Hoe voelen de handpijn en fibromyalgie aan?

Pijn in de hand en fibromyalgie


Heeft u pijn in uw hand en fibromyalgie? Pijn in de extremiteiten komt veel voor bij fibromyalgie en wordt soms over het hoofd gezien vanwege de andere gemeenschappelijke delen van fibro-lichaamspijn. Het kan moeilijk zijn om het verschil te onderscheiden tussen pijn die wordt veroorzaakt door fibromyalgie, zenuwpijn of pijn die is afgeleid van een andere aandoening, zoals een van de verschillende soorten artritis. 
Hoe voelen de handpijn en fibromyalgie aan?

Natuurlijk kun je zowel fibro als artritis soort pijn hebben. De pijn van de hand kan afkomstig zijn van een andere aandoening, maar in het belang van handpijn en fibromyalgie en de vele vragen die rijzen, zullen we ons concentreren op de pijn van de hand veroorzaakt door fibromyalgie. 
Met de pijn van fibromyalgie, zal het meer gerelateerd zijn aan zenuwen, pezen en triggerpoints. Er kunnen echter ook andere gerelateerde oorzaken zijn.


Pijn in verband met de handen kan optreden bij het gebruik van de handen of niet. Pijn kan optreden bij het bereiken en oppakken van een voorwerp. Zelfs een licht voorwerp. Omdat de spieren in onze handen anders zijn dan die in onze benen of armen, kan de pijn voelen alsof het meer in de botten van de vingers is dan in de spieren en pezen van de gewrichten. Deze lichte tactiele sensatie kan ook van allodynie komen. De verandering in de bloedstroom naar de handen of zenuwpijn kan ook verergerende factoren zijn.


Heel vaak is wat je in eerste instantie voelt meer een “gevoel” dan een onmiddellijke pijn. Je kunt dan een soort van pijnbestraling krijgen, en dit kan weer langs de zenuwen, pezen, ligamenten en de omliggende gewrichten reizen. Dit kan zwakte in de handen veroorzaken, reizen naar de pols, onderarm en schouder, afhankelijk van de betrokken triggerpoints.


Vaak begint de pijn echt in de bovenarm of schouder en straalt vervolgens uit naar de handen. Het onderste deel van je onderarm kan pijn voelen en zelfs “opgezwollen” zijn. Dit kan elke co-aandoening verergeren, zoals carpaaltunnelsyndroom.

Loading...


Activeringspunten kunnen latent of actief zijn. Wanneer actief en stralend is wanneer je deze vreemde gevoelens en het bestralen van de aard van de pijn langs de hele arm, de biceps en vervolgens de onderarm en handen voelen. Nogmaals, we moeten te veel repetitieve bewegingen vermijden wanneer deze gebieden pijnlijk en gekneusd zijn. Lichte massage of myofasciale afgifte in het bovenste deel van het lichaam kan nuttig zijn.


Je kunt ook lijden aan het carpaletunnelsyndroom, dat zich van de onderarmen kan uitstrekken tot in de pols en de handen.

Moeilijkheden met de activiteiten van het dagelijks leven?


Zoals aangegeven, kan herhaald gebruik de pijn van de hand van fibromyalgie verhogen. Dagelijkse activiteiten zoals schrijven en / of typen op een computer of mobiele telefoon kunnen de pijn verergeren. Hijsobjecten en overcompensatie met behulp van de handen of vingers meer dan de armen of de kracht van het bovenlichaam kan ook de pijn vergroten. 
Recent onderzoek heeft ook een verband aangetoond tussen fibromyalgie en ledematenpijn. De bloedstroom in de handen kan bijvoorbeeld uit de handen worden verwijderd wanneer de beweging in een ander deel van het lichaam plaatsvindt. Ik heb dit tijdens oefening of de dagelijkse activiteiten van het leven gezien.


Dit kan ook gebeuren als we worden blootgesteld aan gifstoffen in het milieu of aan klimaatverandering. Onze protocollen voor oefening en beweging, ik stel altijd het dragen van handschoenen als handen koud tijdens de training en voor het slapen gaan. Ja, hou een lichte paar handschoenen voor zijn bed ‘s nachts, kan koude handen andere verzwarende factor om te voorkomen dat u om te slapen.


Het handhaven van de kracht van het bovenlichaam op elk niveau is mogelijk voor ieder van ons is zo essentieel. Net zoals het gebrek aan kracht in de benen de gewrichten in de knieën en enkels kan aantasten, kan het gebrek aan kracht in het bovenlichaam de pijn in de handen vergroten. En als een herinnering, draag altijd voorwerpen dicht bij het lichaam. Voorkom dat uw armen en handen te ver van een veilige bewegingsuitslag uitsteken.


Heeft u problemen met het volgende?

 • Openen van potten, autodeuren of laden.
 • Pijn als het eenvoudig op uw handen of onderarmen rust?
 • Objecten grijpen
 • Verwijder kleding uit de wasmachine
 • Snijd en bereid voedsel
 • Gebruik van gebruiksvoorwerpen
 • stropdas veters
 • haar schikken
 • draag boodschappentassen
 • het bed opmaken
 • pak een bezem of vacuüm
 • haal een stekker uit het stopcontact


Er zijn veel manieren, maar ook veel kleinere manieren waarop we afhankelijk zijn van het gebruik van onze handen …. 
Daarom, net als andere delen van fibro lichaam, we weten dat er is geen snelle oplossing, maar omdat we gebruiken en vertrouwen op onze handen in vele dagelijkse activiteiten, ik denk dat het verstandig is om dit gebied te beschermen zo veel mogelijk . Ik herinner me een tijd geleden toen mijn handen bijzonder pijnlijk waren tot op het punt dat ik naar een van mijn chiropractors ging die erg ongerust waren.


En hoe zit het met een handdruk? Is het je ooit opgevallen dat sommige mensen hun kracht willen uitoefenen door handen te hard te schudden? En met fibro, kunt u voelen alsof u uw handen en vingers verpletterde. Ik heb dit onlangs gedaan en het ‘gevoel’ van die handdruk leek te lang te duren.


Als beoefenaar en coach gebruik ik vaak mijn handen en hoewel ik verschillende herhalende bewegingen in mijn werk heb gebruikt, is het echt niet logisch dat deze pijn zo slopend zou zijn dat ik mijn handen niet volledig zou kunnen gebruiken zonder onnodige pijn. Het kostte me enige tijd om te beseffen dat het onderdeel was van fibromyalgie, en niet van artritis. Door de afname van repetitieve bewegingen heeft het bovendien bijgedragen aan meer directe pijn.


Nogmaals, het is belangrijk om te onthouden dat, terwijl we zo veel kracht als mogelijk in ons bovenlichaam moet doen, dit soort pijn kan optreden als gevolg van niet aan een gebrek aan kracht, maar gewoon als een deel van de symptomen binnen fibromyalgie en bepaalde handpijn en fibromyalgie

Is er hulp voor mijn pijn door de hand van fibromyalgie?


Hoewel we weten dat pijn in de ledematen slechts een deel van het leven met fibromyalgie is, kunnen we verschillende hulpmiddelen gebruiken om te bemiddelen en zelfs pijn te minimaliseren en / of voorkomen dat het erger wordt. Zoals eerder vermeld, probeer je, wanneer de pijn in je hand slopend wordt, af te zien van repetitieve bewegingen zoals schrijven / schrijven. Geef je handen een pauze voor een paar dagen indien mogelijk.


Probeer koperen compressiehandschoenen te dragen. Het is aangetoond dat koper dat wordt gebruikt in slijtage- en compressiekledij pijn vermindert; Het is het proberen waard! Ik draag koperen kleding, kleding en handschoenen. Ik denk dat het een goede investering is voor langdurig gebruik.


Zie de oefeningen van het bovenlichaam op mijn Facebook-pagina, FibroFitPeople1. Deze kunnen helpen bij het conditioneren van het bovenlichaam, wat op zijn beurt uw handpijn en fibromyalgie zal helpen. Vergeet niet dat de triggerpoints die uitstralen vaak bovenaan de rug, nek en schouders beginnen.


Probeer enkele natuurlijke pijnbestrijdingstherapieën, zoals een paar eetlepels. van epsomzouten. Week je handen in een grote kom met Epsom-zouten.


Het verwarmingssensatie van gemberwortelpoeder voelt echt goed. Over het algemeen duurt het ongeveer 15-20 minuten na het weken. Zorg ervoor dat het gemberwortelpoeder uit de buurt van de ogen blijft. 
Neem wat handoefeningen op. De toename van de bloedstroom en zuurstof is goed voor elk deel van ons lichaam. Pak een kleine schuimbal of strek je vingers zachtjes terug met de andere hand.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *