HVA EN FIBROMYALGIPATIENT TRENGER AV HIS FAMILIE MEDLEMMER

En pasient med fibromyalgi trenger det i deres miljø, spesielt deres slektninger, å forstå hva som er denne sykdommen og dimensjonen som medfører smerte og ekstrem tretthet. Mange ganger er uvitenhet så skadelig som smerte. Uvitenhet er en stor alliert for fremgangen av sykdommen.

Mange pasienter har bedt meg om å forkynte for dem og forklare deres virkelige behov på en daglig basis. Pasienten med fibromyalgi trenger mye kjærlighet, forståelse og støtte fra sin familie. Det er veldig vanskelig å kjempe alene mot en sykdom som fibromyalgi. Og det er enda vanskeligere når pasienten også må kjempe mot deres miljø.

Pasienten trenger også hjelp hjemme. Husets arbeid, for eksempel matlaging, vasking, stryking, shopping eller oppgaver som å ta barn i skole. Kort sagt, de vanlige oppgavene i et hjem er en tung byrde for dem. Å frigjøre dem fra den byrden er en stor hjelp. Ikke bare fra det praktiske synspunktet, men også fra sjelens synspunkt.

Det er ikke at de ikke vil gjøre det, det  er det de ikke kan . Kroppen hans er under minimum, og de har knapt noen styrke til å puste og gjøre de grunnleggende oppgavene for å fortsette å leve. Det kan høres overdrevet, men den alvorlige syke føler seg på den måten.

Når din partner, mor, ektemann, sønn forteller deg at han ikke kan lage middag fordi han ikke kan stå opp fra sofaen, ikke tro at han gjør det for komfort. Kroppen din kan ikke bevege seg eller gjør det krever mye innsats for smerten.

Loading...

Husker du hvordan du følte de dagene da du ble forkjølet eller den typiske influensa?

Vel, det er hvordan en fibromyalgi-lidelse føler hele dagen: uten styrke eller lyst til å gjøre noe.

I de dager med sykdom er det eneste du vil ha for noen å skjemme deg bort, hjelpe deg og kle deg. Han mener at en pasient med fibromyalgi og kronisk tretthet tar mye medisinering som egentlig ikke gjør noe for ham. Videre forverres situasjonen i mange tilfeller. Antidepressiva reduserer deres kapasitet og sover narkotika forårsaker døsighet i løpet av dagen, forverrende kronisk tretthet.

Normalt er personen som lider av fibromyalgi en svært viktig, glad og positiv person. Men uten å vite hvordan eller hvorfor, finner hun plutselig seg nedsatt i en tilstand av depresjon forårsaket av så mye smerte og tretthet. Det er uforståelig både for ham og familien.

Jeg vet at det å leve med en pasient med fibromyalgi ikke er lett. Men det er ikke lett for pasienten å leve med en familie som ikke forstår at han eller hun er veldig syk, at han eller hun ikke er en vag person eller ønsker å tiltrekke seg oppmerksomhet. At beskyldningen, uttrykt eller sløret, tvinger mange pasienter til å skjule sin tilstand. Og skjulingen av sykdommen gjør det alltid lettere å gå videre. I tillegg er psykologisk trykk også svært skadelig.

I min praksis lytter jeg til disse pasientene klage på det lille tilfellet, forståelsen og respekten for at deres slektninger har for denne sykdommen.

Fibromyalgi er knapt merkbar i pasientens fysiske aspekt. Han har ikke et åpent sår som han kan lære og demonstrere, det er et internt sår som langsomt ødelegger sitt liv.

Hvilke familiemedlemmer kan gjøre

Det viktigste er å hjelpe den syke personen i de dager da han ikke engang kan komme seg ut av sengen. Det vil være dager når det blir bedre å la ham hvile, hjelpe ham med husarbeidet, lage mat … Spesielt er det å lage mat for de syke en viktig del i forholdet mellom pasienten og deres slektninger, fordi hvis vi ikke samarbeider i deres Mat kan falle i underernæring og forverre sykdommen. Eller du kan velge søppelmat fordi det er lettere å lage mat eller bestille via telefon, forverke helsen igjen.

Vi demonstrerer at et tilstrekkelig kosthold kan gjøre denne situasjonen rundt og få pasienten tilbake til helse.

Fibromyalgi er en alvorlig forgiftning av kroppen. Videre har nyere studier vist at sykdommen er relatert til en endret tarmflora.

98% av pasientene med fibromyalgi har irritabel tarm, perioder med forstoppelse eller diaré, lider av tarmgass og dårlig fordøyelse.

Et riktig kosthold kan forbedre tarmhelsen og med det immunforsvaret. Om noen måneder begynner pasienten å legge merke til endringer i hans helse. Disse viktigste endringene er:

  • De forbedrer muskulære kontrakturer i ryggen og nakken.
  • Den kontinuerlige hodepine forsvinner.
  • De irriterende tarmgassene forsvinner.
  • Avviser eller forsvinner kronisk tretthet.

I mange tilfeller bidrar et vitamin B-vitamin til å overvinne kronisk tretthet og utelukke Epstein-Barr-viruset.

Sammen med kostholdet er det også viktig å bidra til pasientens helse med andre terapier. For eksempel er emosjonell hjelp nødvendig for å rydde interne traumer som fortsatt er skjulte. Disse kan forårsake mye angst som forverrer sykdommen.

Pasienter som lider av fibromyalgi er vanligvis svært følsomme mennesker. Vi snakker om folk som tilbyr hjelp uten å tenke på seg selv. Til slutt påvirker byrden dem følelsesmessig på en negativ måte.

Kort sagt:

Hvis du har et familiemedlem som lider av fibromyalgi eller kronisk tretthet, er det viktigste og viktigste at du forstår at du er veldig syk. Den trenger din hjelp for dagen, for de enkle oppgavene som er så kompliserte for pasienten. Og fremfor alt må du hjelpe ham med å ta beslutningen om å endre sin nåværende tilstand av depresjon og fortvilelse. Endre dietten når vi lærer deg i sunn mat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *