Lady Gaga geïrriteerd door mensen die niet geloven dat haar fibromyalgie echt is

Lady Gaga raakt geïrriteerd dat critici niet geloven dat haar gevecht met fibromyalgie reëel is.

De  Born This Way-  hitmaker heeft publiekelijk de diagnose bevestigd, die vorig jaar vermoeidheid, ernstige spierpijn en geheugen- en stemmingsproblemen kan veroorzaken.

Gaga legt uit dat haar toestand wordt verergerd door andere mentale en fysieke problemen waar ze mee worstelt en ze wenst dat mensen meer begrip hebben voor haar gezondheidsproblemen en hoe moeilijk ze zijn om ermee om te gaan. 

“Ik raak geïrriteerd met mensen die niet geloven dat fibromyalgie echt is”, vertelt ze aan  Vogue  Magazine. “Voor mij, en ik denk voor vele anderen, is het echt een cycloon van angst, depressie, PTSS (posttraumatische stressstoornis), trauma en paniekstoornis – die het zenuwstelsel allemaal overdriveert, en dan heb je zenuwpijn als gevolg.”

“Mensen moeten meer compassievol zijn,” voegt ze eraan toe. “Chronische pijn is geen grapje. En het is elke dag wakker worden zonder te weten hoe je je gaat voelen. “

'Chronische pijn is geen grapje.  En het is elke dag wakker worden zonder te weten hoe je je gaat voelen, 'zegt Lady Gaga.
VITTORIO ZUNINO CELOTTO / GETTY IMAGES ‘Chronische pijn is geen grapje. En het is elke dag wakker worden zonder te weten hoe je je gaat voelen, ‘zegt Lady Gaga.

In 2014 onthulde de zangeres dat ze als tiener verkracht was en legde ze uit dat ze PTSS had ontwikkeld van het trauma. In haar interview met het modetijdschrift, gaat Gaga ook open over hoe uitspreken haar heeft geholpen te genezen. 

“Niemand anders wist het,” zegt ze. “Het was bijna alsof ik probeerde het uit mijn hersenen te wissen. En toen het eindelijk uitkwam, was het als een groot, lelijk monster. En je moet het monster onder ogen zien om te genezen. ‘ 

“Voor mij, met mijn geestelijke gezondheidsproblemen, was de helft van de strijd in het begin, ik voelde me alsof ik tegen de wereld loog omdat ik zoveel pijn voelde, maar niemand wist het,” voegt ze eraan toe. “Dus dat is waarom ik naar buiten kwam en zei dat ik PTSS heb, omdat ik me niet wil verbergen – net zo min als ik al moet doen.”

En ze gaat door met het beschrijven van de fysieke effecten van het trauma waarmee ze nog steeds te maken heeft. 

“Ik voel me verbijsterd. Of belemmerd, “vervolgt ze. “Je kent dat gevoel als je in een achtbaan zit en je staat op het punt om de echt steile helling af te dalen? Die angst en de druppel in je maag? Mijn middenrif grijpt in. Dan heb ik het moeilijk om te ademen, en mijn hele lichaam gaat in een spasme. En ik begon te huilen.

“Zo voelt het voor traumaslachtoffers elke dag, en het is … ellendig. Ik zeg altijd dat trauma een brein heeft. En het werkt zijn weg naar alles wat je doet. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *