VAD FIBROMALGYPATIENT BEHÖVER AV FAMILJETS MEDLEMMER

En patient med fibromyalgi behöver i sin miljö, särskilt deras släktingar, förstå vad som är denna sjukdom och den dimension som medför smärta och extrem trötthet. Många gånger är okunnighet lika skadlig som smärta. Okunnighet är en stor allierad för utvecklingen av sjukdomen.

Många patienter har bett mig att förespråka för dem och förklara deras verkliga behov dagligen. Patienten med fibromyalgi behöver mycket kärlek, förståelse och stöd från sin familj. Det är mycket svårt att kämpa ensam mot en sjukdom som fibromyalgi. Och det är ännu svårare när patienten också måste kämpa mot sin miljö.

Patienten behöver också hjälp hemma. Husets arbete, till exempel matlagning, tvätt, strykning, shopping och aktiviteter som att ta barn till skolan. Kort sagt, de normala uppgifterna i ett hem är en tung börda för dem. Att frigöra dem från den bördan är en stor hjälp. Inte bara ur praktisk synvinkel utan även från själs synvinkel.

Det är inte så att de inte vill göra det, det  är det de inte kan . Hans kropp är under minimum och de har knappast någon styrka att andas och gör de grundläggande uppgifterna för att fortsätta leva. Det kan låta överdrivet, men allvarligt sjuk känner sig så.

När din partner, mamma, make, son säger att han inte kan göra middag eftersom han inte kan resa sig upp från soffan, tror inte att han gör det för komfort. Din kropp kan inte röra sig eller gör det tar mycket ansträngning för smärtan.

Loading...

Kommer du ihåg hur du kände de dagarna när du blev förkyld eller den typiska influensan?

Tja, det är hur en fibromyalgiister känner hela dagen: utan styrka eller lust att göra någonting.

På sjukdomsdagen är det enda du vill att någon ska skämma bort dig, hjälpa dig och klä dig. Han tror att en patient med fibromyalgi och kronisk trötthet tar mycket medicin som verkligen inte gör någonting åt honom. Dessutom förvärras situationen i många fall. Antidepressiva läkemedel minskar deras kapacitet och sovande droger orsakar dåsighet under dagen, förvärrar kronisk trötthet.

Normalt är den person som lider av fibromyalgi en mycket viktig, glad och positiv person. Men utan att veta hur eller varför finner hon sig plötsligt nedsänkt i ett tillstånd av depression som orsakas av så mycket smärta och trötthet. Det är oförståeligt både för honom och för familjen.

Jag vet att det är inte lätt att leva med en patient med fibromyalgi. Men det är inte lätt för patienten att leva med en familj som inte förstår att han eller hon är riktigt sjuk, att han eller hon inte är en vag person eller vill locka uppmärksamhet. Den anklagelsen, uttryckt eller förtäckt, tvingar många patienter att dölja sitt tillstånd. Och att dölja sjukdomen underlättar alltid sitt förskott. Dessutom är det psykologiska trycket också mycket skadligt.

I min praxis lyssnar jag på dessa patienter klagar på det lilla fallet, förståelsen och respekten för att deras släktingar har för denna sjukdom.

Fibromyalgi är knappast märkbar i patientens fysiska aspekt. Han har inte ett öppet sår som han kan lära och demonstrera, det är ett internt sår som långsamt förstör sitt liv.

Vilka familjemedlemmar kan göra

Det viktigaste är att hjälpa den sjuka personen då han inte ens kan gå ut ur sängen. Det kommer att finnas dagar när det blir bättre att låta honom vila, hjälpa honom i hushållsarbetet, laga mat … Särskilt matlagning för de sjuka är en mycket viktig del i förhållandet mellan patienten och deras släktingar, för om vi inte samarbetar i deras Mat kan falla i undernäring och förvärra sjukdomen. Eller du kan välja skräpmat eftersom det är lättare att laga mat eller beställa via telefon, försämra din hälsa igen.

Vi visar att en adekvat kost kan vända denna situation och få patienten tillbaka till hälsan.

Fibromyalgi är en allvarlig förgiftning av kroppen. Vidare har nya studier visat att sjukdomen är relaterad till en förändrad tarmflora.

98% av fibromyalgi patienter har irritabel tarm, perioder med förstoppning eller diarré, lider av tarmgas och dålig matsmältning.

En riktig diet kan förbättra tarmhälsan och därmed immunförsvaret. Om några månader börjar patienten märka förändringar i hans hälsa. Dessa huvudändringar är:

  • De förbättrar muskelkontraktioner i ryggen och nacken.
  • Den kontinuerliga huvudvärken försvinner.
  • De irriterande tarmgaserna försvinner.
  • Avser eller försvinner kronisk trötthet.

I många fall hjälper ett vitamin B-vitamin till att övervinna kronisk trötthet och utesluta Epstein-Barr-viruset.

Tillsammans med kosten är det också viktigt att bidra till patientens hälsa med andra terapier. Till exempel behövs känslomässig hjälp för att rengöra interna traumor som fortfarande är dolda. Dessa kan orsaka mycket ångest som förvärrar sjukdomen.

Patienter som lider av fibromyalgi är vanligtvis mycket känsliga människor. Vi pratar om människor som erbjuder sin hjälp utan att tänka på sig själva. I slutändan påverkar dessa bördor dem emotionellt på ett negativt sätt.

Kort sagt:

Om du har en familjemedlem som lider av fibromyalgi eller kronisk trötthet är det viktigaste och viktigaste att du förstår att du är väldigt sjuk. Det behöver din hjälp för den dagliga dagen, för de enkla uppgifter som råkar vara så komplicerade för patienten. Och framförallt måste du hjälpa honom att fatta beslut att ändra sitt nuvarande tillstånd av depression och förtvivlan. Ändra din kost som vi lär dig i hälsosam mat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *