25 tecken på att du växte upp med fibromyalgi.

Fibromyalgi är en mystisk sjukdom och dess diagnos ligger också i samma kategori. För det mesta, personer som har fibromyalgi diagnostiseras inte fram till medelåldern, många kan spåra sina symtom fram till sin barndom.

Du känner dig mer utmattad och trött i din klass, PE verkar vara en tortyr för dig eller ofta upplever du vad din läkare kallar “växande smärtor” eller Mono. Men om det här är din “normala” tillväxt, kan det ta många år att känna igen att smärtan, tröttheten, hjärndimman eller beröringskänsligheten du har blivit vana vid är faktiskt vägledande för ett underliggande hälsotillstånd.

Vi frågade vårt samhälle “Bor med fibromyalgi och kronisk sjukdom” en fråga att dela med sig av några tecken på att de växte upp med fibromyalgi, som de nu känner igen i efterhand. Kanske kommer följande att returnera några minnen av din egen barndom, och du kan också relatera den.

Här är vad samhället delar med oss:

1.   När jag var 11 år led jag fruktansvärda smärta i benen. Jag kunde inte gå och jag var på sjukhus i några månader. De kunde inte räkna ut vad som var fel. Smärtan minskade och jag kunde gå igen.

2.   Jag blev alltid sjuk, jag missade skolan mycket och jag var väldigt klumpig. Jag hade apa när jag var tonåring. Jag föll flera gånger och hade brutit ben och sprains.

3.   Alltid sjuk när jag var ung, sömnlöshet, migrän, endometrios, hade alltid kalla händer och fötter.

4.   Jag hade aldrig motstånd som alla mina vänner, jag sov alltid hela helgen medan mina vänner var ute och spelade. Jag hade migrän, ben och armar. Min mamma sa att hon var deprimerad av en våldsam alkoholistisk styvfar och en biologisk far som bara var där när det var bekvämt för honom. Jag skulle överhettas så mycket att andra var bra. Jag hade ständigt öroninfektioner och UTI som dr kunde inte förstå.

5.   Om benet på serveren under natten sa alltid att de växte smärta, som min syster, har vi båda fibromyalgi för att behöva en rullstol och andra immunproblem som en vuxen. En annan medlem lade till att ja, jag också … som ett barn skulle jag gråta hela natten eftersom mina ben värkade … Jag skulle ta ett varmt bad … Dräken sa att de skadade mer och mer.

6.   Jag visste ingenting annat än rädsla. Han visste rädsla och förnedring. Jag tänkte ständigt på idéer om hur jag kunde gömma mig. Jag skulle gå upp på natten och komma in i min brors rum att sova. Mycket trött Vakna på morgonen är jag en björn. Jag kände mig hög, trötthet hela tiden. Jag hade lite huvudvärk. Jag har mycket lunginflammation. Mycket om detta kunde ha varit depression. Barbariskt hem, sexuellt missbrukande. Fruktansvärd ångest.

7.   När jag var barn hade jag en hemsk smärta i benen och doktorn kallade de växande smärtorna och gav mig stora “hästpiller”. Ingen av mina 6 bröder drabbades av detta. Jag kunde också aldrig sova som de andra och jag började ha extrem sömnlöshet vid 14 år gammal.

8.   Känslighet mot ljus och ljud så långt du kan komma ihåg.

9.   Depression, ångest, alltid skadad eller sjuk, oförmögen att hålla jämna steg med skolan (när han var smart nog), sov jag som en död man som tonåring, trötthet och smärta som inte kunde vara förklaras, stress framkalla sjukdomen, brist av känslomässig reglering, tidig början av puberteten. Jag är säker på att listan fortsätter.

10.   Mitt första symptom var en mycket intens smärta i framsidan av båda benen, från knäna ner. Han började vid 15 år gammal. Jag hade också mycket tunga och smärtsamma perioder. Jag hade stigande smärta i benen sedan jag var 5 år gammal. Jag led av solstråle och migrän från en tidig ålder.

11.   Fruktansvärda benvärk. Min syster och jag rullade ibland på sängen i smärta. De berättade för oss att det var en växande smärta. Jag har bara 5 ‘. Min syster, även om jag vet, har inte fibromyalgi. Men jag gör det. Jag var också ofta sjuk. Endless sinusoidala infektioner, hemsk huvudvärk, diagnostiserad med TMJ vid 15 och tecken på ibs också. Jag var också väldigt klumpig och sårade mig ofta. De berättade att jag var hypokondriac. Jag var ofta tvungen att sätta på mig en armband, fotled eller knä.

Känslighet för ljud också. Fyrverkerierna var outhärdliga. Det var som en elektrisk chock. Fysiskt smärtsam! Min pappa var så arg att han var tvungen att ta mig hem. Alla trodde jag var rädd och jag förstod inte när jag sa att bommen skadade mig. De berättade för mig igen att jag var hypokondriak eller att jag bara ville ha uppmärksamhet. Jag har haft hemska sömnmönster hela mitt liv. Även som en bebis. Jag hade också kramper och jag läste någonstans kolik relaterad till nerverna.

12. Med   fruktansvärda kroniska smärtor överallt fann de skolios vid 14 och skyllde allt detta. Mina ben har alltid trött mycket snabbare än mina vänner (vad händer med mig, jag går och jag cyklar och jag är i bra form som mina vänner, varför behöver jag en tupplur?) Kroniska migrän, jag kunde aldrig utveckla styrkan hos överkroppen, oavsett hur svår det är. han försökte. Till denna dag har jag aldrig kunnat trycka eller lyfta.

13.   Ryggsmärta, jag trodde alltid att det var normalt att få smärta, jag trodde att alla hade ont. Det visar sig att jag hade fel, även känslig för kylan, jag har alltid hatat vintern och kan aldrig förklara varför jag nu inser att mina smärta och symtom ökar.

14.  Definitivt muskelspasmer. I mina ben, fötter, nacke, rygg, revben och armar. Jag hade problem med min svälja. Huvudvärk. TMJ. Jag hade nästan alltid illamående. Han kräkade varje dag. Jag gör det fortfarande. Deprimerad och stressad. Vårt hemliv var traumatiskt.

15.   Mycket smärtsamma ben från födseln, började sedan ha smärtsamma fötter runt 6, irriterade blåsproblem påbörjades i början av ungdomar, generella smärtor i kroppen och smärta före 5 år. Sedan började i början av 30-talet hemska migrän som störde mig tills jag var 40 år gammal. De smärtsamma slutade efter ett pneumoencepholgram, nu har jag bara de optiska problemen migrän. Mitt liv avslutar aldrig ont, trötthet och frustration.

sexton.  Att ha klådaattacker under natten Mamma skulle bada mig i kamfer för att hjälpa honom att sluta. Ofta, när jag satt vid mitt skrivbord från tredje till femte klassen kände jag ett obefintligt fel som krävde på min arm eller ben

17.   Kronisk smärta i benen precis före min tid och precis när jag började bli sjuk, och även när det var kallt ute. Jag tilldelade det alltid till min cerebral pares, men nu vet jag inte. Jag hade också ryggsmärta när jag lyfte upp mina armar en stund, som t ex diskmedel.

18.   Jag skulle ge dessa hemska influensasymtom … Jag skulle behöva gå och lägga mig … När jag vaknade nästa morgon var jag redo att gå. Detta skulle ske minst 2 eller 3 gånger i veckan. Jag trodde att jag var trött … ugh

19.   Bad “växtvärk”, hemsk mage och känslighet för ljud / texturer (jag var tvungen att bära banden i sömmarna av mina strumpor, skär alla taggar mina skjortor och byxor, polotröjor till hat, gör mig skada håret, etc.). Jag hade svåra öroninflammationer som barn och behövde rören, men tror inte att det var relaterat

20.    Smärtsamma leder. Tunga menstruationscykler med smärta. Vakna svettig Migränerna. Var trött (utmattad) Smärta i ryggen, nacken, axlarna (jag kunde inte göra massage på grund av rädsla för smärta).

21.  När jag var 6 år och en EEG och en scanner upptäckte jag att jag hade en prenatal stroke som orsakade lärande och stammarproblem och problem med motoriska färdigheter. På grund av att retas i skolan, blev jag diagnostiserad med depression. Också oro för att man måste prata framför människor. I åldern 10 år diagnostiserades jag med ADD. Jag hade inte djupuppfattning. Det skadade mig alltid. Jag skulle också gå och med mina fötter skulle jag vända mig och vrida mina anklar. Vid en ålder av 12 upptäckte jag att jag hade en högbåg som orsakade hälen att vara i fel vinkel. Vid en ålder av 15 år diagnostiserades jag med knäkuddarna felaktigt på grund av mina fotproblem. Vid 20 års ålder diagnostiserades jag med artrit i knäna och i ryggen. Han diagnostiserades förra året med fibromyalgi och kronisk smärta.

22.   Många öroninfektioner, rör placerades i öronen och hemska värkande höfter och ben … Han blev alltid tillsagd att det växte smärtor. Han hade alltid svaga höftböjare också.

23.   Jag hade oförklarlig feber som ett barn, många magbesvär, ryggkirurgi vid 19 års ålder, mono vid 18 och sedan igen vid 28. Jag fick diagnosen till slutet av trettiotalet, gick till en reumatolog när svällde mig knogar. utan anledning.

24.   Jag samtalade inte mycket när jag var barn. Min rygg gör alltid ont. Jag hade knäproblem. Jag sov mer än andra barn. Jag kommer ihåg smärtan från sjätte klassen. De trakasserade mig och jag blev deprimerad och begick självmord. Jag började medicin det året. Min mamma tog mig till läkare i flera stater och försökte ta reda på varför jag kände så mycket smärta. Vid 13 års ålder gick jag till kiropraktorer 2x vecka.

25.   Influensan gör ont utan att vara sjuk, med håravfall och utmattning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *