Fra smerte til velsignelse: levende vitnesbyrd om fibromyalgi

Han var 38 år gammel da han fikk den offisielle diagnosen fibromyalgi, en kronisk sykdom preget av generalisert muskuloskeletale smerte, med overdreven overfølsomhet i flere punkter i kroppen.

I dag, ti år senere, avslører Lady Cortés Pérez i en historie hennes historie, lidelse og erobringer som en pasient, alle med en enkelt hensikt: å hjelpe andre å gjenkjenne sykdommen, men fremfor alt å forstå det.

“Selv om det er 18 utvalgte poeng, er smerten så intens at følelsen omfatter hele kroppen. Livet mitt forandret seg helt på grunn av denne tilstanden, men du kan oppnå livskvalitet med det. Vi kan samarbeide for å føle flere ganger godt, enn dårlig, “insisterte Cortés Pérez.

Han anerkjente imidlertid at det største hindret av sykdommen er at smerten ikke er sett, det føles bare. Og den manglende visjon skaper vantro eller, verre, mangel på støtte fra familie, kolleger, venner og samfunnet.

“Det er gode dager, og det er andre mindre gode, ikke å si dårlige øyeblikk av stor angst, fordi vi ikke vil føle denne måten, og vi kan heller ikke kontrollere det,” sa han i begynnelsen av samtalen.

Loading...

“Hvis vi går til et sted hvor det er mange mennesker, for mye støy, eller det er ikke noe sted å sitte, er det ikke bra for oss. Mange tror de er changueries fordi noen ganger vil vi ikke forlate huset og gjøre det vi pleide å elske å gjøre, “la han til.

Derfor begynte moren til to unge voksne, gift og en ergoterapeut med mer enn 20 års erfaring, for to år siden, å begynne å skrive og undersøke en bok som forteller sin egen historie.

Boken om seks tommer høy, 144 sider og 29 kapitler har rett til å leve i skyggen av fibromyalgi: fra smerte til velsignelse, en publikasjon der Lady tar en tur av sorger og vitale slag som hver person Med denne tilstanden forsøker du å eksperimentere, til du overvinne dem.

“De to første kapitlene presenterer tilstanden, vitenskapelig sett og dens historie. Og det ender med en liste over anbefalinger til fordel for en bedre livskvalitet. Vi snakker om en sykdom som i mange år har blitt misforstått, og det må bli utsatt (i media) slik at vi kan hjelpe andre å forstå det, “sa han.

Cortés Pérez understreket at fibromyalgi er en deaktiverende tilstand, og at den har makt til å annullere ethvert menneske, profesjonell eller ikke, kvinne eller mann, ung eller voksen.

“Det er dager da alt gjør vondt, til og med puster. En hudgni føles som et hardt slag, kroppstemperaturen er kaldere enn normalt eller føles varmere. Og jeg er så aktiv, føler meg verre fordi den personen i lavt, ligger og lar andre gjøre mine ting, er ikke meg, fortsatte han.

“I begynnelsen visste jeg ikke hva det var. Lege-lege, som var mange, kom diagnosen og da vet tilstanden jeg bestemte meg for å hjelpe andre, spesielt familien min, slik at jeg forstått og forstå meg, “fortsatte han.

Oppnås den etterlengtede bok, nå Lady fokuserer sine ønsker om å skape en non-profit stiftelse forpliktet til å rapportere om denne tilstanden, gjennom spesielle hendelser og styrke støtte grupper som allerede finnes på øya.

Men som dette skjer, Facebook-side / viviralasombradelafibromialgia har allerede blitt delt hundrevis av ganger, nye lokale venner og utland.

“Fibromyalgi er min vei til skjebnen til andre mennesker med denne tilstanden. Og denne boken tilbyr alternativer som muliggjør livskvalitet uten begrensninger, sier han.

Boken er nå tilgjengelig på forespørsel ved å ringe 787-841-4038 eller ved å skrive til ladycortesperez@gmail.com.

I følge kliniske undersøkelser

I de siste årene har fibromyalgi kommet for å betraktes som et folkehelseproblem i første ordre.

Sykdommen er forbundet med andre lidelser som søvnmangel, morgenstivhet, tretthet, depresjon og angst, hodepine, dårlig fordøyelse og oppblåsthet, blant andre.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *