Från smärta till välsignelse: levande vittnesbörd om fibromyalgi

Han var 38 år när han fick den officiella diagnosen fibromyalgi, en kronisk sjukdom som kännetecknas av generaliserad muskuloskeletala smärta, med överdriven överkänslighet i flera punkter i kroppen.

Idag, tio år senare, avslöjar Lady Cortés Pérez i en bok hennes historia, lidande och erövringar som en patient, alla med ett enda syfte: att hjälpa andra att känna igen sjukdomen, men framförallt att förstå den.

“Även om det finns 18 utvalda poäng är smärtan så intensiv att dess känsla omfattar hela kroppen. Mitt liv förändrats helt på grund av detta tillstånd, men du kan uppnå livskvalitet med det. Vi kan samarbeta för att känna sig mer tider än dåligt, “insisterade Cortés Pérez.

Han erkände emellertid att det största hindret för sjukdomen är att smärtan inte ses, det känns bara. Och den bristande synen skapar vantro eller, värre, brist på stöd från familj, medarbetare, vänner och samhället.

“Det finns goda dagar och det finns andra mindre bra, inte att säga dåliga ögonblick av stor ångest, för att vi inte vill känna det här sättet, och vi kan inte heller kontrollera det,” sa han i början av samtalet.

Loading...

“Om vi ​​går till en plats där det finns många människor, för mycket buller eller det finns ingen plats att sitta, är det inte bra för oss. Många tror att de är changueries eftersom ibland vill vi inte lämna huset och göra vad vi brukade älska att göra, “tillade han.

Det var därför för två år sedan, moderen till två unga vuxna, gift och en ergoterapeut med mer än 20 års erfarenhet, började sin skrivdag och undersöka en bok som berättar för sin egen historia.

Boken om sex centimeter hög, 144 sidor och 29 kapitel har titeln Living in the skum av fibromyalgi: från smärta till välsignelse, en publikation där Lady tar en rundtur i sorgerna och viktiga strider som varje person med detta tillstånd experimenterar du tills du övervinnar dem.

“De två första kapitlen presenterar villkoret, vetenskapligt sett och dess historia. Och det slutar med en lista med rekommendationer till förmån för en bättre livskvalitet. Vi pratar om en sjukdom som i åratal har missförstått och det måste exponeras (i media) så att vi kan hjälpa andra att förstå det, säger han.

Cortes Perez betonade att fibromyalgi är en handikappande hälsotillstånd och har befogenhet att åsidosätta någon människa, professionell eller inte, man eller kvinna, ung eller vuxen.

“Det finns dagar då allt gör ont, till och med andas. En hudgnid känns som ett hårt slag, kroppstemperaturen är kallare än normalt eller känns varmare. Och jag, som en sådan aktiv person, känner mig värre eftersom den personen i lågt, ligger och låter andra göra mina saker, är inte jag, fortsatte han.

“Först visste jag inte vad det var. Doctor-läkare, som var många, kom diagnosen och då vet villkoret jag beslutat att hjälpa andra, speciellt min familj, så att jag förstod och förstår mig “, fortsatte han.

Uppnått den efterlängtade bok, nu Lady fokuserar sin önskan om att skapa en ideell stiftelse åtagit sig att rapportera om detta tillstånd, genom speciella evenemang och stärka stödgrupper som redan finns på ön.

Men i vad som händer har din Facebook-sida / viviralasombradelafibromialgia redan delats hundratals gånger av nya vänner både lokalt och utomlands.

“Fibromyalgi är min väg till andras öde med detta tillstånd. Och den här boken erbjuder alternativ som möjliggör en livskvalitet utan begränsningar, säger han.

Boken är nu tillgänglig på begäran genom att ringa 787-841-4038 eller genom att skriva till ladycortesperez@gmail.com.

Enligt kliniska undersökningar

Under de senaste åren har fibromyalgi kommit att betraktas som ett folkhälsoproblem i den första ordningen.

Sjukdomen är förknippad med andra sjukdomar som brist på sömn, morgonstelhet, trötthet, depression och ångest, huvudvärk, dålig matsmältning och uppkördhet, bland annat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *