Hur känns handens smärta och fibromyalgi?

Handvärk och fibromyalgi


Har du ont i din hand och fibromyalgi? Smärta i extremiteterna är vanligt vid fibromyalgi och är ibland förbisedd på grund av de andra vanliga delarna av fibros kroppssmärta. Det kan vara svårt att skilja skillnaden mellan smärta som orsakas av fibromyalgi, nervsmärta eller smärta som härrör från ett annat tillstånd, såsom någon av de olika typerna av artrit. 
Hur känns handens smärta och fibromyalgi?

Naturligtvis kan du få både smärta och artrit typ av smärta. Handens smärta kan komma från ett annat tillstånd, men i intresse av handens smärta och fibromyalgi och de många frågorna som uppstår kommer vi att fokusera på handens smärta orsakad av fibromyalgi. 
Med smärta av fibromyalgi kommer det att vara mer relaterat till nerver, senor och utlösande punkter. Det kan emellertid också finnas andra relaterade orsaker.


Smärta i händerna kan uppstå när du använder händerna eller inte. Smärta kan uppstå när man når och hämtar ett föremål. Även ett litet objekt. Eftersom musklerna i våra händer skiljer sig från de i våra ben eller armar, kan smärtan känna sig som om den är mer i fingerns ben än i musklerna och senorna i lederna. Denna lätta taktila känsla kan också komma från allodyni. Förändringen av blodflödet i handen eller nervens smärta kan också vara förvärrande faktorer.


Oftast är det som du känner ursprungligen mer en “känsla” än en omedelbar smärta. Du kan då ha en typ av bestrålning av strålning, och igen kan detta resa längs nerverna, senorna, ledbanden och de omgivande lederna. Detta kan orsaka svaghet i händerna, åka till handleden, underarm och axel, beroende på de aktuella triggerpunkterna.


Många gånger börjar smärtan verkligen i överarm eller axel och strålar sedan ner i händerna. Den nedre delen av underarmen kan känna smärta och till och med “svullna”. Detta kan förvärra något samförstånd som karpaltunnelsyndrom.

Loading...


Aktiveringspunkter kan vara latenta eller aktiva. När de är aktiva och strålande är när du känner de här märkliga känslorna och utstrålar smärta av hela armen, bicepsområdet och sedan underarmen och händerna. Återigen måste vi undvika för mycket repetitiv rörelse när dessa områden är ömma och skadade. Lätt massage eller myofascial frisättning i hela kroppens övre del kan vara användbar.


Du kan också lida med karpaltunnelsyndrom, som kan sträcka sig från underarmarna ner i handleden och händerna.

Svårighet med vardagens aktiviteter?


Som påpekat kan repetitiv användning öka smärtan i handen av fibromyalgi. Dagliga aktiviteter som skrivning och / eller maskinskrivning på en dator eller mobiltelefon kan förvärra smärtan. Lyftande föremål och överkompensering med händerna eller fingrarna mer än armarna eller styrkan på överkroppen kan också öka smärtan. 
Nyare forskning har också visat en koppling mellan fibromyalgi och extremiteter i smärta i benen. Blodflödet i händerna kan till exempel avlägsnas från händerna när rörelsen sker i en annan del av kroppen. Jag har sett detta under träning eller livets dagliga aktiviteter.


Detta kan också hända när vi utsätts för toxiner i miljön eller klimatförändringen. För våra tränings- och rörelseprotokoll föreslår jag alltid att du bär handskar när händerna är kalla under träning och vid sänggåendet. Ja, håll ett ljust par handskar till din säng på natten, kalla händer kan vara en annan försvårande faktor för att förhindra att du somnar.


Att upprätthålla styrkan hos överkroppen på vilken nivå som helst är möjligt för var och en av oss är så viktigt. Precis som brist på styrka i benen kan påverka lederna i knä och anklar, kan brist på styrka i överkroppen öka smärtan i händerna. Och, som en påminnelse, bär alltid föremål nära kroppen. Undvik att utsträcka dina armar och händer för långt från ett säkert rörelseområde.


Har du problem med följande?:

 • Öppning av burkar, bildörrar eller lådor.
 • Smärta när det bara vilar på dina händer eller underarmar?
 • Gripande föremål
 • Ta bort kläderna från tvättmaskinen
 • Klipp och laga mat
 • Användning av redskap
 • binda skosnören
 • ordna hår
 • bära matväskor
 • gör sängen
 • ta en kvast eller dammsugare
 • ta bort en kontakt från ett eluttag


Det finns många bra sätt men också många mindre sätt där vi är beroende av användningen av våra händer. 
Därför vet vi, som andra delar av fibro kroppen, att det inte finns någon snabb lösning, eftersom vi använder och beror på våra händer i så många dagliga livsaktiviteter, anser jag att det är klokt att skydda detta område så mycket som möjligt . Jag minns en tid år sedan när mina händer var särskilt smärtsamma till den punkt som jag gick till en av mina kiropraktorer känner mig väldigt orolig.


Och hur är det med ett handslag? Har du någonsin märkt att vissa människor gillar att utöva sin makt genom att skaka hand för hårt? Och med fibro kan du känna som om du krossade dina händer och fingrar. Jag gjorde det här nyligen, och “handskakans” känsla tycktes ta för lång tid.


Som praktiker och tränare använder jag ofta mina händer och även om jag har använt flera repetitiva rörelser i mitt arbete, är det inte så meningslöst för mig att denna smärta skulle vara så försvagande att jag inte fullt ut kan använda mina händer utan otillbörlig smärta. Det tog mig tid att inse att det var en del av fibromyalgi, inte artrit. Dessutom, genom minskningen av repetitiva rörelser, hjälpte det till att det var mer omedelbar smärta.


Återigen är det viktigt att komma ihåg att även om vi måste behålla så mycket styrka som möjligt i vår överkropp, kan denna typ av smärta inträffa inte på grund av brist på styrka, utan helt enkelt som en del av symptomen inom fibromyalgi och i speciell handvärk och fibromyalgi

Finns det hjälp för min smärta från fibromyalgi?


Även om vi vet att smärta i extremiteterna bara är en del av livet med fibromyalgi, kan vi använda flera verktyg för att förmedla och till och med minimera smärta och / eller förhindra att det blir sämre. Som sagt tidigare, när smärtan i din hand blir försvagande, försök att avstå från repeterande rörelser som skrivning / skrivning. Ge dina händer en paus i några dagar om möjligt.


Försök att bära koppar-kompressionshandskar. Det har visats att koppar som används i slitage och kompressionskläder reducerar smärta; Det är värt att försöka! Jag bär koppar kläder, kläder och handskar. Jag tycker att det är en bra investering för långvarig användning.


Se överkroppsövningarna på min facebook-sida, FibroFitPeople1. Dessa kan hjälpa till att konditionera överkroppen vilket i sin tur kommer att hjälpa din handvärk och fibromyalgi. Kom ihåg att de utlösningspunkter som utstrålar ofta börjar överst på baksidan, nacke och axlar.


Prova några naturliga smärtstillande terapier, som några matskedar. av epsom-salter. Blöt i händerna i en stor skål med Epsom-salter.


Uppvärmningskänslan av ingefärarotpulver känns verkligen bra. Generellt kommer det att ta cirka 15-20 minuter efter blötläggning. Var noga med att hålla ingefärarotpulveret borta från ögonen. 
Inkorporera några handövningar. Ökningen i blodflödet och syre är bra för alla delar av kroppen. Ta en liten skumkula eller sträcka fingrarna försiktigt med motsatt hand.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *