WAT EEN FIBROMYALGIE PATIËNT NODIG HEEFT VAN ZIJN GEZINSLEDEN

Een patiënt met fibromyalgie heeft dat in zijn omgeving, vooral zijn familie, nodig om te begrijpen wat deze ziekte is en de dimensie die pijn en extreme vermoeidheid met zich meebrengt. Vaak is onwetendheid net zo schadelijk als pijn. Onwetendheid is een grote bondgenoot voor de vooruitgang van de ziekte.

Veel patiënten hebben me gevraagd om voor hen te pleiten en hun werkelijke behoeften op dagelijkse basis uit te leggen. De patiënt met fibromyalgie heeft veel liefde, begrip en steun van zijn familie nodig. Het is heel moeilijk om alleen te vechten tegen een ziekte zoals fibromyalgie. En het is nog moeilijker als de patiënt ook tegen zijn omgeving moet vechten.

De patiënt heeft ook thuis hulp nodig. Het werk van een huis, zoals koken, wassen, strijken, winkelen of taken uitvoeren, zoals kinderen naar school brengen. Kortom, de normale taken die in een huis worden uitgevoerd, vormen een zware last voor hen. Ze bevrijden van die last is een enorme hulp. Niet alleen vanuit praktisch oogpunt, maar ook vanuit het oogpunt van de ziel.

Het is niet dat ze het niet willen doen, het  is dat ze dat niet kunnen . Zijn lichaam is onder het minimum en ze hebben nauwelijks kracht om te ademen en doen de basistaken om te blijven leven. Het klinkt misschien overdreven, maar de ernstig zieke mensen voelen zich zo.

Wanneer je partner, moeder, echtgenoot, zoon je vertelt dat hij niet kan eten omdat hij niet van de bank kan opstaan, denk dan niet dat hij het doet voor comfort. Je lichaam kan niet bewegen of het kost veel moeite voor de pijn.

Loading...

Weet je nog hoe je je voelde toen je verkouden werd of de typische griep kreeg?

Welnu, zo voelt een fibromyalgielijder zich de hele dag aan: zonder kracht of verlangen om iets te doen.

In die dagen van ziekte is het enige dat u wilt dat iemand u verwent, helpt en kleden. Hij denkt dat een patiënt met fibromyalgie en chronische vermoeidheid veel medicijnen nodig heeft die hem echt niets doen. Bovendien verslechtert in veel gevallen de situatie. Antidepressiva verminderen hun capaciteit en slaapmiddelen veroorzaken overdag slaperigheid en verergeren chronische vermoeidheid.

Normaal gesproken is de persoon die lijdt aan fibromyalgie een zeer vitaal, gelukkig en positief persoon. Maar zonder te weten hoe of waarom, wordt ze plotseling ondergedompeld in een staat van depressie veroorzaakt door zoveel pijn en vermoeidheid. Het is onbegrijpelijk zowel voor hem als voor het gezin.

Ik weet dat het leven met een patiënt met fibromyalgie niet gemakkelijk is. Maar het is niet gemakkelijk voor de patiënt om te leven met een gezin dat niet begrijpt dat hij of zij echt ziek is, dat hij of zij geen vaag persoon is of aandacht wil trekken. Die beschuldiging, uitgedrukt of gesluierd, dwingt veel patiënten om hun toestand te verbergen. En het verbergen van de ziekte vergemakkelijkt altijd zijn vooruitgang. Bovendien is psychologische druk ook erg schadelijk.

In mijn praktijk luister ik naar deze patiënten die klagen over het kleine geval, begrip en respect dat hun familieleden hebben voor deze ziekte.

Fibromyalgie is nauwelijks merkbaar in het fysieke aspect van de patiënt. Hij heeft geen open wond die hij kan onderwijzen en demonstreren, het is een inwendige wond die langzaam zijn leven vernietigt.

Wat familieleden kunnen doen

Het belangrijkste is om de zieke te helpen in die dagen dat hij niet eens uit bed kan. Er zullen dagen zijn waarop het beter zal zijn om hem te laten rusten, hem te helpen in het huishouden, voedsel te bereiden … Vooral koken voor de zieken is een zeer belangrijk onderdeel in de relatie tussen de patiënt en zijn naasten, want als we niet samenwerken in hun Voedsel kan in ondervoeding terechtkomen en de ziekte verergeren. Of u kunt voor junkfood kiezen omdat het eenvoudiger is om te koken of telefonisch te bestellen, waardoor uw gezondheid weer verslechtert.

We tonen aan dat een adequaat dieet deze situatie kan omkeren en de patiënt weer gezond kan maken.

Fibromyalgie is een ernstige vergiftiging van het lichaam. Bovendien hebben recente studies aangetoond dat de ziekte gerelateerd is aan een veranderde darmflora.

98% van de fibromyalgiepatiënten hebben een prikkelbare darm, perioden van obstipatie of diarree, lijden aan darmgas en slechte spijsvertering.

Een goed dieet kan de darmgezondheid en daarmee het immuunsysteem verbeteren. Over een paar maanden begint de patiënt veranderingen in zijn gezondheid op te merken. Deze belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Ze verbeteren de spiercontracturen van de rug en nek.
  • De aanhoudende hoofdpijn verdwijnt.
  • De vervelende darmgassen verdwijnen.
  • Verwijst of verdwijnt chronische vermoeidheid.

In veel gevallen helpt een vitamine-inname van groep B chronische vermoeidheid te overwinnen en het Epstein-Barr-virus uit te sluiten.

Naast het dieet is het ook belangrijk om bij te dragen aan de gezondheid van de patiënt met andere therapieën. Er is bijvoorbeeld emotionele hulp nodig om interne trauma’s die nog verborgen zijn, schoon te maken. Deze kunnen veel angst veroorzaken die de ziekte verergert.

Patiënten die lijden aan fibromyalgie zijn meestal zeer gevoelige mensen. We hebben het over mensen die hun hulp aanbieden zonder na te denken over zichzelf. Uiteindelijk heeft die last een emotionele negatieve uitwerking op hen.

In het kort:

Als u een familielid heeft dat lijdt aan fibromyalgie of chronische vermoeidheid, is het belangrijkste en belangrijkste dat u begrijpt dat u echt heel ziek bent. Het heeft uw hulp nodig voor de dagelijkse taken, voor de eenvoudige taken die zo gecompliceerd zijn voor de patiënt. En vooral moet je hem helpen om de beslissing te nemen om zijn huidige staat van depressie en wanhoop te veranderen. Veranderen van uw dieet als we u leren in gezond voedsel.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *