Waarom hebben mensen met fibromyalgie een jeukende huid?

Mensen met fibromyalgie hebben ook een minder bekend symptoom, huiduitslag of jeukende huid. In het begin zijn er niet veel die verband houden met de jeuk van de huid tot chronische pijnstoornissen. Uitslag en jeuk kunnen echter wijzen op verschillende medische aandoeningen gerelateerd aan fibromyalgie. 


Varios grupos de investigadores han realizado varios estudios separados para descubrir la relación entre la fibromialgia y la picazón de la piel. Aquí hay algunas teorías detrás de la erupción y picazón de la fibromialgia. 
Una reacción inmunológica debajo de la piel.


La picazón o la erupción en la piel pueden ocurrir debido a una reacción inmune justo debajo de la superficie de la piel. De acuerdo con las primeras investigaciones realizadas por el Dr. X Caro, del Centro de Terapia de Fibromialgia del Sur de California, en Northbridge, California, las proteínas inmunoreactivas que se encuentran debajo de la superficie de la piel en pacientes con fibromialgia son responsables de la sensibilidad de la piel.

Er wordt aangenomen dat deze eiwitten zijn ontsnapt door poriën die in het algemeen groter zijn in de bloedvaten en worden gezien als vreemde stoffen in huidweefsels. De immuniteit van het lichaam reageert om deze eiwitten net onder de huid aan te vallen en het uiterlijk van uitslag of jeuk te veroorzaken.

Resultaat van het beeld voor uitslag met vezelige jeuk

Afwijkingen in huidmicrocirculatie Huiduitslag en irritatie kunnen ook het gevolg zijn van een vervorming van de microcirculatie onder de huid. Het onderzoek uitgevoerd door Dr. Sprott H, vond aanwijzingen voor verstoorde structuur en functie van de microcirculatie, inclusief haarvaten en bloedvaten, onder de huid bij patiënten met fibromyalgie, met name in de buurt van gevoelige punten. Deze afwijkingen veranderen de bloedstroom naar de huid en kunnen verantwoordelijk zijn voor huidirritatie, huiduitslag en huidsensaties. 


Toename van mestcellen en neurologische reactie in de huid. 
Een Zweedse studie toonde aan dat patiënten met fibromyalgie significant hogere mastocyten in de huid hebben dan controles. Mastcellen zijn componenten van het immuunsysteem en bevatten chemicaliën zoals histamines en cytokines. Eenmaal vrijgekomen, veroorzaken deze chemicaliën irritatie in de omliggende weefsels van de huid. Dit gebeurt meestal tijdens een neurologische reactie. 


Een onjuiste interpretatie van pijn door het centrale zenuwstelsel 
Soms kunnen jeuk en uitslag het gevolg zijn van een verkeerde interpretatie van de pijnsignalen. Fibromyalgie is in verband gebracht met een defect centraal zenuwstelsel dat pijn lijkt te verwerken zoals normale mensen dat doen. Subcutane receptoren sturen sensorische boodschappen naar de hersenen die verkeerd worden geïnterpreteerd als jeuk.

Hoe de uitslag en jeuk van fibromyalgie te  
behandelen Voor de behandeling van huiduitslag, het gevoel van jeuk of branderigheid, vrij verkrijgbare huidcrème, kunnen lotions en moisturizers de huid helpen kalmeren. Artsen kunnen ook crèmes en lotions voor de huid voorschrijven voor de ernstigste uitslag. 

Loading...

35 thoughts on “Waarom hebben mensen met fibromyalgie een jeukende huid?

 1. I’m not sure where you’re getting your information, but great topic.
  I needs to spend a while finding out more or working
  out more. Thanks for excellent info I used to be on the lookout for this information for my mission.

 2. Someone necessarily help to make seriously articles
  I’d state. This is the first time I frequented your web page and up to
  now? I surprised with the research you made to make this particular
  submit amazing. Great activity!

 3. Pingback: Google
 4. Hi, Neat post. There is a problem along with your web site in web explorer, might
  test this? IE still is the marketplace chief and
  a large component of people will omit your great writing because of this problem.

 5. This design is steller! You definitely know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had
  to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 6. Greetings! This is my first visit to your blog!

  We are a group of volunteers and starting a new initiative in a
  community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You
  have done a outstanding job!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *