12 maj är den internationella fibromyalgiens försiktighetsdag!

12 maj är International Fibromyalgia Awareness Day!

Förutom min lupus har jag också fibromyalgi. En av mina bästa vänner har nyligen diagnostiserats med det. Jag älskar det. Jag tror att även om jag känner lite om smärta och fibro, kan jag inte hjälpa henne att acceptera denna diagnos. Jag såg henne lida emotionellt och fysiskt. Jag såg hans livsförändring dramatiskt med denna sjukdom. Förhoppningsvis kommer denna medvetenhetsdag att lyfta fram ett villkor som ofta missförstås.

fibro-band 12 maj Fibromyalgi är en kronisk sjukdom som kännetecknas av utbredd smärta i muskler, ledband och senor, liksom trötthet och multipla smärtpunkter – specifika punkter i kroppen där mildt tryck orsakar smärta. Symtorns intensitet kan variera. Även om fibromyalgi inte kan botas, är det inte progressivt eller livshotande. Läkare vet inte vad som orsakar fibromyalgi.

referens: 12 maj är International Fibromyalgia Awareness Day!

Dela detta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *