Hvordan føles håndens smerte og fibromyalgi?

Håndpine og fibromyalgi


Har du smerte i hånden og fibromyalgi? Smerte i ekstremiteter er vanlig i fibromyalgi og er ofte overset på grunn av de andre vanlige områdene av fibro kroppssmerter. Det kan være vanskelig å skille forskjellen mellom smerte som skyldes fibromyalgi, nerve smerte eller smerte som er avledet av en annen tilstand som noen av de forskjellige typer leddgikt. 
Hvordan føles håndens smerte og fibromyalgi?

Selvfølgelig kan du få både smerter i ledd og leddgikt. Håndens smerte kan komme fra en annen tilstand, men i interesse for håndsmerter og fibromyalgi og de mange spørsmålene som oppstår, vil vi fokusere på smerten i hånden som skyldes fibromyalgi. 
Med smertene i fibromyalgi vil det være mer relatert til nerver, sener og utløserpunkter. Det kan imidlertid også være andre relaterte årsaker.


Smerte relatert til hendene kan oppstå når du bruker hendene eller ikke. Smerte kan oppstå når du når og plukker opp et objekt. Selv et lett objekt. Fordi musklene i våre hender er forskjellige fra dem i beina eller armene, kan smerten føle seg som om den er mer i fingrene enn i muskler og sener i leddene. Denne lette taktile følelsen kan også komme fra allodyni. Forandringen i blodstrømmen til hendene eller nervens smerte kan også være forverrende faktorer.


Ofte, det du føler deg i utgangspunktet, er mer en “følelse” enn en umiddelbar smerte. Du kan da få en type smertebestråling, og igjen kan dette reise langs nerver, sener, ledbånd og de omkringliggende leddene. Dette kan forårsake svakhet i hendene, reise til håndleddet, underarmen og skulderen, avhengig av de involverte triggerpunkter.


Mange ganger begynner smerten egentlig i overarmen eller skulderen og stråler deretter ned til hendene. Den nedre delen av underarmen kan føle smerte og til og med “hovent”. Dette kan forverre enhver ko-tilstand som karpaltunnelsyndrom.

Loading...


Aktiveringspunkter kan være latente eller aktive. Når de er aktive og strålende er når du føler de merkelige opplevelsene og utstråler smertestilen langs hele armen, biceps-området og deretter underarmen og hendene. Igjen må vi unngå for mye repeterende bevegelse når disse områdene er sår og blåst. Lett massasje eller myofascial frigjøring gjennom hele øvre del av kroppen kan være nyttig.


Du kan også lide med karpaltunnelsyndrom, som kan strekke seg fra underarmene ned i håndleddet og hendene.

Vanskelighetsgrad med dagliglivets aktiviteter?


Som angitt kan gjentatt bruk øke smerten i hånden av fibromyalgi. Daglige aktiviteter som å skrive og / eller skrive på en datamaskin eller mobiltelefon kan forverre smerten. Løfte gjenstander og overkompensere med hendene eller fingrene mer enn armene eller styrken på overkroppen kan også øke smerten. 
Nylig forskning har også vist en sammenheng mellom fibromyalgi og lemmer smerte. Blodstrømmen i hender, for eksempel, kan fjernes fra hendene når bevegelsen skjer i en annen del av kroppen. Jeg har sett dette under trening eller livets daglige aktiviteter.


Dette kan også skje når vi blir utsatt for toksiner i miljøet eller klimaendringene. For våre trenings- og bevegelsesprotokoller foreslår jeg alltid å bruke hansker når hendene er kalde under treningsøktene og ved sengetid. Ja, hold et lett par hansker til sengen din om natten, kalde hender kan være en annen forverrende faktor for å hindre deg i å sovne.


Opprettholde styrken på overkroppen på noe nivå er mulig for hver av oss er så viktig. Akkurat som mangel på styrke i beina kan påvirke leddene i knær og ankler, kan mangel på styrke i overkroppen øke smerten i hendene. Og, som en påminnelse, bære alltid gjenstander nær kroppen. Unngå å utvide armene og hendene for langt fra et sikkert bevegelsesområde.


Har du problemer med følgende?:

 • Åpning av krukker, bil dører eller skuffer.
 • Smerter når det bare hviler på hendene eller underarmene?
 • Gripende gjenstander
 • Fjern klær fra vaskemaskinen
 • Kutt og lag mat
 • Bruk av kjøkkenutstyr
 • knytte snørebånd
 • arrangere hår
 • bære dagligvareposer
 • å lage sengen
 • Ta en kost eller et vakuum
 • fjern en stikkontakt fra en stikkontakt


Det er mange flotte måter, men også mange mindre måter der vi er avhengige av bruken av våre hender. 
Derfor, som andre deler av fibro kroppen, vet vi at det ikke er noen rask løsning, men fordi vi bruker og er avhengige av våre hender i så mange daglige aktiviteter i livet, synes jeg det er forsiktig å beskytte dette området så mye som mulig . Jeg husker for en tid siden siden da hendene mine var spesielt smertefulle til det punktet at jeg dro til en av kiropraktorene mine, følte meg veldig bekymret.


Og hva med et håndtrykk? Har du noen gang lagt merke til at noen mennesker liker å utøve sin makt ved å rive hender for hardt? Og med fibro kan du føle deg som om du knuste hendene og fingrene. Jeg har gjort dette skje nylig, og “følelsen” av det aktuelle håndtrykket syntes å ta for lang tid.


Som praktiserende og trener bruker jeg ofte hendene mine, og selv om jeg har brukt flere repeterende bevegelser i arbeidet mitt, er det ikke fornuftig for meg at denne smerten vil være så ødeleggende for ikke å kunne fullt ut bruke hendene mine uten unødig smerte. Det tok meg litt tid å innse at det var en del av fibromyalgi, ikke leddgikt. I tillegg bidro det til mindre umiddelbar smerte gjennom reduksjonen av repeterende bevegelser.


Igjen er det viktig å huske at selv om vi må opprettholde så mye styrke som mulig i vår øverste organ, kan denne typen smerte oppstår skyldes ikke mangel på styrke, men bare som en del av symptomer innen fibromyalgi og spesiell håndsmerte og fibromyalgi

Er det hjelp for min smerte fra hånden av fibromyalgi?


Selv om vi vet at lem smerte er bare en del av livet med fibromyalgi, kan vi bruke ulike verktøy til å formidle og selv redusere smerte og / eller hindre den fra å bli verre. Som nevnt ovenfor, når smertene blir ødeleggende hånd, prøve å avstå fra repetitive bevegelser som å skrive / skriving. Gi hendene en pause i noen dager hvis mulig.


Prøv å bruke kobberkompresjonshansker. Det har vist seg at kobber brukt i slitasje og kompresjonsklær reduserer smerte; Det er verdt å prøve! Jeg har kobber klær, klær og hansker. Jeg tror det er en god investering for langvarig bruk.


Se overkroppen øvelser på min facebook side, FibroFitPeople1. Disse kan hjelpe kondisjonering av overkroppen som igjen vil hjelpe håndens smerte og fibromyalgi. Husk at utløserpunktene som utstråler ofte starter på toppen av rygg, nakke og skuldre.


Prøv noen naturlige smertelindrende terapier, for eksempel noen spiseskjeer. av epsom salter. Soak hendene i en stor bolle med Epsom salter.


Oppvarmingsfølelsen av ingefærrotpulver føles virkelig bra. Vanligvis vil det vare ca 15-20 minutter etter bløting. Bare vær sikker på å holde ingefærrotpulveret vekk fra øynene. 
Innlemme noen håndøvelser. Økningen i blodstrøm og oksygen er bra for alle deler av kroppen vår. Ta en liten skumkule eller strekk fingrene forsiktig tilbake med motsatt hånd.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *