Van pijn tot zegen: levende getuigenissen over fibromyalgie

Hij was 38 jaar oud toen hij de officiële diagnose kreeg van fibromyalgie, een chronische ziekte gekenmerkt door gegeneraliseerde musculoskeletale pijn, met een overdreven overgevoeligheid op meerdere punten van het lichaam.

Vandaag, tien jaar later, onthult Lady Cortés Pérez in een boek haar geschiedenis, lijden en veroveringen als een patiënt, allemaal met één doel: anderen helpen de ziekte te herkennen, maar vooral om het te begrijpen.

“Hoewel er 18 geselecteerde punten zijn, is de pijn zo intens dat het gevoel het hele lichaam omvat. Mijn leven is compleet veranderd door deze aandoening, maar je kunt er wel kwaliteit van leven mee bereiken. We kunnen samenwerken om meer tijden goed te voelen, dan slecht, “drong Cortés Pérez aan.

Hij erkende echter dat het grootste obstakel van de ziekte is dat de pijn niet wordt gezien, het voelt gewoon. En dat gebrek aan visie creëert ongeloof of, erger nog, gebrek aan steun van familie, collega’s, vrienden en de gemeenschap.

“Er zijn goede dagen en er zijn andere minder goede, om niet te zeggen slechte, momenten van grote angst, omdat we ons niet zo willen voelen en we het ook niet kunnen beheersen,” zei hij aan het begin van het gesprek.

Loading...

“Als we naar een plaats gaan waar veel mensen zijn, te veel lawaai of als er geen plaats is om te zitten, dan is die plek niet goed voor ons. Velen geloven dat het veranderingen zijn, omdat we soms niet het huis willen verlaten en doen wat we altijd graag deden, “voegde hij eraan toe.

Dat is de reden waarom twee jaar geleden de moeder van twee jonge volwassenen, getrouwd en een ergotherapeut met meer dan 20 jaar ervaring, haar dag begon met schrijven en onderzoek deed naar een boek dat haar eigen verhaal vertelt.

Het boek over zes centimeter hoog, 144 pagina’s en 29 hoofdstukken heeft als titel Leven in de schaduw van fibromyalgie: van pijn tot zegen, een publicatie waarin Lady een reis maakt van de zorgen en vitale gevechten die elke persoon voert met deze toestand experimenteer je, totdat je ze overwint.

“De eerste twee hoofdstukken presenteren de toestand, wetenschappelijk gezien, en haar geschiedenis. En het eindigt met een lijst met aanbevelingen ten gunste van een betere kwaliteit van leven. We hebben het over een ziekte die jarenlang verkeerd is begrepen en die moet worden onthuld (in de media), zodat we anderen kunnen helpen de ziekte te begrijpen, “zei hij.

Cortés Pérez benadrukte dat fibromyalgie een invaliderende gezondheidstoestand is en dat het de macht heeft om een ​​mens, professioneel of niet, vrouw of man, jong of volwassen, te vernietigen.

“Er zijn dagen dat alles pijn doet, zelfs ademen. Een huid wrijven voelt als een harde slag, de lichaamstemperatuur is kouder dan normaal of voelt warmer aan. En ik, omdat ik zo’n actief persoon ben, voel me slechter omdat die persoon laag zit, ligt en anderen mijn dingen laat doen, ben ik niet, “vervolgde hij.

“In het begin wist ik niet wat het was. Arts-arts, die velen waren, kwam de diagnose en dan weet de conditie heb ik besloten om anderen te helpen, vooral mijn familie, zodat ik begreep en begrijp me, “vervolgde hij.

Bereikt de langverwachte boek, nu Lady richt zich met haar wensen op het creëren van een non-profit stichting zet zich in voor de rapportage over deze aandoening, door middel van speciale evenementen en het versterken van steungroepen die al op het eiland aanwezig.

Maar in wat er gebeurt, is uw Facebook-pagina / viviralasombradelafibromialgia al honderden keren gedeeld door nieuwe vrienden in binnen- en buitenland.

“Fibromyalgie is mijn pad naar het lot van andere mensen met deze aandoening. En dit boek biedt alternatieven die een kwaliteit van leven zonder beperkingen mogelijk maken, “zei hij.

Het boek is nu beschikbaar op aanvraag door te bellen naar 787-841-4038 of door te schrijven naar ladycortesperez@gmail.com.

Volgens klinisch onderzoek

In de afgelopen jaren is fibromyalgie beschouwd als een probleem voor de volksgezondheid van de eerste orde.

De ziekte wordt in verband gebracht met andere aandoeningen, zoals gebrek aan slaap, ochtendstijfheid, vermoeidheid, depressie en angst, hoofdpijn, slechte spijsvertering en een opgeblazen gevoel, onder anderen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *