Muskelkontraksjoner, et sjeldent og komplekst symptom som oppstår med fibromyalgi. Hva kan vi gjøre? Hvordan avlaste dem?

Fibromyalgi og muskelspasmer

Fibromyalgi er smerte. Ikke bare forårsaker det smerte i hele kroppen, men det produserer også forskjellige typer smerter.

De vanligste typene smerte med fibromyalgi er:

Hyperalgesi – forsterkning av smerte – Allodyni – smerte å røre – Smertefulle ganer – Smertefulle nervesykdommer

Men vår smerte stopper ikke der.


En annen vanlig klage mange med fibromyalgi, er smerten i muskelspasmer.


Hva er muskelspasmer?

En muskelkramper er en sammentrekning av muskelen, plutselig og smertefull.  En spasme kan vare bare noen få sekunder, men kan vare flere minutter og kan skje flere ganger. 

Noen ganger kalt kramper, muskelspasmer er utrolig smertefulle. En spasme bør ikke forveksles med en vanlig muskelkramper, som er smertefri, men irriterende. 

Jeg har personlig opplevd oppvåkning i midten av natten, og har smurt mange ganger, og jeg kan forsikre deg om at det er en stor forskjell mellom en spasme og en nervøs sammentrekning. Muskelspasmer i fibromyalgi ser ut til å forekomme mest i nakke, skuldre og rygg. 

Men de kan skje hvor som helst, jeg har hatt dem på ryggen, bena og føttene mine.


Hvilken sammenheng eksisterer mellom fibromyalgi og muskelspasmer?

Dette er noen ting du trenger å vite om fibromyalgi og muskelspasmer:

 Den spesielle typen spasmer i fibromyalgi, har blitt referert til som muskelreumatisme.

Det antas at årsaken til muskelreumatisme kan skyldes de ukontrollable sammentrekningene av muskelspasmer i de berørte områdene.

Studier hos personer med fibromyalgi har vist at noen opplever endringer i mitokondrier, i kraft av celler og i muskelceller. 

Andre hadde abnormiteter i funksjonen av deres smertestillende receptorer. Andre hadde endringer i blodmikrocirkulasjon, noe som resulterte i sammentrekning av kapillærene i vevet der muskelspasmer oppstår.

En studie viser at vår krampe kan være forårsaket av myofasciale triggerpunkter, kan en viskøs Vevet som dannes når bløtt vev er skadet, og ikke herdet adecuadamente.También muskelspasmer var forårsaket av våre irriterte nerver, mangel på næringsstoffer, eller en rekke andre ting.

Hva kan gjøres med muskelspasmer?

 Det gjenstår å se om leger og forskere på et tidspunkt forstår den eksakte årsaken til disse smertefulle krampene. I mellomtiden må vi vite hva vi skal gjøre for å hjelpe oss med å lindre denne smerten. 

Her er noen gunstige ting for å redusere antall muskelkramper:        

• Varme og / eller kaldt terapi. Prøv å bytte mellom ispakker og varmeputer.     

• Kremer for å lindre smerter, emner eller salver       

• Myk strekk. Husk at overdrevet strekking kan ha motsatt effekt.       

• Baths av Epsom salter .       

• Massasjer. Prøv en mild selvmassasje på det berørte området.     

• Akupunktur .       

• Tilstrekkelig hvile.       

•  Magnesium  og appelsinsyretilskudd.       

• Kosthold rik på kalium. Mat rik på kalium: bananer, søte poteter, bønner (spesielt hvite bønner), poteter, yoghurt og svisker.       

• Kalsium gjennom kosthold og / eller tilskudd. Mat rik på kalsium: hvite bønner, kale, appelsinjuice, svarte erter, meieriprodukter, soyaprodukter og mandler.       

•  D-vitamin  gjennom sollys, diett og / eller kosttilskudd. Mat rik på vitamin D: torskeleverolje, laks, makrell, egg og sopp (sopp).       

• Unngå dehydrering ved å drikke rikelig med vann og spise fuktighetsgivende mat. Fuktighetsgivende matvarer: agurk, selleri, tomat, blomkål, vannmelon, melon og jordbær (jordbær).

Det kan ta tid å finne den rette kombinasjonen som vil hjelpe deg best. 

Jeg har oppdaget at å drikke mye vann, i tillegg til å ta magnesium, og vitamin D-tilskudd, har gjort stor forskjell i meg.


Muskelspasmer er et annet eksempel på de merkelige, frustrerende og smertefulle symptomene på fibromyalgi som vi må leve med. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *