25 tegn på at du vokste opp med fibromyalgi.

Fibromyalgi er en mystisk sykdom, og diagnosen er også i samme kategori. For det meste, personer som har fibromyalgi ikke er diagnostisert til middelalder, mange kan spore sine symptomer til barndommen.

Du føler deg mer utmattet og trøtt i klassen din, PE synes å være en tortur for deg, eller du opplever ofte hva legen din kaller “voksende smerter” eller Mono. Men hvis dette er din “normale” vekst, kan det ta mange år å gjenkjenne at smerten, tretthet, hjernefeil eller berøringsfølsomhet du har blitt vant til, faktisk er indikativ for en underliggende helsetilstand.

Vi spurte samfunnet “Lev med fibromyalgi og kronisk sykdom” et spørsmål om å dele noen tegn på at de vokste opp med fibromyalgi, som de nå anerkjenner i ettertid. Kanskje følgende kommer tilbake noen minner om din egen barndom, og du kan også forholde deg til det.

Her er hva samfunnet deler med oss:

1.   Da jeg var 11 år gammel, led jeg forferdelig smerte i bena mine. Jeg kunne ikke gå og jeg ble innlagt på sykehus i et par måneder. De kunne ikke finne ut hva som var galt. Smerten minket og jeg klarte å gå igjen.

2.   Jeg ble alltid syk, jeg savnet skolen mye og jeg var veldig klumpete. Jeg hadde abe da jeg var tenåring. Jeg falt flere ganger og hadde ødelagt bein og forstuinger.

3.   Alltid syk når jeg var ung, søvnløshet, migrene, endometriose, hadde alltid kalde hender og føtter.

4.   Jeg har aldri hatt motstand som alle vennene mine, jeg sov alltid hele helgen mens vennene mine var ute å spille. Jeg hadde migrene, ben og arm smerter. Min mor sa at hun var deprimert av en voldsomme alkoholist og en biologisk far som bare var rundt da det var praktisk for ham. Jeg ville overopphete så mye at andre var fine. Jeg hadde stadig øreinfeksjoner og UTI som dr ikke kunne forstå.

5.   Hvis såre ben på serveren om natten alltid sa de var voksesmerter, som min søster, som begge har fibromyalgi til poenget med trenger en rullestol og andre immunproblemer som voksen. Et annet medlem sa ja, meg også … som et barn ville gråte hele natten fordi beina vondt … Jeg tar et varmt bad … Dr. sa det såre henne mer og mer.

6.   Jeg visste ingenting annet enn frykt. Han visste frykt og ydmykelse. Jeg tenkte hele tiden på ideer om hvordan jeg kunne skjule meg. Jeg ville stå opp om natten og komme inn i brorenes rom å sove. Veldig sliten Vågner om morgenen er jeg en bjørn. Jeg følte meg høy, trøtthet hele tiden. Jeg hadde litt hodepine. Jeg har mye lungebetennelse. Mye om dette kunne ha vært depresjon. Barbarisk hjem, seksuelt fornærmende. Forferdelig angst.

7.   Da jeg var barn, hadde jeg en forferdelig smerte i bena og legene kalte de voksende smerter og ga meg store “hestepiller”. Ingen av mine 6 brødre led av dette. Også, jeg kunne aldri sove som de andre, og jeg begynte å ha ekstrem søvnløshet ved 14 år.

8.   Følsomhet for lys og lyd så langt du muligens kan huske.

9.   Depresjon, angst, alltid vondt eller syk, ikke i stand til å holde tritt med skolen (da jeg var smart nok) sov jeg som en død som en tenåring, trøtthet og smerte som ikke kunne forklares, stress ville fremkalle sykdom, mangel av emosjonell regulering, tidlig utbrudd av puberteten. Jeg er sikker på at listen fortsetter.

10.   Mitt første symptom var en veldig intens smerte foran på begge ben, fra knærne nedover. Han startet ved 15 år gammel. Jeg hadde også svært tunge og smertefulle perioder. Jeg hadde økende smerter i beina mine siden jeg var 5 år gammel. Jeg led av solskinn og migrene fra en tidlig alder.

11.   Horrible leg smerter. Min søster og jeg rullet noen ganger på sengen i smerte. De fortalte oss at det var en økende smerte. Jeg har bare 5 ‘. Min søster, selv om jeg vet, har ikke fibromyalgi. Men jeg gjør det. Jeg var også syk ofte. Endeløse sinusformede infeksjoner, forferdelig hodepine, diagnostisert med TMJ ved 15 og tegn på ibs også. Jeg var også veldig klumpete og skadet meg ofte. De fortalte meg at jeg var hypochondriac. Jeg måtte ofte sette på meg håndleddet, ankelen eller kneet.

Følsomhet for lyder også. Fyrverkeri var uutholdelig. Det var som et elektrisk støt. Fysisk smertefull! Faren min var så sint at han måtte ta meg hjem. Alle trodde jeg var redd, og jeg forsto ikke da jeg sa at bommen gjorde vondt for meg. De fortalte meg igjen at jeg var hypokondriak, eller at jeg bare ønsket oppmerksomhet. Jeg har hatt fryktelige søvnmønstre hele livet mitt. Selv som en baby. Jeg hadde også kramper og jeg leste et sted kolikk relatert til nerver.

12. Med   forferdelige kroniske smerter overalt, fant de skoliose klokken 14 og klandret alt det. Bena mine ble alltid trøtt mye raskere enn vennene mine (hva skjer med meg, jeg går og jeg sykler og jeg er i god form som vennene mine, hvorfor trenger jeg en lur?) Kroniske migrene, jeg kunne aldri utvikle styrken til overkropp, uansett hvor vanskelig det er. han prøvde. Hittil har jeg aldri vært i stand til å presse eller løfte.

13.   Ryggsmerter, jeg trodde alltid at det var normalt å ha smerte, jeg trodde alle hadde smerte. Det viser seg at jeg hadde feil, også følsom overfor kulde, jeg har alltid hatet vinteren og kunne aldri forklare hvorfor jeg nå innser at min smerte og symptomer øker.

14.  Definitivt muskelspasmer. I bena, føtter, nakke, rygg, ribber og armer. Jeg hadde problemer med min svelging. Hodepine. TMJ. Jeg hadde nesten alltid kvalme. Han vomited hver dag. Jeg gjør det fortsatt. Deprimert og stresset. Vårt hjemliv var traumatisk.

15.   Svært smertefulle føtter fra fødselen, begynte å ha smertefulle føtter rundt 6, irritabel blæreproblemer startet tidlig i ungdomsårene, generelle smerter i kroppen og smerte før 5 år. Da begynte i begynnelsen av 30-tallet forferdelige migrene å forstyrre meg til jeg var 40 år gammel. De smertefulle endte etter en pneumoencepholgram, nå har jeg bare det optiske problemet migrene. Livet mitt slutter aldri smerte, tretthet og frustrasjon.

seksten.  Å ha kløeangrep i løpet av natten; Mamma ville bade meg i kamfer for å hjelpe ham med å stoppe. Ofte, mens jeg satt på skrivebordet mitt fra 3. til 5. klasse, følte jeg en ikke-eksisterende feil som kravlet på armen eller benet mitt

17.   Kroniske smerter i bena like før tiden min og akkurat da jeg begynte å bli syk, og også når det var kaldt ute. Jeg tilskrev alltid det til hjernens parese, men nå vet jeg ikke. Jeg hadde også ryggsmerter da jeg løftet armene mine for en stund, for eksempel å vaske for eksempel.

18.   Jeg ville gi dette forferdelige influensa symptomene … Jeg måtte gå til sengs … Da jeg våknet neste morgen, var jeg klar til å gå. Dette ville skje minst 2 eller 3 ganger i uken. Jeg trodde jeg var trøtt … ugh

19.   Bad “voksesmerter”, fryktelig magen og følsomhet for lyder / teksturer (jeg måtte bære bandene i sømmene av mine sokker, kuttet alle kodene mine skjorter og bukser, høyhalsede å hate, gjør meg hår gjør vondt, etc.) Jeg hadde alvorlige ørebetennelser som barn og trengte rør, men tror ikke det var relatert

20.    Smertefulle ledd. Tung menstruasjonssyklus med smerte. Vågner opp svett Migrene. Vær sliten (utmattet) Smerter i rygg, nakke, skuldre (jeg kunne ikke gjøre massasje på grunn av frykt for smerte).

21.  Da jeg var 6 år og en EEG og en skanner, oppdaget jeg at jeg hadde et prenatal slag som forårsaket læring og stammeproblemer og motoriske problemer. På grunn av å plage på skolen ble jeg diagnostisert med depresjon. Også angsten av å måtte snakke foran folk. I en alder av 10 ble jeg diagnostisert med ADD. Jeg hadde ikke dybdeoppfattelse. Det var alltid vondt meg. Også, jeg ville gå og med føttene mine ville jeg vende meg og vri mykene. I en alder av 12 oppdaget jeg at jeg hadde en høy bue som førte til at hælen var i feil vinkel. I en alder av 15 ble jeg diagnostisert med kneputer feiljustert på grunn av fotproblemer. Ved 20 år ble jeg diagnostisert med leddgikt i knærne og i ryggen. Han ble diagnostisert i fjor med fibromyalgi og kronisk smerte.

22.   Mange øreinfeksjoner, rør ble plassert i ørene og fryktelige vondt hofter og ben … Han ble alltid fortalt at det var økende smerter. Han hadde alltid svake hip flexorer også.

23.   Jeg hadde uforklarlige feber som barn, mange mageproblemer, ryggoperasjon i en alder av 19, mono på 18 og deretter igjen på 28. Jeg ble diagnostisert til slutten av tredveårene, gikk til en revmatolog når svulmet meg knokene. uten grunn.

24.   Jeg sosialiserte ikke mye da jeg var barn. Ryggen min gjør alltid vondt. Jeg hadde kneproblemer. Jeg sov mer enn andre barn. Jeg husker smerten fra sjette klasse. De plager meg og jeg ble deprimert og begått selvmord. Jeg begynte medisin det året. Min mor tok meg til leger i flere stater, og prøvde å finne ut hvorfor jeg følte meg så mye smerte. Ved 13 år gikk jeg til kiropraktorer 2x uke.

25.   Fluen gjør vondt uten å være syk, med hårtap og utmattelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *