-  tidningen. “För mig, och jag tror för många andra, det är verkligen en cyklon av ångest, depression, PTSD (posttraumatisk stressstörning), trauma och panikstörning – som alla skickar nervsystemet till överdrivning, och då har du ont i nerven som ett resultat.”

“Människor behöver vara mer medkännande”, tillägger hon. “Kronisk smärta är inget skämt. Och det är varje dag som vaknar utan att veta hur du ska känna. “

"Kronisk smärta är inget skämt.  Och det är varje dag som vaknar och vet inte hur du ska känna, säger Lady Gaga.
VITTORIO ZUNINO CELOTTO / GETTY IMAGES’Kronisk smärta är inget skämt. Och det är varje dag som vaknar och vet inte hur du ska känna, säger Lady Gaga.

År 2014 avslöjade sångaren att hon blev våldtagna som tonåring och förklarade att hon utvecklade PTSD från trauman. I hennes intervju med modetidningen öppnar Gaga också om hur talar ut har hjälpt henne att läka. 

“Ingen annan visste,” säger hon. “Det var nästan som jag försökte radera det från min hjärna. Och när det äntligen kom ut, var det som ett stort, fult monster. Och du måste möta monsteret för att läka. ” 

“För mig, med mina psykiska problem, var hälften av slaget i början, jag kände att jag ljög för världen för att jag kände så mycket smärta men ingen visste,” tillägger hon. “Så därför kom jag ut och sa att jag har PTSD, för att jag inte vill gömma – mer än jag redan måste.”

Och hon går vidare till detaljer om de fysiska effekterna av det trauma hon fortfarande har att göra med. 

“Jag känner mig bedövad. Eller stunted, “fortsätter hon. “Du känner den känslan när du är på en berg-och dalbana och du ska bara gå ner den riktigt branta sluttningen? Den rädslan och droppen i magen? Mitt membran griper upp. Då har jag svårt att andas, och hela min kropp går in i en spasm. Och jag börjar gråta.

“Det är vad det känns som för traumaoffer varje dag, och det är … eländigt. Jag säger alltid att trauma har en hjärna. Och det går in i allt du gör. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *