Fibromyalgi och smärta hos höftböjarna.

Det är inte ovanligt att ha problem med höftböjaren eller smärtan i detta område när man lever med fibromyalgi. Höft, höftböjare och ländryggsmärta korrelerar med områden av fibromyalgi på grund av känsliga områden runt ryggen, mycket lägre utlösningspunkter och andra förhållanden i de områden som påverkar omgivningarna. 


Höftböjarna gör att höfterna kan röra sig med flexibilitet. Du ger dig dessa muskler varje gång du rör dig, vilket innebär att dina höfter är involverade i de flesta rörelser du utför hela dagen.

En frisk person inser inte hur ofta de använder höftböjarna, men en person som lever med fibromyalgi upplever smärta i höftböjaren och blir mer medveten om detta oftare.

Personligen har jag tagit hand om smärtlindringen och sedan har jag förstärkt dessa sektorer och samtidigt har jag utvecklat en säkrare fibro i mina kompletta hysterektomiövningar för tre år sedan. Ja, jag förstår. Jag kommer att referera till detta senare i den nedre delen av den här artikeln.

Även om det finns några kända skador och medicinska tillstånd som kan orsaka smärta i höftböjarmuskelaturen, kan det vara svårt att identifiera en direkt orsak till denna smärta hos personer med fibromyalgi, med undantag för många dagliga aktiviteter som ofta menar jag.

Loading...

Vi kan överväga smärta som ett symptom på den diagnostiserade sjukdomen eller ta mer tid för att bestämma den exakta orsaken till smärtan. Hur som helst, smärtan av fibromyalgi och hip flexor är ofta försvagande om inte behandlas snabbt och effektivt.

Förstå  F    flexorerna i  höften och smärtan av bromyalgi.

Flexor smärta i höften kallas ofta flexor tendonit. Smärtan vid detta tillstånd beror vanligtvis på en eller båda av följande muskler: Illicacus och psoas. Dessa muskler tenderar att grupperas i en enda enhet, kallad iliopsoas. 


Psoas är ansvarig för många ryggar i allmänhet och smärta i benen som förkortar muskeln under lång tid på grund av sittplatser som de flesta tar hela dagen. När du går upp och börjar flytta igen, vill muskeln inte ligga och fungera ordentligt.

För dem som lider av fibromyalgi kan smärtan komma från andra muskler som hjälper till att flytta höfterna. Detta inkluderar quadriceps, även om dessa muskler är lägre än de flesta höftböjare.

Medan flexor tendinit orsakad av en olycka eller en fråga som inte är relaterad till fibromyalgi kan fokusera på ett visst område i muskler eller höft, kan patienter med fibromyalgi uppleva smärta som sträcker sig över hela kroppsregionen. Orsaken till smärtan är ofta oförklarlig, vilket ofta är fallet med fibromyalgi smärta.

Flexor   behandling    av fibromyalgi och höftsmärta.

Ett enkelt sätt att förhindra smärta av fibromyalgi och höftböjare är att undvika att sitta i samma position under en lång tid. Stig upp och rör sig regelbundet så att dina muskler inte har tid att komma i samma position.

Du hör ofta att jag rekommenderar en säker och effektiv träning och vikten av att delta i någon nivå av träning för att hålla din kropp stark och flexibel, och det är en annan rekommendation för flexorer och höftsmärta.

Hip flexor stretch

Ju mer du lär dig att flytta och hur det kompenserar för vinkelkompensation, det är lätt att förhindra vissa orsaker till muskelsmärta. Kan du följa mig på sidan? De    folk Fibro kan    lära fler sätt att arbeta på ett säkert och smidigt i de mest utsatta områdena. I videofilmen ser du övningarna som mina “sida vid sida” övningar som hjälper försiktigt att arbeta i höfterna och nedre delen, piriformerna och mer.

Jag arbetar också med kvinnor efter hysterektomi och andra abdominaloperationer för att försiktigt stärka dessa utsatta områden. Jag har varit där, och ja det är möjligt att känna sig stark efter en hysterektomi och samtidigt lever med komplexiteten av fibromyalgi och villkoren för samarbete.

Sektionen av spelet här är bra att göra när som helst, särskilt efter sessionen. Vi bär ett ben upp till knäet (utan skor) försiktigt efter en fot inuti knäet eller sänk ner om det behövs (vilket slappnar av höfterna) dra armen på samma sida och känna den mjuka utsträckningen av höfterna genom snedställningarna.

Om du tillbringar större delen av dagen på ett skrivbord, investera i en kontorsstol som är mycket justerbar. Placera den högsta stolen, så att dina höfter kan vila på knäna. Denna position är friskare för höftböjarna och kan eliminera smärtan som orsakas av muskelförkortningen på kontoret hos en vanlig kontorsstol. Du kan också överväga ett permanent kontor som lätt kan höja din arbetsytan.

Jag började använda ett permanent kontor förra året och, för att vara väldigt användbar, står jag vid mitt skrivbord nu när jag sitter. (Obs: vissa kontrollpaneler kan vara svåra för axlarna till toppen och botten, så det kan vara nödvändigt att få ett permanent kontor som använder en elektrisk kontroll för att flytta inläggen)

Regelbunden tyngdsträning och mycket skonsam stretchning (gjort säkert) kan hjälpa musklerna att vara starka och flexibla. Återigen, var noga med att inte sitta för länge eller sabotera ansträngningar för att integrera effektiv träning. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *