Droge ogen en mond door fibromyalgie

Fibromyalgie het algemeen gekenmerkt door wijdverbreide pijn, vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbare darm syndroom, het onvermogen om een ​​goede nachtrust te krijgen, word moe en stijf en het ontwikkelen van cognitieve stoornissen zoals gebrek aan concentratie en onhandigheid, duizeligheid, etc.

Fibromyalgiesyndroom is een chronische en langdurige aandoening die niet te genezen is. Ongeveer 10 miljoen mensen worden momenteel gediagnosticeerd met deze aandoening. Hoewel 9 van de 10 gediagnosticeerde vrouwen vrouwen zijn, hebben mannen ook last van deze aandoening.

Vereniging van fibromyalgie met andere aandoeningen

Studies hebben aangetoond dat fibromyalgie ook wordt geassocieerd met verschillende andere aandoeningen. Over het algemeen ervaren sommige patiënten met fibromyalgie ook droogheid van het hoornvlies of de ogen en mond.

De aanwezigheid van hinder voor het oog en oculaire droogte en korreligheid is een van de meest voorkomende klachten van fibromyalgie vergeleken met orale of buccale droogte. Studies hebben aangetoond dat er veranderingen in scheurvorming in vergelijking met de algemene bevolking kan zijn.

Sjögren-syndroom

Een aandoening van het syndroom genaamd Sjögren’s syndroom wordt typisch gekenmerkt door droge ogen en een onvermogen om tranen te vormen. Er is echter gezien dat patiënten met fibromyalgie met droge ogen en droge mond niet voldoen aan de criteria voor de diagnose van het syndroom van Sjögren. Ze worden vaak gediagnosticeerd met het droge ogen en mond syndroom (DEMS).

Hoornvlies gevoeligheid en hoornvlies veranderingen

Een onderzoek dat de gevoeligheid en veranderingen van het hoornvlies bij patiënten met fibromyalgie analyseert, toont aan dat de gevoeligheid hetzelfde is, ongeacht de leeftijd van patiënten met fibromyalgie. Dit kan te wijten zijn aan de verslechtering van de zenuwen en sensorische systemen van het oog.

Verband tussen fibromyalgie, chronische vermoeidheid en het syndroom van Sjögren

De studie vindt ook een verband tussen fibromyalgie, chronische vermoeidheid en het syndroom van Sjögren.

Scheurafscheiding neemt aanzienlijk af bij fibromyalgie, maar niet in de mate van andere condities van het droge oog. Bovendien wordt het oog gevoeliger voor hoge niveaus van kooldioxide, hitte en kou in vergelijking met normale mensen.

Normale vorming van tranen

De normale vorming van tranen wordt geregeld door de traan-functionele eenheid die hoornvlies, bindvlies, accessoire traanklieren en meibomklieren omvat. Allen zijn verbonden met een fijn netwerk van zenuwen.

Als een deel van dit zenuwstelsel wordt aangetast, kan de productie van tranen worden belemmerd. Dit is iets dat gebeurt bij patiënten met fibromyalgie.

Droge mond

Fibromyalgie is nauw verbonden met het prikkelbare darm syndroom en de vermindering van speekselafscheiding die leidt tot een droge mond. De droge mond zelf is zelden aanwezig. Het wordt meestal geassocieerd met droge ogen bij patiënten met fibromyalgie.

Loading...

52 thoughts on “Droge ogen en mond door fibromyalgie

 1. Pingback: Google
 2. Pingback: unboxing vibrator
 3. Pingback: best bondage gear
 4. Pingback: finger vibrators
 5. Pingback: vibrator
 6. Pingback: Googlemail
 7. Pingback: viagra
 8. Pingback: Ultras casuals
 9. Hello it’s me, I am also visiting this web page regularly,
  this web site is genuinely pleasant and the viewers are in fact sharing fastidious thoughts.

 10. I blog quite often and I truly appreciate your content.

  This article has really peaked my interest. I’m going to book mark your blog and keep
  checking for new information about once a week.
  I opted in for your Feed too.

 11. Pingback: PPPD-780

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *