12 MEI IS DE INTERNATIONALE FIBROMYALGIA BEWUSTMIDDAG!

12 mei is Internationale Fibromyalgie Awareness Day!

Naast mijn lupus heb ik ook fibromyalgie. Een van mijn beste vrienden is er onlangs mee gediagnosticeerd. Ik hou ervan. Ik denk dat hoewel ik een beetje weet over pijn en fibro, ik haar niet kan helpen deze diagnose te accepteren. Ik zag haar emotioneel en lichamelijk lijden. Ik zag zijn leven drastisch veranderen met deze ziekte. Hopelijk zal deze bewustwordingsdag een aandoening benadrukken die vaak verkeerd wordt begrepen.

fibro-lint 12 mei Fibromyalgie is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn in spieren, ligamenten en pezen, evenals vermoeidheid en meerdere pijnpunten – specifieke punten in het lichaam waar milde druk pijn veroorzaakt. De intensiteit van de symptomen kan variëren. Hoewel fibromyalgie niet kan worden genezen, is het noch progressief noch levensbedreigend. Artsen weten niet wat de oorzaak is van fibromyalgie.

referentie: 12 mei is de Internationale Dag voor Bewustmaking van Fibromyalgie!

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *